40 de ani Uponor PE-Xa

470 vizualizari
uponor
Distribuie pe

 

Calitate si fiabilitate din 1972
Teava Uponor PE-Xa (cunoscuta si ca Wirsbo-PEX), datorita calitatile sale unice, este cea mai cunoscuta marca din domeniul sau. Pentru ingineri, specialisti si instalatori din toata lumea, Uponor nu este doar o marca de incredere, insa este si parte integranta a muncii lor de zi cu zi.

PEX-a (prescurtarea pentru polietilena reticulata tip A) este sinonima cu teava din polietilena reticulata de cea mai buna calitate. Veteranii din domeniul constructiilor isi amintesc de faptul ca tevile PEX erau un produs exotic, mai ales in instalatiile de incalzire prin pardoseala. Acest lucru s-a schimbat in anii 70, in care Uponor PEX s-a raspandit rapid. Intre 1968-69, Wirsbo Bruks AB din Suedia, astazi Uponor AB, a inceput colaborarea cu Thomas Engel, inventatorul tehnologiei de reticulare cu peroxizi. Impreuna, ei au dezvoltat o tehnologie de productie care a facut posibila productia de tevi PEX pe scara larga.
Datorita proprietatilor unice, precum rezistenta chimica, memorie termica, fiabilitate excelenta, rezistenta la coroziune si la temperaturi inalte, teava PEX Uponor a gasit repede locul in diverse aplicatii de la aplicatii domestice pana la cele industriale. Datorita tehnologiei PEX, Uponor a reusit sa faca din sistemele prin pardoseala nu doar cele mai confortabile sisteme dar si cele mai economice sisteme de incalzire.

Performanta excelenta
In 1972, Wirsbo a fost primul brand din lume care a lansat productia industriala a tevii PEX. La sfarsitul anilor 80, Wirsbo a fost achizitionata de Uponor iar PEX identificat ca unul din produsele cheie ale intregii companii.
Dupa 40 de ani, peste 3,3 miliarde metri de teava PEX produsa in unitati din Europa si America de Nord au fost instalate in peste 60 de tari din toata lumea.
Anul acesta, aproape 200 milioane metri de teava vor fi instalati ca si componenta de baza in diverse sisteme.
Datorita calitatilor sale unice, Uponor PEX si-a gasit calea spre o varietate de aplicatii solicitante. Majoritatea productiei este utilizata in incalzire, racire si sisteme de apa potabila. Teava Uponor PEX se preteaza, de asemenea si pentru alte aplicatii, cum ar fi siguranta la foc, conducte de gaz interioare si exterioare, termoficare, distributia apei calde si reci. Uponor PEX se extinde rapid si pe piata aplicatiilor industriale.
Uponor a avut intotdeauna un rol activ in elaborarea de norme si standarde la nivel mondial, fapt ce a facut din Uponor un brand bine-cunoscut in industrie, la nivel global.

www.uponor.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video