AHK Romania deschide un birou la Cluj-Napoca

241 vizualizari
AHK
Distribuie pe

Economia germană își consolidează prezența în România – AHK România deschide un birou la Cluj-Napoca

După mai bine de 15 ani de activitate de succes în România, cu un birou în București, unde lucrează 21 de angajați, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) deschide un birou la Cluj-Napoca. „AHK Transylvania Office va oferi companiilor din Transilvania accesul direct la comunitatea noastră dinamică și inovativă și va sprijini companiile din regiune în activitățile lor”, a declarat Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director.

„Deschiderea acestui birou va ajuta ca problemele care apar la nivel regional sa fie mai bine înțelese. Ne vom implica și vom susține companiile atât prin grupurile de lucru înființate în cadrul AHK România, cât și prin colaborarea cu alte organizații, atunci când este nevoie de comunicarea directă cu instituțiile publice”, a adăugat Dragoș Anastasiu, Președintele AHK România.

Am ales Clujul pentru că este cel mai bun punct de pornire pentru a ne intensifica activitățile în întreaga regiune. „Fiind un oraș universitar cu tradiție în România, Clujul are un renume excelent. Este situat central și are o importanță deosebită pentru economia germană: din cele 7.500 de companii germane active în România, 435 sunt situate în județul Cluj (6%)”, a spus Florin Sabou, membru în Consiliul Director AHK România și director general al unei companii germane cu sediul în Cluj. Un alt motiv, mai ales pentru investitorii germani, este faptul că orașul este foarte bine conectat la Europa și se bucură de o administrație locală activă, dar și de o comunitate de business inovatoare și foarte dinamică. 

Unul din obiectivele centrale ale biroului AHK din Cluj-Napoca este să sesizeze aspectele economice importante pentru regiunea Transilvania și să le dezbată împreună cu ceilalți actori implicați în viața economică. Astfel, considerăm că este utilă găsirea de soluții care să ducă la creșterea disponibilității forței de muncă și care să promoveze sistemul de învățământ dual. Dorim de asemenea să intensificăm colaborarea dintre mediul privat și cel universitar, pentru a crea în România noi activități în domeniul cercetare-dezvoltare. Un alt subiect foarte important îl constituie provocările în ce privește dezvoltarea urbană/managementul orașelor, cu care se confruntă în prezent multe administrații locale. Și nu în ultimul rând dorim să ne aducem contribuția la îmbunătățirea și transformarea imaginii și percepției acestei regiuni, dar și a întregii țări, în Germania. 
Sperăm că deschiderea AHK Transylvania Office la Cluj-Napoca va fi un semnal pozitiv pentru investitorii germani, că demonstrează faptul că regiunea este atractivă, iar biroul AHK de aici va fi la fel de util și pentru firmele locale care vor sa se internaționalizeze, în special către Germania.

Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german prin inițiativa EduPro și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj. 

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video