Bosch își extinde afacerile la Blaj printr-o investiție de aproape 35 de milioane de euro

35 vizualizari
fabrica Bosch Blaj
Distribuie pe

Bosch Automotive își extinde afacerile la Blaj printr-o investiție de aproape 35 de milioane de euro. Trei clădiri urmează să fie extinse cu noi corpuri, pe o suprafață totală de peste 15.000 mp.

Proiectul se află în faza de emitere a acordului de mediu de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba.

În prezent pe amplasament se află mai multe corpuri de clădiri, care alcătuiesc ansamblul fabricii de componente electronice a societății Bosch Automotive SRL: hale de producție și depozitare, centru logistic, clădire tehnică, cantină, clădiri depozitare deșeuri.

Spațiile noi rezultate vor fi utilizate atât pentru activități de producție, cât și pentru birouri și zone tehnice. Fabrica Bosch Automotive SRL include producție de șine, sănii, bucși, senzori auto și valve hidraulice, șuruburi și module liniare în cele cinci clădiri existente pe platforma industrială de la Blaj.

Suprafața totală construită a extinderilor propuse este de 15.244 mp, iar suprafața desfășurată este de 19.228 mp. Valoarea investiției este estimată la 34,6 milioane de euro, perioada de implementare propusă fiind de 36 de luni.

Peste 3.000 de angajați la Blaj

Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. Fabrica s-a dezvoltat rapid, iar această evoluţie s-a remarcat încă din anul 2012, odată cu creşterea numărului de unităţi de producţie, când fabrica Bosch din Blaj a şi-a extins aria de expertiză către industria auto.

Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteză a roţilor, senzori de turaţie a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, Bosch implementează soluţii avansate de industrie , cum ar fi sistemele de monitorizare a producţiei şi soluţiile inteligente pentru sudura cu laser. În fabricile Bosch de la Blaj lucrează peste 3.00 de persoane. În 2021, compania a avut o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de lei și un profit cifrat la 67 de milioane de lei.

Bosch a dezvoltat la Blaj un parteneriat pentru Şcoala Duală cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj. Fabrica oferă elevilor înscrişi în programul de învăţământ dual o gamă largă de beneficii, cum ar fi acces la servicii medicale, masa de prânz asigurată, transport gratuit, echipament de lucru, rechizite, prioritate la angajare şi posibilitatea de a-şi continua studiile în cazul în care doresc să obţină diploma de bacalaureat.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video