Concursul International ”Caminul nostru si Cuprul” - EDITIA 2018

62 vizualizari
cuprul si casa
Distribuie pe

Design si sustenabilitate

Ce este ”CĂMINUL NOSTRU ȘI CUPRUL”?

”Căminul nostru și cuprul” este un concurs bianual, înființat în 2006, care invită tineri designeri, arhitecți, ingineri și studenți din întreaga lume să exploreze și să valorifice proprietățile cuprului. Scopul concursului este îmbunătățirea vieții și rutinei zilnice prin design creativ, transformând cuprul într-un material esențial vieții moderne.

Competiția scoate în evidență frumusețea și versatilitatea unui material fascinant,  care poate adăuga atât valoare estetică, cât și tehnică celor mai îndrăznețe proiecte. În acest an, se celebrează în special contribuțiile, pe care cuprul le poate aduce unui viitor durabil.

”Căminul nostru și cuprul” provoacă mințile creative să proiecteze obiecte, care combină funcția și splendoarea cu evidențierea și valorificarea proprietăților cuprului, cum ar fi conductivitatea electrică și termică, duritatea, rezistența și ductilitatea, reciclabilitatea și frumusețea prețioasă. Dincolo de acestea, capacitatea de aliere cu o gamă largă de metale, ne asigură alte materiale deosebite ca alama, bronzul, cupru-nichelul sau numeroase alte aliaje.

Proiectele înscrise în concurs trebuie să pună cuprul -sau un aliaj al cuprului- în centrul atenției, utilizând proprietățile deosebite ale metalului roșu.

CRITERII DE DESIGN

Obiectul proiectat trebuie să fie destinat uzului casnic sau utilizat în birouri, magazine, școli, spitale sau clădiri publice. De exemplu, poate fi inclus într-una dintre următoarele categorii:

  • Mobilier
  • Articole de bucătărie
  • Obiecte de design interior
  • Învelișuri și decorațiuni (înveliș pentru pereți interiori și exteriori, podele, pereți departajare, paravane, uși etc.)
  • Elemente funcționale
  • Elemente tehnice legate de energiile regenerabile și de economisirea energiei

Este posibilă integrarea altor materiale în proiect, însă cuprul sau aliajele sale trebuie să formeze o parte importantă și semnificativă al acestuia, evidențiind în special durabilitatea și reciclabilitatea cuprului.
Proiectul trebuie să marcheze potențialul tehnic, estetic și expresiv al cuprului și al aliajelor sale și să fie adecvat pentru producția în masă.
Juriul va lua în considerare -printre alte criterii de evaluare- și inovațiile tehnologice legate de ciclul de producție al obiectului.

Cine poate participa?

Concursul este deschis tuturor celor născuți după 31 octombrie 1978 și are două categorii:

Designeri, arhitecți, ingineri - care participă individual sau într-un grup, precum și angajați absolvenți, care lucrează în aceste domenii.

Studenți, individual sau în grup, înscriși într-o instituție de învățământ superior de design interior, care frecventează facultăți de arhitectură, inginerie sau design interior, doctoranzi, masteranzi sau urmând cursuri echivalente și cu coordonarea cel puțin al unui profesor, care va semna certificatul scris al participantului.

CARE ESTE TERMENUL LIMITĂ DE ÎNSCRIERE?

Proiectele trebuie să ajungă cel târziu până la 31 octombrie 2018 (data e-mail-ului va servi ca dovadă).

Care este premiul?

Se vor acorda următoarele premii:

Categoria: Designeri, arhitecți și ingineri
Premiul I: 4000 €
Premiul II: 2500 €

Categoria: Studenți
Un premiu de 1500 €

O placă specială va fi acordată instituției de învățământ al cărui cursuri se dovedesc a fi cele mai eficiente pentru acest concurs.
În plus față de premiile menționate până acum, juriul poate acorda premii ex-aequo și mențiuni speciale pe baza jurizării finale, recompensând proiectul care accentuează cel mai mult contribuția cuprului la sustenabilitate și economia de energie, precum și reciclabilitatea acestuia.

Formularul de înscriere

Înscrierile se efectuează în limba engleză.
Puteți afla mai multe despre condițiile de înscriere aici:

COPPER AND THE HOME 2018

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video