Conferinta Tehnologia instalatiilor de incalzire, ventilatie si aer conditionat in reabilitarea energetica a cladirilor

127 vizualizari
rehva
Distribuie pe
Intalnirea Anuala Generala REHVA a avut loc in data de 18 aprilie 2012, la Timisoara. Dl. Prof. Dr. Eng. Michael Schmidt, Presedintele REHVA, a deschis cea de-a 56-a editie a Adunarii Generale, salutand membrii prezenti la eveniment.
Pe durata Adunarii Generale, Prof. Schmidt a evidentiat activitatile si rezultatele rapoartelor din anul calendaristic 2011. Raportul financiar 2011 a fost prezentat si aprobat. Unii membri REHVA au fost recompensati. Intalnirea s-a incheiat cu rapoarte din partea comitetelor REHVA.
A fost votat urmatorul presedinte-ales al REHVA; Prof. Karel Kabele din Praga, Republica Ceha, a fost ales ca succesor pentru pozitia de presedinte al REHVA.
A fost ales un nou Secretar General al REHVA. Prof.Olli Seppänen a anuntat retragerea din postul de Secretar General al REHVA. Noul Secretar General, Jan Aufderheijde, fost vice-presedinte a REHVA si director general al Asociatiei Olandeze TVVL, a fost prezentat tuturor membrilor Asociatiilor Nationale.

Foto: (de la stanga la dreapta)
Prof. Olli Seppänen,
Prof. Michael Schmidt, Presedintele REHVA,
Mr. Jan Aufderheijde, Secretar General REHVA
 
Intalnirea Anuala REHVA si Conferinta “HVAC Technology in Energy Retrofitting” (Tehnologia instalatiilor de incalzire, ventilatie si aer conditionat in reabilitarea energetica a cladirilor)
Conferinta si Intalnirea Anuala REHVA 2012 a fost organizata in Timisoara, Romania, in perioada 17-20 aprilie 2012, in colaborare cu Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania (AIIR) si Asociatia Generala a Frigotehnistilor din Romania (AGFR).
Tema principala a Conferintei a fost “HVAC Technology in Energy Retrofitting” (Tehnologia instalatiilor de incalzire, ventilatie si aer conditionat in reabilitarea energetica a cladirilor). Imbunatatirea eficientei energetice in intreaga Europa este o provocare imensa. Pornind de la premisa ca toate cladirile sunt unice, cel putin pana intr-un anumit punct, exista de asemenea si asemanari sau posibilitati de dezvoltare de metodologii si tehnici comune. Pe langa abordarile stiintifice si tehnice, problemele financiare, sanatatea si mediul ambiant interior, sunt subiecte ce trebuie sa figureze pe agenda REHVA si in alte activitati legate de reabilitarea energetica.
Prezentarile sustinute in cadrul seminariilor vor fi disponibile pentru download in curand, pe website-ul REHVA. Unele subiecte prezentate, precum cladirile cu consum redus de energie si unele lucrari care trateaza teme legate de legislatia europeana si implementarile acestora la nivel national, vor fi incluse in REHVA Journal. Numarul din decembrie al REHVA Journal va avea ca tema principala Renovarile eficiente energetic.
Pe langa prezentari, au avut loc 8 workshop-uri, unele legate de activitatea REHVA sau proiecte desfasurate cu sprijinul REHVA, cum ar fi Renovarea instalatiilor HVAC si Inspectia sistemelor de aer conditionat sau proiectul iSERV, precum si unele organizate de sustinatorii REHVA, toate axate pe o mai buna eficienta energetica prin utilizarea produselor si tehnologiilor avansate.

 

Sesiuni:
19 aprilie
• Sesiunea tehnica 1: EU policy and regulations for building retrofitting. Au prezidat: Zoltan Magyar (Ungaria), Liviu Dumitrescu (Romania)
• Sesiunea tehnica 2: Energy use of buildings and systems. Au prezidat: Jarek Kurnitski (Estonia), Olga Bancea (Romania)
• Sesiunea tehnica 3: Energy efficient HVAC systems for retrofitting. Au prezidat: Stefano P. Corgnati (Italia), Florea Chiriac (Romania)
• Sesiunea tehnica plenara 4: Energy efficient equipment for retrofitting. Au prezidat: Ioan Silviu Dobosi (Romania), Iolanda Colda (Romania)

20 aprilie
• Sesiunea tehnica 5: Inspections for better energy efficiency. Au prezidat: Bjarne W. Olesen (Danemarca), Silviana Brata (Romania)
• Sesiunea tehnica 6: Successful cases of energy retrofitting. Au prezidat: Karel Kabele (Republica Ceha), Robert Gavriliuc (Romania)
• Workshops: iSERV – a bench marking database for energy use of air-conditioning (organizator: TRC REHVA); Energy efficiency with certified products (organizator: Eurovent Certification); Energy efficient pumping (organizator: Wilo); Heat pump technology for low energy buildings and retrofitting (organizator: Daikin si Toshiba)
• Workshops: Energy efficiency in HVAC-a new Guidebook for building owners (au prezidat: Olli Seppänen, Nejc Brelih); REHVA Guidebooks for refurbishment (organizator: TRC REHVA); Energy efficient heating (organizator: Viessmann); Technical and financing integrated solutions for better energy efficiency in Romanian buildings stock (organizator: AIIR Timisoara, Adrian Retezan si Ioan Silviu Dobosi);
• Sesiunea de inchidere. Au prezidat: Michael Schmidt (Germania), Adrian Retezan (Romania)

 

Rezultatele competitiei REHVA pentru studenti 2012, Timisoara, Romania
Pe durata Conferintei REHVA, a fost gazduita competitia studentilor in domeniul serviciilor pentru cladiri. 8 Asociatii Nationale ale REHVA au nominalizat un participant national la aceasta competitie.
Pe primul loc s-a clasat Rik Maaijen de la Universitatea Tehnica din Eindhoven, Olanda, pentru lucrarea sa “Occupant-oriented energy control by taking the human in the control loop of building systems”. Lucrarea sa a fost coordonata de Prof. Wim Zeiler. Un sumar al acestei lucrari poate fi downlodat in format pdf de la:
http://www.rehva.eu/?download=_/540/rehva-studentcompetition-winner-2012-abstract.pdf

 
Rik Maaijen, Castigatorul competitiei REHVA pentru studenti, impreuna cu dl. Karel Kabele, Vice-Presedinte al REHVA si Presedinte al Comitetului pentru Educatie impreuna cu dl. Michael Schmidt, Presedinte REHVA
Foto: Studentii impreuna cu dl. Karel Kabele, Vice-Presedinte al REHVA si Presedinte al Comitetului pentru Educatie impreuna cu dl. Michael Schmidt, Presedinte REHVA
 
REHVA, Federatia Europeana a Asociatiilor de Incalzire, Ventilatie si Aer Conditionat, a fost fondata in 1963, fiind o organizatie care reuneste profesionisti europeni in domeniul serviciilor tehnologice pentru cladiri. REHVA reprezinta peste 110.000 ingineri constructori din 26 tari europene. Misiunea sa este de a dezvolta si raspandi tehnologii economice, eficiente energetic si nedaunatoare sanatatii. Misiunea sa este de a dezvolta si difuza tehnologii economice, eficiente energetic si sanatos pentru servicii mecanice de constructii; de a servi membrilor sai din domeniul ingineriei (incalzire, ventilatie si aer conditionat).

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video