De la mic intreprinzator, la lider mondial

94 vizualizari
Mads Clausen
Distribuie pe

Pe 1 Septembrie 2013 s-au implinit 80 de ani de cand Mads Clausen a fondat Danfoss, la ferma parintilor din Nordborg, Danemarca. De atunci, afacerea a crescut dintr-o mica intreprindere intr-unul din cei mai importanti furnizori la nivel global de solutii inovatoare si eficiente energetic. Compania are in prezent 23.000 angajati, fiind prezenta in peste 100 de tari. Aceasta crestere se datoreaza prezentei timpurii pe pietele emergente si concentrarii asupra produselor inovatoare pentru clienti.

Inca de la inceput, Danfoss a avut o perspectiva internationala. Compania a inceput sa exporte in alte tari europene inca din 1939, iar in 1949 Danfoss a infiintat prima companie de vanzari peste granite, in Argentina. In timpul anilor 1950, Danfoss s-a stabilit in SUA si Germania, si atunci cand globalizarea a inceput sa accelereze in anii 1990, Danfoss era pregatita cu fabrici si companii de vanzari, atat in Rusia, cat si in China. Astazi, aceste patru tari sunt cele mai mari piete pentru Danfoss.

Niels B. Christiansen, Presedinte si CEO, explica: ”Piata mondiala a fost o piatra de temelie pentru Danfoss, cu mult timp inainte ca cineva sa vorbeasca despre globalizare, iar aceasta ne-a oferit o pozitie internationala de care suntem mandri. Am fost printre primii care au abordat marile piete emergente si au actionat cu intentia de a dezvolta o relatie pozitiva cu clientii si partenerii nostri. Mergand mai departe, vom continua sa ne concentram asupra principalelor piete si tarilor BRIC – Brazilia, Rusia, India si China, sporind concomitent si eforturile pentru pietele noi de crestere, precum Turcia si Indonezia, in care am castigat deja experienta”.

Chiar de la primele inventii ale lui Mads Clausen, Danfoss a fost devotat dezvoltarii de produse inovatoare care sa raspunda nevoilor clientilor. Totul a inceput cu o vana de expansiune pentru controlul sistemelor de refrigerare si a continuat cu unul din primele termostate de radiator pentru controlul incalzirii si prima productie in masa de convertizoare de frecventa pentru controlul vitezei motoarelor electrice. Astazi, Danfoss are aproape 50 de linii de produse si investeste aproximativ 4% din vanzarile nete in produse noi si inovatoare, capabile sa economiseasca la nivel global cantitati importante de energie, contribuind la reducerea nivelului emisiilor de CO2 - de exemplu, in refrigerarea alimentelor, aer conditionat, incalzirea cladirilor, reglarea vitezei de motoare electrice si in alimentarea masinilor mobile.

Niels B. Christiansen: „Ne concentram foarte mult asupra dezvoltarii produselor noastre bazandu-ne pe nevoile clientilor nostri: mai exact, clientii nostri sunt implicati in dezvoltarea produselor de la inceput pana la sfarsit, asigurandu-ne astfel ca produsele sunt plasate exact in domeniul cu cea mai mare importanta. In China, de exemplu, am dezvoltat o noua serie de produse orientata nevoilor pietei chineze”.
Danfoss este un lider global axat pe dezvoltarea solutiilor eficiente energetic, care economisesc energie si bani, si reduc nivelul emisiilor de dioxid de carbon. Gama larga de produse si servicii oferite de companie sunt folosite in domenii precum racirea produselor alimentare, aer conditionat, incalzirea cladirilor, controlul motoarelor electrice si alimentarea echipamentelor mobile. Compania este, de asemenea, activa in domeniul energiei solare si eoliene, precum si in sistemele centralizate de racire si incalzire pentru orase si comunitati urbane. 

Danfoss a fost infiintata in 1933 in Nordborg, Danemarca. Astazi, grupul are 23.000 angajati si vinde produsele sale in peste 100 de tari din intreaga lume. Pentru mai multe detalii despre solutiile pentru eficienta energetica accesati http://www.danfoss.com/SolutionsReady/

http://www.danfoss.com/Romania 


From solo enterprise to world leader
On September 1, it will be 80 years since Mads Clausen founded Danfoss in his parent`s farmhouse in Nordborg, Denmark. Since then, the business has grown from a solo enterprise into one of the world`s leading suppliers of energy-efficient and innovative solutions, employing a staff of 23,000 and with sales in more than 100 countries. Gaining an early footing on emerging markets and a clear focus on innovative products for its customers is part of the reason for this.
Right from the start, Danfoss has had an international outlook. The company began to export to other European countries as early as 1939, and in 1949, Danfoss set up its first foreign sales company in Argentina. During the 1950s, Danfoss established itself in USA and Germany, and when globalization began to pick up speed in the 1990s, Danfoss was prepared, with factories and sales companies in both Russia and China. Today, these four countries are Danfoss` biggest markets.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video