Fuziune a companiillor producătoare de litiu Allkem şi Livent

24 vizualizari
fuziune Allkem si Livent
Distribuie pe

Allkem (ASX:AKE) și Livent (NYSE:LTHM) au anunțat pe 10 mai semnarea unui acord definitiv privind fuziunea celor două companii cu scopul de a crea un singur producător global de produse chimice cu litiu. Tranzacția în valoare de 10,6 miliarde de dolari este de așteptat să se încheie până la sfârșitul anului calendaristic 2023. În urma fuziunii acționarii Allkem vor deține aproximativ 56%, iar acționarii Livent vor deține aproximativ 44% din noua companie formată.

Fuziunea dintre cele două companii - Livent, cu sediul în SUA, şi Allkem, cu sediul în Australia - va crea o putere industriala pe patru continente despre care directorii lor speră că vor aduce mai multă forţă şi abilităţi necesare pentru a stimula furnizarea de metal către un sector auto din ce în ce mai interesat, inclusiv către Tesla, General Motors şi BMW.

Allkem şi Livet operează instalaţii de saramură cu litiu în Argentina, care se află la aproximativ 10 km una de cealaltă, iar în provincia canadiană Quebec ambele companii construiesc mine de litiu din roci dure, la mai puţin de 100 km una de cealaltă.

Livent este lider global în tehnologiile de procesare a litiului, cu aproape opt decenii de experiență în producerea unei game variate de substanțe chimice cu litiu pentru stocarea energiei și alte aplicații de specialitate. Allkem aduce expertiză complementară în instalaţii de saramură cu litiu, exploatarea rocilor dure și procesarea litiului. Cu capacitățile tehnice și comerciale ale Livent și relațiile profunde cu clienții, precum și baza mare și diversă de resurse ale Allkem, noua companie va fi bine poziționată pentru a valorifica creșterea așteptată a cererii de litiu din partea vehiculelor electrice ("EV") și a solutiilor de stocare a energiei.

Beneficiile strategice ale fuziunii

  • Crearea un producător de top la nivel mondial de produse chimice cu litiu, la scara de afaceri si cu o capacitate mai mare de satisfacere a cererii clientilor
  • Model de afaceri extrem de complementar și integrat vertical
  • Capacitate mai mare și expertiză în execuție pentru a accelera dezvoltarea
  • Crearea unui lider global care să abordeze problema decarbonizarii prin soluții de stocare pentru vehicule electrice și baterii

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video