HORNBACH Romania - prima companie acreditata de AHK Romania ca unitate de practica in invatamantul profesional dual

131 vizualizari
acreditare Horbach AHK Romania
Distribuie pe

HORNBACH, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, a obținut acreditarea AHK România ca unitate de practică în învățământul profesional în sistem dual. Proiectul „Școala de carte și meserii“, sub sloganul „Creștem profesioniști“, oferă tinerilor accesul la învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea în meseria de comerciant-vânzător.

Proiectul „Școala de carte și meserii“ oferă învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea în meseria  de comerciant-vânzător, proiect desfășurat alături de Camera de Comerț Româno-Germană și împreună cu cinci licee din țară, localizate în București, Buftea, Brașov, Sibiu și Timișoara.

HORNBACH este prima companie din România care obține această acreditare din partea Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană.

„Urmărim să oferim o formare profesională de calitate, motiv pentru care ne-am dorit să obținem acreditarea ca unitate de practică pentru învățământul profesional dual în România. Dat fiind faptul că HORNBACH face parte dintr-un concern german, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană a fost partenerul nostru principal căruia ne-am adresat în vederea obținerii acestei certificări. În Germania, companiile care oferă formare profesională trebuie să dețină această acreditare“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, directorul general al HORNBACH România.

Această acreditare certifică faptul că în cadrul companiei există implementat un plan de formare profesională care este pus în aplicare pentru ca elevii să dobândească competențele necesare calificării în care se formează.

Pentru a obține această acreditare, HORNBACH a înaintat un concept de formare profesională, a dovedit că există un plan de formare pentru dobândirea competențelor practice pentru meseria de comerciant-vânzător, a demonstrat faptul că se aplică și se respectă planul de formare profesională, că elevii au parte de o formare profesională de calitate, că există un coordonator de formare profesională și tutori la nivel de magazine care transferă cunoștințe către elevii aflați în practică.

Demersurile în vederea obținerii acestei acreditări includ și un proces de auditare și monitorizare periodică din partea Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, cu scopul de a asigura calitate formării profesionale.

HORNBACH România are în prezent 45 de elevi în formare profesională în magazine. Această certificare confirmă faptul că formarea profesională oferită de HORNBACH în România este la același standard cu formarea profesională oferită în întregul concern, de exemplu în Germania, Austria sau Elveția.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video