Aerteknika

Lansarea initiativei «Orasul user-friendly!»

Orasul user-friendly
vizualizari

O initiativa de revitalizare a patrimoniului urban cu implicarea comunitatii in Bucuresti, Arad si Alba – Iulia

Institutul pentru Politici Publice (IPP), in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 din Bucuresti, Primaria Municipiului Arad si Primaria Municipiului Alba - Iulia, anunta lansarea proiectului Orasul user-friendly: implicare civica pentru revitalizarea fostelor spatii urbane industriale, un demers care isi propune sa promoveze un model inovator de transformare urbana a unor foste zone industriale sau militare, astazi aflate in diferite stadii de degradare sau neutilizate. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Scopul acestei initiative este de a repune aceste spatii (Platforma Faur – Poarta 3 si parte din fosta Cetate a Aradului) in circuite urbane, redandu-le comunitatilor de care apartin, prin sprijinirea identificarii celor maipotrivite solutii de transformare, cu implicarea directa a cetatenilor – locuitori ai zonei, a grupurilor civice locale active si a industriilor creative.

In fiecare dintre cele 3 zone identificate, partenerii vor demara un amplu proces local de constientizare si sensibilizare a locuitorilor cu privire la problemele de mediu reprezentante de calitatea mediului urban afectat din zonele mentionate, vizand implicarea cetatenilor in dezbateri publice si in procesul decizional pentru alegerea unor solutii durabile si folositoare comunitatii privind destinatiile celor 3 situri aflate astazi in stadiu avansat de degradare.

Folosind o abordare participativa care implica atat comunitatea, cat si societatea civila activa in domeniul promovarii dezvoltarii durabile in plan local, respectiv comunitatea de profesionisti, dar si modele internationale de transformare urbana folosite cu succes in Elvetia – municipalitatea din Lausanne, proiectul urmareste sa genereze schimbari de substanta in modul in care administratia publica locala gestioneaza astazi procesele de transformare a fostelor zone industriale, cu o cat mai larga deschidere spre implicarea tuturor actorilor interesati.

Informatii actualizate despre asteptarile cetatenilor cu privire la perspectivele de transformare a fostelor situri industriale/militare si ideile specialistilor vor fi puse constant la dispozitia publicului si a presei pe intreaga perioada de derulare a proiectului (1 mai 2016 – 30 aprilie 2017).

Proiectul Orasul user-friendly: implicare civica pentru revitalizarea fostelor spatii urbane industriale are un buget total de 58.136 CHF, din care 51.136 CHF contributie elvetiana, iar 7.000 CHF contributie proprie.

www.ipp.ro

Opinii

metalshow&tib

 

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

IEAS 2019