Liberty Steel achizitioneaza ArcelorMittal Galati

346 vizualizari
Liberty Steel achizitioneaza ArcelorMittal Galati
Distribuie pe

Achizițiile europene de oțel ale Liberty urmează să dubleze capacitatea mondială de producție a Grupului

Grupul britanic Liberty, parte a Alianței mondiale GFG aparținând omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunțat astăzi [vineri, 12 octombrie] un acord condiționat pentru cumpărarea a patru combinate siderurgice din Europa, având peste 12,500 de angajați, poziționându-se în centrul industriei siderurgice de pe continent și consolidându-și astfel rolul internațional în acest sector.

Printr-o tranzacție importantă care ar majora capacitatea de laminare totală a Grupului Liberty la peste 15 milioane de tone pe an, Grupul a convenit achiziționarea topitoriilor integrate principale ale ArcelorMittal de la Galați, România și Ostrava din Republica Cehă, precum și laminoarele de la Skopje din Macedonia și Piombino din Italia.

Tranzacția depinde de aprobarea Comisiei Europene și de alte procese locale incluzând consultări cu consiliile angajaților la nivel local și european.

Adăugarea acestor combinate siderurgice depășește dublul capacității de producție de oțel la nivel global a grupului Liberty, care deja deține o poziție puternică în Regatul Unit, în calitate de furnizor de oțel și aluminiu în industria auto, aviație și în sectoare de inginerie specializate precum și în Australia ca furnizor de oțel pentru construcții și infrastructură. Grupul furnizează oțel pentru industrua auto, și alte industrii, din SUA.

Noile active europene vor majora capacitatea de producție a grupului Liberty printr-o gamă completă de produse laminate plate și lungi și vor ajuta Grupul să dezvolte mai departe modelele de producție principale și marca de producție durabilă GREENSTEEL în centrele industriale ale Continentului.

Anunțul de astăzi vine în urma recentei lansări a programului de investiții a grupului Liberty în Franța, unde s-a achiziționat ultimul producător național de roți din aluminiu și s-a convenit cumpărarea celei mai mari topitorii de aluminiu din Europa de la Dunkerque, printr-o tranzacție care urmează a fi încheiată în curând.

Grupul Liberty a obținut statutul de ofertant preferat pentru combinatele ArcelorMittal din Europa, împotriva concurenței din partea altor producători, după ce compania a pus în vânzare activele profitabile în urma unui acord cu autoritățile de reglementare a concurenței din UE, pentru a i se permite achiziționarea gigantului siderurgic italian Ilva, cel mai mare producator de produse plate din oțel carbon din Europa.  Grupul Liberty a colaborat îndeaproape cu ArcelorMittal pentru a pregăti o tranzacție care să satisfacă cerințele Comisiei Europene și să creeze un viitor sigur pentru aceste întreprinderi în cadrul Alianței GFG.

După finalizarea tranzacției, Grupul Liberty intenționează să continue investițiile în active – care dețin deja multe instalații ultramoderne – și își propune să atingă o competitivitate sporită printr-o producție cu emisii scăzute de dioxid de carbon și o legătură mai strânsă cu producția din aval cu valoare adăugată, ca parte din strategia GREENSTEEL implementată de companie.

De asemenea, Grupul Liberty și, în sensul mai larg, Grupul GFG, își propune să dezvolte relații de lucru strânse cu guvernele din țările respective, cu sindicatele și cu alți actori locali, pentru a optimiza valoarea produselor din oțel pentru economiile regionale și naționale.Sanjeev Gupta

Președintele executiv al Alianței GFG, Sanjeev Gupta, a declarat:

“Am plăcerea să anunț această tranzacție importantă, cea mai mare pentru noi de până acum. Dintr-o dată aceste achiziții vor dubla  efectivele noastre și capacitatea de producție mondială, oferindu-ne o prezență puternică în centrul principalelor regiuni de producție din Europa. Ne propunem să colaborăm cu partenerii locali pentru a ne asigura o poziție puternică în cadrul lanțurilor interne de distribuție ale acestor economii naționale cu dezvoltare rapidă și să devenim o parte esențială a unui sector industrial european prosper. Acestea sunt active cu valoare ridicată, cu personal cu înaltă calificare și suntem nerăbdatori să-i primim în Alianța GFG.”

Cele patru combinate din portofoliu au o capacitate combinată de laminare de aproximativ 8 milioane de tone pe an și ar oferi Grupului Liberty posibilitatea de a furniza o gamă completă de produse finite din oțel cum ar fi: plăci de oțel, rulouri laminate la cald, rulouri laminate la rece, tablă de oțel galvanizată, placă de cositor, bare, sârmă laminată și șine. Aceste combinate deservesc piețe naționale și europene, din domeniul auto, construcții, utilaje industriale, sectorul petrolier și al gazelor.

Jay Hambro, șeful departamentului de investiții al Alianței GFG Alliance a declarat:

Jay Hambro“În urma aprobărilor aferente acestei tranzacții, Alianța GFG va avea câteva noi centre mondiale în Europa.  Aceste tranzacții din industria oțelului reprezintă active de mare performanță și profitabilitate, având echipamente moderne, excelente conexiuni de transport către piețele principale precum și personal angajat de înaltă calificare. Există potențial uriaș pentru extindere, continuarea modernizării și aplicarea strategiei GREENSTEEL a GFG.

“După intrarea noastră în aceste țări, ca producător de oțel, suntem nerăbdători să lucrăm cu parteneri pentru a introduce și alte întreprinderi din grupul GFG în aceste regiuni. Dorim să explorăm oportunitățile referitoare la echipele de infrastructură, resurse și  energie regenerabilă de succes ale SIMEC, echipa noastră de servicii financiare de la Wyelands, precum și specialiștii din domeniul imobiliar din JAHAMA, ca parte a ofertei globale a GFG.”

Grupul Liberty face parte din Alianța GFG; un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică si servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și o prezentă în aproximativ 30 de țări la nivel mondial. Alianța, care are un efectiv de angajați de aproximativ 14.000 persoane și o cifră de afaceri ce depășește US$15 miliarde, include întreprinderi industriale și metalurgice integrate sub marca "Liberty"; un grup de resurse, energetic, transport și infrastructură sub marca "SIMEC"; Wyelands; o filială bancară și financiară, precum și o filială imobiliară, JAHAMA Estates.

www.libertyhousegroup.com
www.gfgalliance.com

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video