Aerteknika

Municipiile din Romania fac eforturi pentru a reduce emisiile de carbon

reducerea emisiilor
vizualizari


Interesul autoritatilor locale pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon este in crestere, aceasta este una dintre concluziile seminarului “Economie Verde pentru Orase Verzi” desfasurat joi, 18 iunie 2015 la Hotel Ramada Parc din Bucuresti, in cadrul proiectului “Orase Verzi – Regiuni Verzi” implementat de Fundatia TERRA Mileniul III in parteneriat cu organizatia neguvernamentala R20 – Regiuni pentru Actiuni Climatice din Elvetia si Asociatia Municipiilor din Romania si co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Seminarul “Economie Verde pentru Orase Verzi” a fost un prilej ca reprezentantii autoritatilor locale din Focsani, Roman, Fagaras, Ploiesti, Giurgiu, Tulcea, Braila, Baia Mare, Resita, Hunedoara, Pitesti si Bucuresti (Sector 2 si Sector 6) sa afle direct de la reprezentantii Ministerului Mediului Apelor si Padurilor despre cadrul national al politicilor in materie de Schimbari Climatice si Dezvoltare Durabila. Tot atunci au fost prezentate noutati privind mijloacele de finantare pe care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice le pune la dispozitie municipalitatilor care isi propun sa treaca spre economia verde.

Partenerul elvetian R20 a prezentat exemple de succes la nivel international unde implementeaza proiecte, iar reprezentantii TERRA Mileniul III si AMR au clarificat tendintele la nivel intern si international de a se realiza tranzitia catre o economie verde.
Au fost prezentate modele de succes in elaborarea Planurilor de Actiune pentru Energie Durabila (PAED) ale municipiilor Fagaras, Pitesti, Focsani si Zalau, orase care si-au propus reducerea emisiilor cu 20 de procente pana in anul 2020 prin: reabilitarea energetica a cladirilor, construirea unor sosele ocolitoare, modernizarea iluminatului public si a transportului urban etc.

Mai jos puteti gasi prezentarile sustinute de participanti:
Prezentare proiect Orase Verzi – Regiuni Verzi – ADRIAN BADILA
Regiuni Verzi in lume. Experienta R20 in contextul Conferintei de la Paris – LILIANE URSACHE
Cadrul National privind Schimbarile Climatice – MIHAELA STEFANESCU Ministerul Mediului Apelor si Padurilor
Dezvoltarea unei economii cu emisii reduse de carbon – Liviu GHEORGHE
Economia verde pentru orase verzi – LAVINIA ANDREI
Conventia primarilor in Romania – STELUTA BOGATU
Dezvoltare durabila in orasul Fagaras – DACIA SAPATORU
PAED Municipiul Pitesti – ANA MARIA SIMION 
Implementare PAED ZALAU – RODICA CIURTE 

In cadrul proiectului, 5 municipii vor beneficia de consultanta in elaborarea Planurilor de Actiune pentru Energie Durabila. De asemenea, proiectul isi propune sa organizeze in toamna acestui an un training de care vor beneficia reprezentanti ai 20 de municipalitati si in primavara anului viitor o vizita de studiu in Elvetia; toate informatiile acumulate in cadrul activitatilor vor fi diseminate intregii retele de municipii a Asociatiei Municipiilor din Romania.

In etapa urmatoare a proiectului vor fi selectate orasele care vor beneficia direct de aceste facilitati, principalele criterii fiind angajamentul luat la nivel de primar, plata la zi a cotizatiei de membru al AMR, interesul manifestat pentru transformarea municipiului intr-un oras verde, potentialul municipiului de a deveni multiplicator de informatie, transformandu-se in nucleul unei regiuni verzi.
Proiectul Orase Verzi – Regiuni Verzi (Green Cities – Green Regions) se desfasoara la nivel national pe o perioada de 24 de luni si este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019