Aerteknika

Romania are cea mai dezvoltata si mai atractiva piata de energie in comparatia cu Bulgaria si Turcia

Ondrej Safar
vizualizari

Ondrej Safar, Country Manager si Presedinte al Directoratului CEZ Romania:

Indicatorii macroeconomici ai Romaniei s-au imbunatatit foarte mult in ultimii ani, este evident ca produsele, serviciile si infrastructura sunt mult mai dezvoltate.

Daca as compara pietele de energie in care am activat pana in prezent, criteriul major pe care il iau in considerare este competitivitatea si pot afirma ca in acest moment Romania este cea mai dezvoltata din acest punct de vedere si, prin urmare, cea mai atractiva. Nu numai din perspectiva unui investitor, ci si din perspectiva clientilor, o piata complet liberalizata si competitiva este una extrem de interesanta. O dovada vie a acestei afirmatii este faptul ca si cativa jucatori din industria Telecom sunt activi pe aceasta piata.

Piata de energie electrica din Bulgaria are in prezent un model hibrid. Furnizarea de energie electrica la nivel macro si cu amanuntul functioneaza atat in termeni de tranzactii "reglementate" (tarifele sunt stabilite de autoritatea de reglementare a energiei electrice), cat si cu segmentul liberalizat pentru tranzactiile "libere", in care energia electrica este furnizata la preturi negociate.

In ceea ce priveste Turcia, este cu siguranta o piata uriasa, intrucat exista 21 de regiuni de distributie cu niveluri diferite de dezvoltare, variind de la Istanbul, un oras mare, catre partea estica a Turciei, cu electrificare limitata. De asemenea, principala strategie a Turciei este de a fi pe deplin independenta din punct de vedere energetic si isi concentreaza eforturile spre diversificarea surselor de energie -  asupra resurselor locale si productiei interne, inclusiv a carbunelui si a energiilor regenerabile. Ponderea acestora va creste in continuare din proportia totala a energiei din tara. Turcia a deschis, de asemenea, licitatii pentru energie solara si eoliana, pentru a maximiza utilizarea resurselor locale.

Ondrej Safar a preluat la 1 august 2018 functia de Country Manager al si Presedinte al Directoratului CEZ Romania. Inginer electrotehnist, absolvent al Universitatii Tehnice din Praga, Ondrej Safar este un bun cunoscator al pietei de energie din Balcani. In ultimii 3 ani si jumatate a condus Sepaş Enerji, companie turca de distributie si furnizare a energiei, membra a grupului CEZ, anterior coordonand operatiuni ale grupului in Bulgaria si Romania.

S-a alaturat echipei CEZ in aprilie 2004, dupa ce a debutat ca inginer in cadrul unei companii care construia centrale nucleare. In noiembrie 2015, lua drumul Olteniei pentru a se alatura colegilor din Grupul CEZ in Romania. In cadrul unui mandat de 7 ani, s-a ocupat de constructia propriu-zisa a Parcului Eolian Fantanele-Cogealac, dar si de managementul facilitatilor de producere a energiei regenerabile - hidro si eoliana sau de coordonarea CEZ Vanzare.

 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

metalshow&tib

 

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

IEAS 2019