ROMGAZ celebreaza 110 ani de istorie a industriei gazului natural

83 vizualizari
110 ani de la prima descoperire de gaze naturale din România
Distribuie pe

ROMGAZ a celebrat pe 7 mai, la Mediaş, 110 ani de la prima descoperire de gaze naturale din România. Istoria industriei gazelor naturale în România, începe în anul 1909, când la Sărmăşel, în timp ce se fora la peste 300 de metri adâncime pentru săruri de potasiu, au izbucnit libere gazele naturale. Acest fenomen a marcat începutul unei industrii, acum seculare.

ROMGAZ a marcat cei 110 ani de istorie a industriei gazeifere prin organizarea unei festivităţi, dedicată tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea acestei industrii. La acest eveniment solemn au participat peste 250 de invitaţi, reprezentanţi de seamă ai industriei de petrol şi gaze, printre care Florin Ciocănelea, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al premierului, Florin Gheorghe, director general în cadrul Ministerului Energiei, Christina Verchere, CEO OMV Petrom, Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România, Ion Avram, fost ministru al industriei de maşini-unelte şi fost viceprim-ministru, numeroase personalităţi, reprezentanţi din domeniul energiei, precum şi alţi invitaţi speciali.
ROMGAZ a marcat cei 110 ani de istorie a industriei gazeifere
În deschiderea evenimentului, Constantin Adrian Volintiru, director general ROMGAZ, a adresat mulţumiri foştilor şi actualilor salariaţi pentru profesionalismul şi ambiţia acestora de a pune bazele solide acestei companii care este astăzi o companie de succes, a mulţumit invitaţilor care au onorat ROMGAZ cu prezenţa la această aniversare, apoi a continuat discursul de deschidere a festivităţii, din care cităm câteva cuvinte:

“ROMGAZ a parcurs un drum lung pe scara dezvoltării sale, de la o companie de nivel local la una cu caracter internaţional, încadrându-se astăzi în rândul companiilor europene de top. Acest lucru s-a datorat echipei care lucrează în companie şi când vorbesc de echipă, mă înclin în faţa tuturor colegilor de la sonde, din sucursale, a întregului personal. Cred în munca în echipă, mizez pe profesionalism şi corectitudine şi sunt convins că doar împreună putem depăşi barierele timpului şi ale istoriei.”

Florin Ciocănelea, consilier de stat, onorat să fie alături de ROMGAZ în cadrul acestei festivităţi, a transmis mai întâi de toate salutul şi aprecierea specială din partea doamnei prim-ministru, Viorica Dăncilă, pentru activitatea desfăşurată de ROMGAZ. În contextul viziunii ROMGAZ de a-şi consolida şi dezvolta poziţia pe piaţa naţională şi internaţională, dl Florin Ciocănelea a menţionat:

“ROMGAZ trebuie să devină o companie nu numai cu un trecut, ci și cu un viitor. Să devină o companie foarte puternică și la nivel regional. Puteți deveni un jucător foarte important și pe piața comercială a gazelor“.

Cu ocazia celor 110 ani celebraţi, Ministerul Energiei a acordat o diplomă de excelență companiei pentru performanțele obținute. Florin Gheorghe, director general în cadrul Ministerului Energiei a menţionat printre altele:

“ROMGAZ este o companie cu preocupări permanente pentru creșterea portofoliului de resurse și rezerve de gaze, de optimizare și dezvoltare a activității de înmagazinare subterană, de consolidare a poziției pe piețele de furnizare a energiei și de identificare de oportunități noi de afaceri. ROMGAZ este un brand puternic, o companie cu o poziție solidă pe piață și o poziție financiară puternică și un vector important în realizarea dezideratului de securitate energetică a României.“

“România a fost al treilea mare producător de echipamente în domeniul industriei şi gazului, după SUA şi Rusia şi era al doilea mare exportator de echipamente, fiind o autoritate în domeniu“, a reamintit fostul ministru Ion Avram, care consideră că industria valorificării gazelor naturale este de mare viitor, iar viitorul ROMGAZ îl reprezintă diversificarea activității și a produselor.

La evenimentul 110 ani de energie ROMGAZ au fost premiaţi cei care au marcat cei 110 ani de istorie a gazelor naturale în România, ca recunoaştere a contribuţiei lor la ceea ce este astăzi ROMGAZ.

Concomitent cu aniversarea celor 110 ani de tradiţie în industria gazelor naturale, ROMGAZ face cunoscut faptul că se alătură Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze (FPPG), organizaţie care reprezintă acum interesele a peste 90% din sectorul de producţie a gazelor naturale din România. Prin fundamentarea valorilor sale, Federația susține demersul unității forțelor economice ale sectorului energetic în vederea dezvoltării armonioase a întregii societăți promovând necontenit principiile stabilității, predictibilității și competitivității cadrului legislativ.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video