Skanska Health & Safety Week 2019

176 vizualizari
Health & Safety Week 2019
Distribuie pe

Acționează & Reacționează: program intensiv de Health & Safety, într-o săptămână de ateliere dedicate la inițiativa Skanska România

Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții, aprofundează printr-o inițiativă dedicată importanței pe care o au siguranța și sănătatea, două dintre principiile care definesc viziunea companiei, prin organizarea evenimentului Health & Safety Week 2019 (13-17 mai). Desfășurată la nivel mondial pentru al 15 lea an consecutiv, inițiativa constă într-o săptămână de activități de prevenție a accidentelor la locul de muncă, sub tema Acționează & Reacționează.

skanska safety week

Ca în fiecare an, Health & Safety Week 2019 continuă conversația pe tema bunelor practici de siguranță și sănătate la locul de muncă, cu focus pe minimizarea și prevenirea potențialelor riscuri de la locul de muncă. Tema de anul acesta, Acționează & Reacționează, promovează conștientizarea factorilor cu potențial de risc atât la nivel individual, pentru evitarea accidentelor, cât și colectiv, prin leadership responsabil la fiecare nivel de management.

„Oamenii din spatele proiectelor pe care le dezvoltăm sunt cei mai importanți pentru noi, iar sănătatea și siguranța lor, prioritatea noastră principală. Grija pentru viață a devenit firesc parte din cultura noastră, deoarece credem că suntem responsabili pentru noi și cei din jurul nostru, iar Health & Safety Week este încă o modalitate prin care construim bune practici pentru angajații și colaboratorii Skanska. Pornind de la prevenția riscurilor pe șantier, vrem ca preocuparea pentru sănătate și siguranță să devină obiceiuri normale, atât la locul de muncă cât și acasă”, declară Mircea Bosie, Health & Safety Manager, Skanska Property România

Health & Safety Week 2019 a prilejuit în România activități în toate locațiile Skanska din București: Campus 6, Equilibrium și birourile Skanska România din Green Court Bucharest. Programul acestei săptămâni a inclus discuții, demonstrații, precum și exerciții practice prin care participanții au avut ocazia să experimenteze într-un mediu controlat și sigur diverse situații de risc.skanska safety week 2019

Printre principalele teme abordate a fost riscul de cădere de la înălțime, cel mai frecvent din industria construcțiilor, adresat prin demonstrații de salvare de la înălțime, cu rolul de a sublinia importanța respectării regulilor pe șantier. Pentru a facilita comunicarea cu muncitorii, esențială în situații riscante, au fost organizate „tool box talks” și competiții near miss, iar capacitatea de răspuns în cazuri de urgență a fost antrenată prin exerciții practice de evacuare și de utilizare a stingătoarelor, sub îndrumarea atentă a autorităților de la Brigada de Pompieri.

Ediția de anul acesta a cuprins de asemenea activități menite să îi destindă pe participanți, precum sesiuni de masaj, dar și ateliere cu o puternică componentă educațională, precum un exercițiu imersiv cu alcohol goggles – ochelari care simulează efectele consumului de alcool. În cadrul acestuia, cei prezenți au avut ocazia să experimenteze senzația de a executa sub influența alcoolului sarcini ușoare, de zi cu zi. Simularea le-a adus participanților o mai bună înțelegere teoretică și practică asupra riscurilor ascunse în spatele unor situații aparent inofensive.

Grupul Skanska este renumit în industrie pentru înaltele standarde de conduită prin care se angajează să asigure siguranța și confortul angajaților și partenerilor săi. Ambiția de a seta constant standarde înalte pentru viața la birou, care să anticipeze provocările viitorului și să răspundă cât mai bine cerințelor locurilor de muncă moderne, este o preocupare constantă pentru Skanska. Încă din 2011, Skanska România alege să construiască responsabil, pornind de la nevoile societății în proiectele demarate, și își propune ca prin activitatea desfășurată să contribuie la creșterea calității vieții.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video