Tendinte 2019 in industria HVAC

618 vizualizari
tendinte HVAC 2019
Distribuie pe

Care sunt aceste noi tendințe și cum pot afecta viitorul industriei HVAC? Iată un tur rapid printre unele dintre cele mai recente inovații.

Companiile de tehnologie influențează industria HVAC. Așteptările clienților au evoluat rapid. Inovațiile sunt în curs de dezvoltare continuu și afectează o gamă largă de industrii, cum este și lumea sistemelor HVAC. Dar să vedem care sunt aceste noi tendințe.

1. Aparate de aer condiționat cu senzori de mișcare

Aparatele de aer condiționat cu senzori de mișcare sunt o tendință în industria HVAC și funcționează pe același principiu ca și sistemele de iluminat cu senzori de mișcare. Atunci când acestea detectează mișcare, sistemul pornește sau se oprește. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că nu pierdeți energie prin răcirea spațiilor neocupate.
Detectorii de prezență sunt atașați la bare de aluminiu agățate de tavan. Acești senzori sunt amplasați strategic în casă sau clădire și activează unitatea de climatizare atunci când este detectată mișcarea. Odată ce ocupanții părăsesc o zonă, sistemul se oprește pentru a economisi energie.

2. Zonarea digitală

Zonarea digitală în sistemele de aer condiționat este un sistem în care puteți controla și reprograma în orice moment temperaturile mai multor zone cu ajutorul unui termostat programabil. Cum funcționează? Ventilele de aerisire sunt înlocuite cu unele cu senzori, iar o aplicație smartphone vă permite să controlați temperatura încăperilor, individual.
Zonele țin de la o încăpere la un anumit număr de spații. Fiecare zonă are un număr alocat, iar capacitatea sistemului va dicta câte zone se pot răci în mod eficient. Sistemul poate fi instalat în aproape orice casă, atâta timp cât există aer forțat, alimentare la prize de perete, o conexiune la internet și un router wireless.

3. Aparate de aer condiționat acționate termic

O altă alternativă la aparatele tradiționale de aer condiționat sunt sistemele de răcire acționate termic. Aceste sisteme utilizează evaporarea fluidelor, cum ar fi apa, la presiune scăzută pentru a elimina căldura din mediul înconjurător - o metodă de răcire eficientă din punct de vedere energetic. Un alt tip de aparat de aer condiționat acționat termic utilizează energie solară suplimentată cu gaze naturale.  Deoarece se bazează pe energia solară, este o opțiune foarte bună pentru locurile cu cea mai mare nevoie de aer condiționat, și care coincide în general cu locurile care primesc cantități abundente de lumină solară. Deși este un sistem care va mai dura până să fie disponibil pe piață, este unul care merită așteptat.

4. Recircularea apei calde

Spre deosebire de conductele de apă comune care se bazează pe presiunea scăzută a apei, sistemele de recirculare mută rapid apa din țevi în boiler, având ca scop trimiterea apei răcite din țevi spre reîncălzire și asigurarea aproape instantanee a apei fierbinti. Sistemul funcționează astfel: apa caldă este recirculată intermitent. Temperatura apei reci este ușor ridicată, dar revine la temperatura de bază rece după un anumit timp.

5. Aparate de aer condiționat imprimate 3D

Tehnologia a evoluat mult și a modelat viitorul sistemelor HVAC cu aparate de aer condiționat imprimate 3D. Acum puteți crea o copie digitală a unui obiect, utilizând o imprimantă 3D. Una dintre creațiile emergente ale tehnologiei 3D este Cool Brick, un bloc poros imprimat 3D. Dacă acesta este înmuiat în apă precum un burete, permite aerului să treacă liber. În esență, acesta răcește aerul înconjurător, deoarece apa se evaporă din porii blocului.
Companiile sunt interesate acum în sisteme HVAC imprimate 3D deoarece acestea sunt de obicei mai puternice, mai durabile și au un cost mai rentabil decât cele obișnuite. În consecință, sistemele HVAC pot dura mai mult și necesită mai puțină întreținere.

6. Date în timp real

Datele în timp real sunt aplicații avansate și software de urmărire a datelor care vă ajută să urmăriți eficiența sistemului și să știți când să programați reparații. Cu aceste informații, proprietarii de case pot evita cheltuielile mari și inconvenientele.
Deoarece tehnologia inteligentă și sistemele automate rulează mai multe sisteme HVAC, având o analiză avansată a datelor pentru a trimite informații înainte și înapoi este într-adevăr vitală. Datele în timp real nu vă ajută doar să urmăriți eficiența sistemului, ci și să urmăriți fluctuațiile rețelei energetice, ajutând tehnicienii de service să reacționeze rapid la schimbarea sarcinilor.

7. Termostate inteligente

Odată cu o mai bună înțelegere a tehnologiei inteligente din partea populației, termostatele inteligente devin din ce în ce mai importante. Proprietarii de case pot ajusta nivelurile temperaturii casei prin intermediul unui smartphone, tabletă sau computer. Comenzile conectate în acest sistem pot trimite informații climatice cruciale prin Wi-Fi, permițându-le să verifice temperatura locuinței și să ajusteze nivelurile după cum este necesar. Acest sistem îl face mai convenabil mai ales pentru persoanele care călătoresc , deoarece pot seta cu ușurință temperatura potrivită doar cu un clic pe smartphone-urile lor.

Odată cu schimbarea rapidă a tehnologiei, îmbunătățirea eficienței și a utilizării energiei este într-adevăr de importanță vitală pentru adaptarea în vremurile moderne. Aceasta a ajuns în mai multe industrii, inclusiv în sistemele HVAC cu inovațiile sale, ajutând proprietarii de case să reducă costurile și să trăiască într-o lume mai convenabilă și mai prietenoasă cu mediul.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video