Totul este pregatit pentru cea de-a 38-a editie a MCE 2012

67 vizualizari
MCE2012
Distribuie pe
Initiative, programe conferentiare, noutati si un numar incurajator de vizitatori, vor alcatui un eveniment international de referinta, cu accent pe toate aspectele legate de valorificarea energiei

Inca o data, scopul cheie al celei de-a 38-a editii a MCE - Mostra CONVEGNO EXPOCOMFORT, expozitia comerciala internationala de top dedicata instalatiilor de uz casnic si industriale, aerului conditionat si energiei regenerabile, programata pe 27-30 martie 2012 la Fiera Milano, este de a spori in continuare oportunitatile de afaceri prin crearea conditiilor ideale de intalnire a cererii si ofertei. Valorificarea energiei, exprimata in termenii inovarii si cercetarii este tema cheie a editiei din 2012, ale carei perspective par foarte favorabile, pana in prezent: cu putin timp inainte de inceperea editiei MCE 2012, peste 1.900 companii expozante si-au confirmat participarea, cu o crestere de 11% a numarului de expozanti straini si nu in ultimul rand, intreg spatiul expozitional ocupat. Toate aceste date confirma pozitia sa ca evenimentul international de referinta pentru instalatii de uz casnic si industriale.

Poate valorificarea energiei sa contureze un viitor mai durabil? Care este rolul surselor de energie regenerabila in cadrul mixului energetic la nivel mondial? Care sunt cele mai bune solutii pentru realizarea obiectivelor strategiei Europa 2020? Aceste subiecte vor fi dezbatute la MCE 2012 pe durata conferintei „Zero Energie pana in 2020: Spre integrarea tehnologica a cladirilor”, tema comuna a celei de-a 38-a editii a MCE, aici fiind prezente ultimele noutati de pe piata, tehnologiile si legislatiile a tot ceea ce este legat de sursele de energie ale viitorului in Italia si peste tot in lume.
“Editia din 2012 va pune in lumina o noua abordare a cladirilor eficiente energetic, care cuprinde toate domeniile tematice ale expozitiei noastre: incalzire, racire, apa si energie”, afirma Dl. Massimiliano Pierini, Business Unit Director al Reed Exhibitions Italia. “Pana in prezent am inregistrat o crestere a numarului de expozanti care au confirmat rolul cheie jucat de domeniile de baza ale MCE 2012, a caror fir comun este alimentarea cercetarii pentru dezvoltarea de produse si solutii care sa reduca semnificativ consumul de energie si sa produca noi segmente de piata”, a adaugat acesta.

In acest context, o serie de initiative vor fi organizate cu scopul de a da viata editiei MCE 2012. In primul rand, un bogat program conferentiar organizat de Comitetul Stiintific Next Energy, prezidat de catre un reprezentant al Politehnicii din Milano, Best Department, care va include trei conferinte de seama: prima (in ordine cronologica), sustinuta de FCE – Forumul National privind Certificarea Energetica a Cladirilor, in colaborare cu CTI – Comitato Termitecnico Italiano (Comitetul Termotehnic din Italia), va fi o buna ocazie de evaluare critica a evolutiei implementarii Directivei in Italia, dupa prima editie de succes din 14-15 iunie 2011. Aceasta va fi urmata de “Instalatii si lucrari durabile de arhitectura din intreaga lume”, cu scopul de a evidentia lucrarile unor arhitecti celebri, exemple pentru viitoarea generatie, la care vor participa speakeri binecunoscuti de talie internationala. A treia conferinta este axata pe “Fotovoltatica si incalzirea solara-parti ale unul sistem energetic integrat”, un amestec de tehnologii necesare pentru valorificarea energetica in viitorul apropiat. Avand acest scenariu, MCE 2012 va dedica un spatiu special fotovoltaicii, cu scopul de a oferi intregii industrii o platforma unica de stabilire de contacte cu publicul larg de profesionisti, instalatori, designeri, factori de decizie.

Ca urmare a succesului inregistrat la MCE 2010, “Percorso Efficienza & Innovazione 2012” si “Verso la Classe A 2012” revin. Cele doua evenimente sinergice insa distincte vor oferi o imagine completa a celor mai inovatoare produse si solutii tehnologice promovate de companiile expozante, cu scopul de crestere a eficientei energetice in cladiri. In special “Percorso Efficienza & Innovazione 2012”, lansat anul trecut in octombrie pe website-ul www.mcexpocomfort.it, a inregistrat un numar mare de companii inscrise; toate produsele selectate si admise in cadrul initiativei vor fi disponibile online pe website-ul MCE.
Mai mult, “Verso la Classe A 2012”, o expozitie in cadrul expozitiei, care va avea loc in Pavilionul 6, va expune cele mai bune produse din clasa lor, nominalizate dintre cele care apartin de “Percorso Efficienza & Innovazione”. O ocazie unica pentru toti profesionistii de a dobandi experienta cu cele mai avansate tehnologii aplicate solutiilor eficiente energetic de inalta performanta.

MCE 2012 continua de asemenea colaborarea indelungata cu ANIMA, ANGAISA si ASSISTAL. In acest sens, la MCE 2012, Osservatorio del Mercato Idrotermosanitario infiintata de MCE in colaborare cu trei asociatii industriale principale, pe baza datelor existente, vor oferi o monitorizare standardizata a intregii industrii. Acest observator unic de pe piata este destinat sa monitorizeze diferiti jucatori din domeniul industriei: producatori, distribuitori ti instalatori.
Mai mult, MCE 2012 va gazdui TECNOPOLIS, eveniment organizat de ANGAISA, unde vor fi expuse cele mai inovatoare solutii tehnologice destinate companiilor de distributie din domeniul incalzirii, instalatiilor de apa, sanitarelor si sectorului de fitinguri: RF si RFId, noile metode de identificare de ultima generatie si de codurile de bare, intr-un depozit reconstruit alaturi de zona expozitionala. Pe de alta parte, ANIMA propune un “Lounge” special, dedicat industriei mecanice si tehnologii inovatoare expuse la MCE, prin crearea unei oportunitati unice de schimb si discutii. In fine, ANIMA si MCE vor promova din nou “Committee for the Protection of Industrial and Intellectual Property”, Comitetul pentru protectia proprietatii industriale si intelectuale, o unealta unica care permite interventia rapida pe durata expozitiei, pentru inlaturarea produselor contrafacute. Acest organism este infiintat si administrat de un comitet ad-hoc format din avocati si experti.

Din nou, MCE 2012 va gazdui Welding Days®, o zona dotata cu bancuri de lucru si unelte, workshop-uri si seminarii cu personal la indemana care va explica ultimele tehnologii de sudare si pe durata carora vizitatorii pot obtine calificari in sudare.
Nu este de ratat nici zona CESTEC – Centro per lo Sviluppo Tecnologico, l’Energia e la Competitività – o companie din Regiunea Lombardia – dedicata perfectionarii profesionale si o buna ocazie de a discuta despre cele mai inovative solutii care sa asigure o proiectare de inalta eficienta energetica a cladirilor si certificarea acestora.
O noutate la cea de-a 38-a editie va fi Four-way Soccer Tournament MCE 2012, un turneu de fotbal organizat in colaborare cu Delta ITS, care va oferi sansa de a urmari echipe de distribuitori, instalatori si ingineri care vor lua parte la aceasta provocare incitanta de a juca live pe un teren adevarat.
O lista lunga de initiative, completata de o serie de evenimente promovate de companiile expozante precum si alte activitati inca nedefinite care se integreaza sinergic marelui spatiu expozitional, formeaza impreuna o oportunitate ce nu trebuie ratata de catre publicul larg de profesionisti (157.447 pe durata MCE 2010), sugerand o abordare inovatoare a proiectarii cladirilor axata pe integrarea cu succes intre cladiri si instalatii, cu scopul de a construi cladiri eficiente energetic si confortabile.
MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2012 are loc sub patronajul Ministerului Dezvoltarii Economice, a regiunii Lombardia, a provinciei si orasului Milano. Toate noutatile despre MCE 2012 sunt disponibile online, la www.mcexpocomfort.it, pe facebook.com si twitter.com

MCE - Mostra Convegno Expocomfort
Mostra Convegno Expocomfort este expozitia bienala internationala dedicata instalatiilor din domeniul casnic si industrial: incalzire, aer conditionat, refrigerare, echipamente, supape, tehnologie sanitara, baie, tratarea apei, unelte, energii regenerabile si servicii. Mostra Convegno Expocomfort este detinuta de Reed Exhibitions, liderul mondial organizator de expozitii, targuri si conferinte, al carui portofoliu include peste 440 de evenimente in 36 de tari, care atrage peste 6 milioane de cumparatori. Reed Exhibitions are 35 de filiale in intreaga lume care deservesc 44 segmente ale industriei, precum si o retea de birouri si promotori in 93 de tari. Infiintata in 1960 ca prima expozitie dedicata industriei din Italia, MCE a fost un lider in sectorul sau timp de 50 de ani gratie capacitatii sale recunoscute de a urmari evolutia pietelor sale de referinta, de a crea oportunitati de discutii si schimburi in domeniul tehnicii, educatiei si politicii.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video