Microsoft România se muta in Campus 6, complex dezvoltat de Skanska in Bucuresti

134 vizualizari
Campus 6, complex dezvoltat de Skanska în București
Distribuie pe

Skanska a închiriat catre Microsoft România 22,905 m2 de spații de birouri și 500 de locuri de parcare în complexul de birouri Campus 6, în București România și se va muta în al treilea trimestru din 2020.

Complexul Campus 6 va fi gata în 2022 fiind format din patru clădiri de birouri cu o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 81.000 m2 și o grădină urbană de 7.500 m2. Situat la intersecția a două bulevarde principale, Iuliu Maniu și Vasile Milea, complexul beneficiază de vizibilitate excelentă, asigurând un acces foarte bun la mijloacele de transport în comun (stație de metrou chiar peste stradă și tramvaie, autobuze, troleibuze la o distanță de 50 m).

Aplicația mobilă Campus 6 va conecta toate serviciile din complex și din vecinătate, furnizând informații despre clădiri, știri despre evenimente, oferind servicii precum livrare de mâncare în complex și servicii de mentenanță. Mai exact, aplicația este parte a sistemului Connected by Skanska care integrează funcționalitățile inteligente, cu facilitățile de interacțiune pentru comunitățile din cadrul complexului de birouri.

Utilizatorii vor avea la dispoziție serviciu de car sharing, precum și locuri de parcare pentru mașini electrice cu stații de încărcare rapidă. De asemenea, cei care vin cu bicicleta la birou găsesc în interiorul clădirii vestiare si dușuri.

Clădirile în care se va muta Microsoft vor fi certificate LEED Gold si WELL Silver, fiind construite conform principiilor Skanska de dezvoltare sustenabilă, cu grijă și respect pentru mediu și wellbeing-ul chiriașilor. Angajații vor beneficia de o pistă de alergare pe acoperiș precum și de spații verzi de lucru, echipate cu mobilier multifuncțional, prize electrice și Wi-Fi, pentru a putea lucra direct din natură.

“Inovația, atât pentru noi cât și pentru Microsoft este esențială în abordarea fiecărui proiect. Dezvoltăm spații care contribuie activ la sănătatea și nivelul de wellbeing al oamenilor, implementând soluții inovatoare într-un design plăcut si sustenabil. În Campus 6 vor fi primele clădiri de birouri din România care vor primi certificarea WELL. Faptul ca pentru noi wellbeing-ul se traduce atat prin solutii care îmbunătățesc gradul de confort al utilizatorilor cât și prin tehnologii și inovații care le cresc gradul de interacțiune, este unul dintre motivele pentru care Microsoft a ales să se mute în Campus 6” – a declarat Aurelia Luca, Managing Director la Skanska Property România.

Microsoft a fost asistată de compania de consultanță imobiliară JLL, in identificarea celui mai bun spațiu pentru relocare și negocierea termenilor de închiriere.

„După analiza realizată de JLL, Microsoft a decis să își consolideze și extindă activitățile în Romania, în partea de centru-vest a Bucureștiului, o zonă care oferă condiții de lucru excelente pentru angajați. Suntem încântați că am fost implicați într-una dintre cele mai mari tranzacții de birouri care s-a încheiat în București în ultimii 6 ani’’, a declarat Maria Florea, Head of Office la Agency JLL Romania.

Alături de JLL, Eversheets de la Microsoft și Peli Filip de la Skanska au fost consilieri în tranzacție, oferind servicii juridice.

“Inregistram o creștere a pieței spațiilor de birouri, susținută în mare parte de industriile cu cerere mare a forței de muncă. Unul dintre motoarele acestei creșteri este fără îndoială segmentul IT&C.  Noi suntem într-un parteneriat cu Skanska din anul 2011 si este deopotrivă o onoare și o încantare să-i asistăm pe piata atât de dinamică a spațiilor de birouri.”, a declarat Oana Badărau, Partner și Head of Real Estate, PeliFilip.

Ca avocați specializați în practica de real estate, ne bucurăm de oportunitatea de a juca un rol important în proiectele care aduc satisfacție și marchează o valoare semnificativă pentru clienții noștri. Tranzacția încheiată pentru Microsoft a fost complexă, iar echipa Eversheds, in cadrul careia i-am avut alături de mine pe colegii mei, Marius Berariu și Cristina Roșca, a furnizat serviciile juridice necesare contra unui calendar ambițios.", a declarat Cristian Guia, Partner și Head of Real Estate - Eversheds Sutherland Romania.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video