Consultare publică privind obiectivul climatic al UE pentru 2040. Spune-ți părerea până pe 23 iunie!

38 vizualizari
Consultare publică privind obiectivul climatic al UE pentru 2040
Distribuie pe

În data de 31.03.2023, Comisia Europeană a lansat procesul de consultare publică pentru Obiectivul UE 2040 de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).

Comisia a lansat în același timp:

Termenul limită: 23 iunie 2023

Scopul acestei consultări este de a colecta opinii de la toți factorii interesați, inclusiv ale tuturor autorităților publice, având în vedere implicațiile stabilirii acestui obiectiv la nivelul întregii economii.

În linie cu Legea europeană pentru climă, COM trebuie să propună un obiectiv UE 2040 de reducere a emisiilor GES, ținând seama de un buget orientativ pentru 2030-2050.

Inițiativa Comisiei privind Obiectivul UE 2040 va fi însoțită de o evaluare de impact care va aborda diverse opțiuni pentru atingerea obiectivului propus.

Publicul-țintă

Consultarea publică se adresează publicului larg și părților interesate implicate sau posibil afectate de tranziție, cum ar fi administrațiile și autoritățile naționale, regionale și locale, sectoarele industriale relevante și asociațiile conexe, partenerii sociali, consumatorii și organizațiile profesionale, ONG-urile, instituțiile academice și de cercetare și autoritățile din domeniul achizițiilor publice. 

Scopul

Consultarea publică va permite colectarea de dovezi și feedback de la părțile interesate cu privire la viitoarea ambiție climatică a UE și la provocările și oportunitățile acesteia pentru toate sectoarele economiei. Acest lucru va îmbogăți evaluarea Comisiei privind un obiectiv climatic adecvat pentru 2040, va contribui la analiza transformărilor sectoriale necesare pentru îndeplinirea acestui obiectiv pe calea către realizarea neutralității climatice până în 2050 și va oferi informații cu privire la posibila evoluție a instrumentelor de politică privind clima după 2030.

Despre chestionar

Puteți participa la această consultare publică completând chestionarul on-line. Puteți completa răspunsurile în oricare din limbile oficiale ale UE. 

Din motive de transparență, organizațiile și întreprinderile care participă la consultări publice sunt invitate să se înscrie în Registrul de transparență al UE.

Pentru a vă trimite părerea, trebuie să vă creați un cont sau să vă conectați utilizând un cont de pe o rețea socială.

 

>>>>>COMPLETAŢI CHESTIONARUL AICI<<<<<

 

Orientări cu privire la chestionar

Această consultare publică constă într-un set întrebări introductive legate de profilul dumneavoastră, urmate de un chestionar împărțit în două secțiuni: o secțiune generală și o secțiune dedicată experților. Vă rugăm să rețineți că nu sunteți obligat(ă) să răspundeți la ambele părți și că puteți alege să completați doar una dintre cele două părți (fie secțiunea generală, fie secțiunea dedicată experților). De asemenea, nu este obligatoriu să răspundeți la toate întrebările.

  1. Informații despre dumneavoastră: Întrucât consultarea publică este deschisă atât organizațiilor, cât și persoanelor fizice, primul calup constă în întrebări legate de profilul dumneavoastră.
  2. Secțiunea generală: Al doilea calup constă în întrebări legate de opinia dumneavoastră referitoare la obiectivele ambițioase generale ale UE în materie de climă pentru 2040, la oportunitățile și provocările asociate și la nevoile conexe în materie de politici.
  3. Secțiunea dedicată experților: Al treilea calup este mai tehnic și constă în întrebări legate de rolul instrumentelor de politică, eliminarea dioxidului de carbon, opțiunile tehnologice și adaptarea la schimbările climatice.

Contact:

CLIMA-2040-TARGET@ec.europa.eu

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video