Motive pentru care amanarea operatiunilor de curatat cos fum este primejdioasa

180 vizualizari
Serviciile si operatiunile de curatat cos fum si sisteme de ventilatie
Distribuie pe

Când vine vorba de siguranța locuitorilor și utilizatorilor unui anumit spațiu, nu lăsați la voia întâmplării asigurarea măsurilor de protecție împotriva incendiilor sau a contaminării aerului prin utilizarea instalațiilor de încălzire și ventilație fără a fi verificate în prealabil. 

Serviciile și operațiunile de curățat coș fum și sisteme de ventilație sunt recomandate a fi efectuate cel puțin o dată pe an, cu opțiunea de a repetă procesul în cazul instalațiilor utilizate la capacitate maximă în domeniul industrial. 

Prevenirea incendiilor asigurată de verificările periodice și serviciile de igienizare 

Chiar și atunci când sistemele de încălzire nu dau semne că ar funcționa defectuos ele pot contamina aerul, punând în pericol sănătatea utilizatorilor respectivului spațiu. 

În domeniul industriilor diverse – hale, fabrici, vopsitorii – riscurile sunt cu atât mai mari,  fiind medii în care se operează zilnic substanțe ușor inflamabile. 

De ce este totuși atât de importantă curățarea acestor sisteme?

• Optimizarea calității aerului respirat ­ - Calitatea aerului pe care îl respirăm influențează dramatic starea noastră de sănătate, acesta putând fi împrospătat și purificat prin efectuarea igienizării hotelor, coșurilor de fum și instalațiilor de ventilație. 

Procesul de curățare are efecte benefice, dezinfectând și igienizând suprafețele acestor sisteme, îndepărtând praful, ciupercile, sporii de mucegai și bacteriile, prevenindu­se astfel bolile caracteristice și alergiile. 

• Respectarea legislației în vigoare -­ Normele europene impun legi și măsuri de prevenție incendii, precum și asigurarea unui mediu sănătos pentru desfășurarea activităților zilnice specifice fiecărui domeniu industrial. 

Acestea includ sesiuni repetate pentru informarea angajaților în legătură cu situațiile de urgență care pot surveni, securitatea și protecția la locul de muncă, măsuri antiincendiu și igienizarea tubulaturii de ventialatie și a coșurilor de fum. 

Care sunt prejudiciile la care sunt supuse clădirile și utilizatorii acestora în cazul amânării operațiunilor de igienizare sisteme încălzire și ventilație?

În domeniul industrial, aerul evacuat conține funingine, așchii, pulberi diverse, vopsea care se transformă în depuneri ușor inflamabile, existând riscul declanșării unui incendiu.

O serie de substanțe cu care angajații lucrează zi de zi sunt susceptibile de explozie, precum: pulbere de aluminiu, aerosoi de vopsea, plastic, cauciuc.

Viteza de propagare prin tubulatură a flăcărilor incendiilor survenite au efecte fatale pentru proprietate, bunurile și persoanele aflate în interior.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video