6 lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți eficiența HVAC

27 vizualizari
eficiența HVAC
Distribuie pe

După cum știți, prescurtarea HVAC vine de la: Heating (H), Ventilation (V), Air conditioning (AC) cu traducere în limba română: Încâlzire, Ventilație și Aer Condiționat. Le vom lua pe rând, în funcție de rolul pe care îl au în fiecare locuinta.

În România, cele mai multe case sau clădiri au un sistem de încălzire de un anumit fel, care furnizează căldură îndeosebi în perioada iernii. Pentru spațiile de locuit și birouri acesta se află sub forma unei centrale termice, convector electric sau pompă de căldură. 

În cazul sistemelor de ventilație, acestea au rolul de a înlocui aerul stătut cu aer curat, de a oferi o calitate mai bună a aerului din spațiul de locuit. Prin îmbunătățirea calității aerului ne referim la dezumidficare, eliminarea prafului și a altor particule poluante, care pot afecta sănătatea după o anumită perioadă de timp. Cea mai des întâlnită boală este astmul care apare în urma umezelii și a mucegaiului din clădiri. 

Aparatele de aer condiționat sunt o necesitate în lupta cu căldura de pe timpul verii. Sistemele de răcire sunt tot mai prezente în casele românilor, dar și în clădirile de birou, spațiile comerciale, hoteluri, restaurante, cafenele sau săli de sport și fitness. 

Vom vorbi în cele ce urmează despre câteva lucruri de care e bine să ținem cont pentru a spori durata de viață a sistemelor HVAC tot mai prezente și pe piața românească.

Menținerea unui sistem HVAC eficient în locuință este de o importanță vitală pentru a vă ajuta să reduceți costurile cu utilitățile în fiecare lună. De asemenea, va ajuta casa să creeze o amprentă de carbon mult mai mică. În afară de aceste avantaje evidente, un sistem eficient poate de asemenea crește calitatea aerului din interiorul casei și vă poate ajuta să mențineți locuința la o temperatură mai confortabilă și mai consecventă. Cum ajungem la aceste beneficii oferite de un sistem eficient, vedem în rândurile ce urmează. 
 

photo 1545259742 b4fd8fea67e4

Când efectuați întreținerea regulată a sistemului HVAC pe sistemul dvs., tehnicianul vă va curăța întregul sistem și va verifica dacă există posibile reparații sau probleme care pot reduce eficiența sistemului. De asemenea, va inspecta filtrul și alte probleme ale fluxului de aer, asigurându-vă că sistemul dvs. funcționează cât mai optim.

Asigurați-vă că aerisirile și retururile dvs. nu sunt blocate

Uneori, mobilierul și decorul caselor dvs. pot strica eficiența sistemului dumneavoastră de climatizare. Când aerisirile și retururile sunt blocate, pot limita fluxul de aer din cameră și fac ca sistemul dvs. să fie nevoit să lucreze mai greu pentru a împinge aerul. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu în jurul fiecărei aerisiri, astfel încât să puteți introduce cât mai multă căldură sau aer condiționat în cameră.

Curățați-vă canalizarea

Praful, murdăria, polenul și părul lăsat de animalele de companie își pot găsi refugiu în conductele din casă. În timp, aceste resturi se vor acumula și vor începe să inhibe fluxul de aer prin sistemul dumneavoastră. Când se va întâmpla acest lucru, sistemul dvs. de climatizare va începe să funcționeze mai mult și să acționeze mai des pentru a putea extrage aerul cald și a vă duce casa la temperatura dorită. Când curățați conductele, tehnicianul de la HVAC vă va verifica, de asemenea, eventualele scurgeri sau fisuri care pot reduce eficiența.

Asigurați-vă că izolația dvs. este suficientă

A avea o izolație adecvată în jurul conductei, a mansardei și spațiul de rulare al casei dvs. este o parte crucială a păstrării aerului condiționat aflat în casa dvs. În timp, izolarea se poate uda sau deteriora și se poate descompune, ceea ce produce găuri. Dacă aveți o problemă cu golurile din casa dvs., acestea pot utiliza, de asemenea, izolația dvs. pentru a face cuiburi și de multe ori va mesteca și deteriora părți din ea.

Efectuați o inspecție vizuală a mansardei și spațiului nefinisat și verificați dacă există semne de umiditate, deteriorare sau spațiu gol. Dacă detectați doar câteva locuri, le puteți completa, iar dacă izolarea dvs. este veche sau are multe daune, ar fi înțelept să luați în considerare instalarea unei noi izolații.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video