Scule și unelte necesare pentru grădinăritul de toamnă

3 vizualizari
unelte necesare pentru grădinăritul de toamnă
Distribuie pe

Toți cei care locuiesc la casă știu că lucrările de întreținere a grădinii și spațiilor verzi necesită atenție și dedicare în toate cele patru anotimpuri ale anului. Așadar, pe măsură ce toamna se apropie și vegetația capătă noi culori, frunzele copacilor încep să cadă, iar eforturile fiecărui gospodar se îndreaptă către activitățile de îngrijire și păstrarea curată a spațiilor verzi din curte, grădină și jurul casei.

Deși pentru multe persoane această pregătire și perioadă din an poate fi privită ca o adevărată corvoadă este bine de știut că respectarea câtorva reguli de bază și folosirea uneltelor și mașinăriilor adecvate, pot transforma toată această muncă în plăcere, cu beneficii vizibile asupra aspectului curat și îngrijit al curții.

Drept urmare, vom vedea în cele ce urmează care sunt uneltele indispensabile pentru îngrijirea spațiilor verzi în anotimpul rece și vom bifa și câteva sfaturi numai bune de pus în practică în această perioadă.

  1. Aspiratorul/suflanta de frunze

Aspiratorul și/sau suflanta de frunze reprezină, fără îndoială, una dintre marile progrese din domeniul grădinăritului. Știm cu toții că menținerea curată a grădinii și a spațiilor verzi este o sarcină greoaie și obositoare, însă cu un aspirator/suflantă de frunze în dotare, timpul de lucru și efortul depus pot fi reduse considerabil.

Un astfel de instrument de lucru nu numai că ne ajută în fiecare toamnă la strângerea frunzelor căzute, a resturilor vegetale, lăsând curtea curată, ci ne este deosebit de utilă și pentru a preveni acumularea frunzelor și blocarea scurgerilor de apă sau a jgheaburilor. Practic, tot ceee ce trebuie făcut cu un astfel de instrument este suflarea frunzelor într-un anumit loc și apoi aspirarea lor.

Pe piață există o multitudine de oferte în acest sens, de la diferiți producători și cu diferite funcții de lucru. Pentru a alege aspiratorul/suflanta potrivită trebuie să ținem cont de câteva aspecte, precum: dimensiunea grădinii, frecvența cu care vom utiliza aparatul și spațiul de care dispunem pentru depozitarea lui.

De asemnea, trebuie să luăm în calcul dacă ne avantajează mai degrabă un model cu acumulator, decât unul pe benzină sau alt combustibil. Spre exemplu, pentru o grădină micuță nu va fi necesară o suflantă pe benzină întrucât un model electric va face față fără probleme. Suflantele care funcționează pe combustibil sunt indicate pentru suprafețe mai mari, acolo unde avem nevoie și de o putere mai mare a motorului.

Una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață, în ceea ce privește raportul preț-calitate, este suflanta cu aer/aspiratorul de frunze pe benzină RURIS A7, un model creat special pentru a aduce performanță superioară și fiabilitate, fără a compromite calitatea, confortul, siguranța sau durabilitatea.

Aspiratorul de frunze RURIS A7 este un model multifuncțional, încorporând următoarele două funcții: pentru aspirarea frunzelor și pentru curățarea aleilor, cu ajutorul debitului puternic de aer pe care îl degajă turbina.

Pentru a permite un timp îndelungat de lucru și pentru a crea mai mult spațiu în interiorul sacului la aspirare, frunzele colectate sunt mărunțite înainte de a ajunge în sacul colector. În plus, consumul redus de carburant și manevrabilitatea crescută permit oricărui utilizator fără cunoștințe tehnice să poată folosi produsul.

Un alt avantaj al acestui aspirator de frunze este utilizarea sa și în curățarea echipamentelor agricole încărcate cu praf sau resturi de păioase uscate, unde accesibilitatea și îndepărtarea acestora este redusă din cauza construcțiilor acestor tipuri de echipamente.
ruris a7 suflanta cu aer aspirator cu tocator frunze 1 cp 22272 1 1567526224

Tocătorul de frunze

Fiind un instrument deosebit de practic, tocătorul de frunze contribuie la reducerea volumelor mari de frunze uscate toamna și a resturilor obținute din tăierea lemnelor iarna. Avem astfel o utilizare și procesare a frunzelor benefică și responsabilă pentru sol, căci materia organică zdrobită poate fi adăugată la conținutul compostului sau poate fi păstrată într-un compostor, unde cu un flux de aer și o umiditate adecvată, va produce un compost de înaltă calitate.

Din gama largă de produse existente, ne putem îndrepta atenția către tocătorul electric de frunze Makita UD2500. Tocătorul combină designul modern cu calitățile unui motor puternic de 2500W, care permite tocarea crengilor până la 45 mm. Funcționarea silențioasă și panoul de comandă cu sistem anti-blocare și buton înainte / înapoi fac acest model ideal pentru gospodărie. Acesta poate fi transportat și controlat cu ușurință datorită dotărilor cu roți mari cauciucate și mânerelor dispuse pe ambele părți. Totodată, capacul frontal de aluminiu permite vizualizarea nivelului de umplere a containerului, fiind ușor de îndepărtat pentru schimbarea și curățarea cuțitului.

Makita UD2500 se evidențiază și printr-o funcție de tocare inteligentă: dacă sarcina de tocare este dificilă și nu reușește de la prima încercare, lemnul fiind de esență foarte tare, mașina se oprește automat după câteva secunde, împinge lemnul afară prin inversarea sensului de rotație a cuțitului, pentru a încerca apoi, din nou, automat, tocarea lui.

Tocatoare de frunze Tehnic Bazar

Foarfeca de grădină

Foarfeca este o unealtă indispensabilă oricărui gospodar în tăierea ramurilor arborilor, arbuștilor și plantelor erbacee. Instrumente obligatorii pentru îngrijirea grădinii toamna, foarfecele de mână și cele pentru tăierea gardului viu nu ar trebui să lipsească din trusa niciunui gospodar iscusit. Surprinzător sau nu, producătorii s-au gândit la toate aspectele și au scos pe piață chiar și foarfece pentru persoanele stângace, concepute astfel încât lucrul să rămână confortabil în orice condiții.

Foarfeca electrică de grădină îmbunătățește în mod vizibil efectele calității tăierii, are un grad de eficiență ridicat și un consum redus de energie. Modelul GF-1571 de la Micul Fermier poate fi o alegere inspirată întrucât asigură un volum de muncă redus și o tăiere precisă, fiind un instrument extraordinar de ușor de folosit. Foarfeca este ideală pentru toaletarea copacilor, arbuștilor, a gardului viu și dispune de tehnologie avansată, lamele fiind fabricate cu tehnologie din industria aerospațială.

Datorită greutății reduse, de doar 0.97 kg, și a mânerului ergonomic, foarfeca poate fi folosită cu o singură mână, asigurând astfel confort sporit în lucru.

La comandarea produsului din magazinul online www.tehnicbazar.ro, setul de livrare va conține:

  • Foarfecă de tăiere profesională

  • Un manual de utilizare

  • Un kit dedicat, incluzând o piatră de ascuțit, o cheie hexagonală internă, o cheie tubulară

  • Un pistol de ungere

  • O baterie cu litiu de 158,4wh Un controller dedicat, inclusiv firul de conectare

  • Un acumulator (baterie)

  • Un săculeț pentru lama, conținând o lamă performantă + o lama de rezerva

  • Un ham complet de curele, inclusiv un toc pentru foarfecă

  • O geanta tip diplomat

Foarfeca de taiat gard viu este prevăzută cu lame zimțate pentru tăierea uniformă și eficientă a gardului viu. O opțiune fiabilă din această categorie poate fi modelul Bosch AHS 450-16, o foarfeca electrică ce asigură un randament crescut datorită motorului puternic de 420 W. Distanța dintre cuțite de 16 mm asigură forța necesară pentru tăierea gardului viu de dimesiuni mici până la medii, iar manevrabilitatea se face fără efort datorită mânerelor ergonomice ce permit o poziție de lucru confortabilă, cu o solicitare redusă a brațelor și spatelui.

Foarfece de gradina Bosch Tehnic Bazar

Mai multe modele și sfaturi de la specialiști, găsiți pe TehnicBazar.ro, magazin online de scule electrice de mână și acceosorii. Nu uitatați că produsele prezintă garanție extinsă și montaj gratuit în showroom-ul din județul Buzău, pentru toți clienții magazinului.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video