Sfaturi utile: alegerea celui mai potrivit boiler electric

184 vizualizari
boiler electric
Distribuie pe

Deseori, boilerul se defectează chiar atunci când te aștepti mai puțin, în cele mai nepotrivite momente, iar cei care au mai avut in trecut boiler știu foarte bine acest lucru. Boilerele sunt extrem de necesare oamenilor care locuiesc în imobile fără apă caldă, deoarece cu ajutorul acestora se poate rezolva problema apei.

Modul de funcționare al boilerelor electrice

Aceste dispozitive încălzesc apa cu ajutorul rezistenței electrice de boiler imersată în interiorul vasului metalic, comandată de un termostat, care o pornește atunci când este nevoie. Apa este încălzitp astfel până la atingerea temperaturii setate, iar în acel moment alimentarea electrică a dispozitivului este oprită. Sistemul general de funcționare a boilerelor este extrem de important atunci când îl alegeți pe acela pentru imobilul vostru, însă sunt și alte criterii de care trebuie să țineți cont pentru a vă asigura că faceți alegerea potrivită.
boiler electric

Alegerea boilerului electric în funcție de tipul acestuia

Magazinele care comercializează boilere electrice, pun la dispoziția cumpărătorilor diverse tipuri de astfel de dispozitive, cu funcții speciale:

  • Boilere fără rezervoare de apă – reprezintă acel tip de boiler care nu este prevăzut cu vase pentru depozitarea apei și care consumă energie doar atunci când apa este pornită, pentru a o încălzi.
  • Boilere electrice clasice – sunt prevăzute cu vase speciale pentru depoitarea apei și o rezistență electrică, comandată de un termostat. Consumul de energie este mai ridicat în cazul lor, deoarece utilizează energie chiar și în repaos.
  • Boilere electrice cu inducție magnetică - în comparație cu cele clasice, acestea consumă mai puțină energie, cu aproximativ 50% mai puțin. De asemenea, acestea încălzesc apa de două ori mai repede decât cele clasice, economisind în acest fel timp și energie.

Alegerea boilerului electric în funcție de capacitatea rezervorului  

Dacă alegeți să achiziționați un boiler electric cu rezervor de apă caldă, este important să decideți ce capacitate este necesară în cazul vostru.

  • Rezervor de până la 30l – este indicat în cazul în care boilerul este utilizat doar pentru treburi casnice
  • Rezervor de minim 50l – recomandat în cazul în care sunt 2 persoane care vor beneficia de apa caldă încălzită de boilerul electric
  • Rezervor de minim 100l – este recomandat pentru a fi utilizat de un număr de peste 3 persoane, capacitatea acestuia fiind suficient de mare

De asemenea, vă recomandăm să alegeți în primă fază capacitatea optimă a rezervorului, în funcție de necesitățile existente. În ceea ce privește montajul, specialiștii recomandă ca boilerele să fie montate în camere mai puțin răcoroase, pentru o rezistență de durată în timp.

Nu în ultimul timp, este indicat să dotați imobilul vostru cu două boilere, de dimensiuni mai mici, unul pentru baie și unul pentru bucătărie, cu scopul de a eficientiza utilizarea acestora. Investiția în boilere de calitate superioară poate fi mai costisitoare la început, însă se recuperează pe termen lung, datorită randamentului sporit al produselor alese.

Ținând cont de toate informațiile prezentate, puteți alege cu încredere produsul potrivit nevoilor voastre, mizând pe cantitatea rezervorului de apă al produsului ales, pe eficiență și randament sporit, pentru a eficientiza investiția efectuată.  

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video