12 plante pe care le poți crește cu succes în baie

2071 vizualizari
12 plante pe care le poți crește în baie
Distribuie pe

Plantele în baie sunt o tendință interesantă și populară. Plantele de interior cresc mai bine în umiditatea mai ridicată a unei băi. În plus, acestea arată grozav, ajută la filtrarea aerului din interior și nici măcar nu trebuie mutate pentru a le uda.

Dar nu poți pune orice plantă în baie. Un cactus rezistent la secetă, de exemplu, ar fi o plantă nepotrivită în baie. Trebuie să iei în considerare de câtă lumină are nevoie, dimensiunea plantei și nevoile de apă.

Dacă ai multă lumină naturală care intră printr-o fereastră mare de baie, orientată spre sud, vei alege plante iubitoare de lumină. Pentru o baie cu o fereastră orientată spre nord, alege plante care supraviețuiesc cu lumină slabă. Adăugarea de plante într-o baie fără lumină naturală este fezabilă cu doar câteva plante. 
Dimensiunea băii tale va limita probabil dimensiunea plantei. În multe spații din baie se potrivesc doar plantele mici, care pot fi atârnate de un cârlig cu ventuză sau așezate pe un raft. Totuși, dacă ai o baie spațioasă poți avea chiar și plante mai mari și de ce nu și copaci mici. 
Cele mai bune plante pentru decorarea băii trebuie să facă față condițiilor umede din acel mediu. Nu sunt sensibile la picăturile de apă care se așează pe frunzele lor. Cele din ghivece pot tolera umiditatea constantă din jurul rădăcinilor lor. Plantele epifitice, care cresc în copaci și prosperă datorită umidității și apei de ploaie, sunt alegeri deosebit de bune.

Iată 12 plante pe care le poți crește cu succes în baie:

1. Plantele aeriene (Tillandsia)
Plantele aeriene sunt epifize. Au nevoie de lumină puternică, indirectă și de umiditate ridicată. Ele cresc sus, în copaci, unde își satisfac toate nevoile de apă din precipitații și din aerul umed. Sunt atât de ușoare, încât poți fi creativ cu recipientele din zona dușului.

2. Orhideea- molii (Phalaenopsis)
Orhideele- molii sunt frumoase, de asemenea, sunt plante epifite care sunt excelente pentru baie. Preferă lumina puternică, indirectă și cresc în mod natural în crăpăturile și scobiturile copacilor. Ele se dezvoltă cu ajutorul umidității ambientale și a apei de ploaie acumulată. În baie, orhideele- molii cresc bine în recipiente mici și preferă să fie legate de rădăcini, umplute cu amestec pentru orhidee făcut din scoarță grosieră.

3. Stele de pământ (Cryptanthus)
Stelele pământului sunt bromelii cultivate pentru frunzele lor cu un model interesant. Trăiesc în mod natural pe solul pădurilor tropicale, în lumina slabă și umiditatea ridicată. În baie, asigură-te că au puțină apă colectată în cupele în care frunzele se atașează de plantă.

4. Ferigă corn de cerb (Platycerium bifurcatum)
O altă epifită, crește în mod natural pe partea laterală a copacului, unde primește lumină indirectă, medie și multă umiditate. Poți cumpăra plantele deja montate pentru a fi atârnate pe perete, sau poți face acest lucru singur, creând un pat de mușchi sphagnum pe o placă de cedru, pe care așezi feriga.

5. Bambusul norocos (Dracaena sanderiana)
Bambusul norocos nu este cu adevărat bambus, dar este ușor de crescut în baie. Această plantă de trestie este renumită pentru capacitatea sa de a crește doar în apă și în lumină slabă spre puternică. Așezați una sau mai multe trestii de bambus norocos într-o vază înaltă, adăugați pietricele ca ancore și umpleți recipientul cu apă distilată sau filtrată.

6. Planta păianjen (Chlorophytum comosum)
Una dintre cele mai ușor de cultivat dintre toate plantele de apartament, în orice condiții, planta păianjen este o alegere excelentă și pentru baie. Arată ca niște smocuri de iarbă iar din lăstari cresc puieți de plante. Plantele de păianjen tolerează lumina slabă până la cea puternică.

7. Calathea (Calathea)
Lumina slabă și umiditatea ridicată sunt rețeta pentru calathea, motiv pentru care sunt plante de baie excelente. Cultivă aceste plante cu frunze colorate pe un raft când sunt tinere și mută-le în ghivece mai mari pe podea pe măsură ce se maturizează.

8. Iedera diavolului (Epipremnum aureum)
În baie, agățarea plantelor împiedică ca acestea să se ude prea mult. Iedera diavolului este o plantă de apartament foarte ușor de cultivat și o plantă cu ramificație care este excelentă pentru a fi atârnată în baie. Plantează un ghiveci de iederă într-un colț cu lumină medie sau puternică. Tulpinile lungi atârnate oferă o acoperire luxuriantă. Iedera diavolului absoarbe umiditatea din aer și are nevoie doar de udare suplimentară ocazională.

9. Crinul păcii (Spathiphyllum)
Puține plante oferă aspectul tropical luxuriant pe care îl au crinii păcii, cu frunzele lor mari, lucioase, de un verde intens. Le place umiditatea și solul umed, ceea ce le face să fie plante excelente în baie. Crinul păcii este cel mai potrivit pentru locații cu lumină slabă sau medie.

10. Peperomia (Peperomia)
O plantă mică, care se dezvoltă în lumină slabă, peperomia este excelentă pentru baie. Nu are nevoie de udare frecventă, dar răspunde bine la umiditate ridicată. Trebuie ținută
într-un locridicat pentru a evita stropirea excesivă atunci când faci duș.

11. Planta de ulcior (Nepenthes)
Plantele de ulcior iubesc lumina puternică. Sunt unele dintre cele mai spectaculoase plante carnivore. Le place umiditatea constantă a solului, dar nu le place ca acesta să fie foarte ud, așa că asigură-te ca sunt ținute într-un recipient cu scurgere bună. Nepenthes au capcane colorate în formă de ulcior, pentru insecte mari. Nu va fi nevoie să le hrănești cu insecte, deoarece se descurcă foarte bine și singure.

12. Filodendronul (Philodendron scandens)
Filodendronii iubesc lumina scăzută, solul umed și umiditatea ridicată, ceea ce îi face să fie plante de baie perfecte. Lasă-l să se usuce între două udări. Păstrează un filodendron plin și stufos prin tăierea vârfurilor în creștere, sau lasă vârfurile să crească și să se întindă peste părțile laterale ale ghiveciului.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video