Cea mai bună alegere: vas de toaletă clasic sau suspendat?

1118 vizualizari
vas de toaletă clasic sau suspendat
Distribuie pe

Cercetările arată că pe parcursul vieții, fiecare om petrece, în medie, 1 an și jumătate pe toaletă. Studiul arată că săptămânal, bărbații petrec cu 25 de minute mai mult timp pe toaletă decât femeile.

De aceea, trebuie să știi cum alegi cel mai bun vas de toaletă astfel încât, să îmbini perfect funcționalitatea, esteticul și costurile.

Vasul de WC normal, care se montează pe pardoseală, în tandem cu un rezervor situat la semi-înălțime, poate fi montat în orice tip de baie, indiferent de dimensiuni si de stilul de amenajare.

Un vas WC suspendat este o piesă de ultimă generație, care nu va trece neobservată.

Ambele sunt fabricate din porțelan vitros și sunt disponibile într-o varietate de modele; culorile standard preferate sunt, de obicei, fildeșul sau albul.

Funcționalitatea vasului de toaletă

În ceea ce privește funcționalitatea unui vas de toaletă pe piață se găsesc două variante: vase WC simple și vase multifuncționale. Un WC simplu are o singură funcție principală. Vasele multifuncționale sunt preferate de cei care folosesc și un bideu. În România încă nu este atât de popular acest tip de obiect util în sala de baie, așa că vasul de toaletă cu funcție de bideu este o soluție perfectă. Astfel, câștigi spațiu și nu mai trebuie să te complici cu bideu separat sau cu un capac de WC cu bideu incorporabil, pe care oricum trebuie să îl cumperi separat.

Vas de toaletă suspendat

Dacă îți dorești un aspect modern și sofisticat pentru baia ta, optează pentru un WC suspendat. Din punct de vedere estetic este un element de design cu rol funcțional.

Un WC suspendat pe perete cuprinde în principal patru părți, și anume un rezervor de perete, un dispozitiv de acționare a fluxului de apă (dispozitivul care controlează debitul), un vas de toaletă și un scaun.

Vasul de toaletă suspendat este montat pe peretele băii, cu rezervorul ascuns în spatele unei măști placate cu faianță. Poate fi amplasat pe orice perete care se află in legătură cu rețeaua de apă.

Avantaje: înălțimea unui WC montat pe perete poate fi ajustată în funcție de cerințele proprietarului. Acest lucru este util în special pentru persoanele cu probleme de mobilitate, care din punct de vedere medical au nevoie ca WC-ul să fie la un nivel mai înalt față de podea.

În plus, sub toaletă se poate curăța cu ușurință, fără a mai exista rosturi încăpățânate.

Dezavantaje: în timp, din cauza utilizării constante, deoarece se sprijină numai pe perete, se poate desprinde puțin din ancorele sale. Așadar, asigurați-vă că un instalator experimentat reajustează periodic vasul de toaletă. Din punct de vedere al materialelor și al instalării unei toalete de perete, costurile sunt mai mari în comparație cu unitățile montate pe podea.

Vas de toaletă cu montaj pe pardoseală

WC-urile montate pe podea sunt cele mai des întâlnite și pentru mult timp au fost singura soluție pe care o aveau la îndemână cumpărătorii. Acest vas poate fi montat în orice tip de baie, indiferent de dimensiuni și de stilul de amenajare. Un plus este că poate fi achiziționat la set, având rezervorul deja integrat. De asemenea majoritatea componentelor unui WC montat pe podea sunt vizibile și accesibile, ceea ce face ca piesele să fie ușor de găsit și de înlocuit.

Avantaje: este cel mai întâlnit și cel mai ieftin model. Are părți separate pentru vasul de toaletă și pentru rezervor putând fi atașate sau detașate dupa bunul plac. Din moment ce există două părți separate, atunci când se strică una, o poți înlocui fără să fie necesar sa îți cumperi o toaletă nouă.

Dezavantaje: principalul dezavantaj al unei unități montate pe podea este că, în comparație cu unitățile montate pe perete, aceasta ocupă mai mult spațiu și poate face ca baia să pară și mai înghesuită.

În comparație cu modelul suspendat pe perete, nu este foarte ușor de curățat, deoarece este dificil de accesat în zonele de pe podea, care sunt în jurul vasului.

Ce funcții are cel mai bun vas de toaletă

  • Economie de apă – Cel mai bun vas de toaletă este dotat cu un sistem care asigură un consum redus de apă atunci când tragi apa la baie.
  • Trage apa fără atingere – Dacă ești o persoană care are fobie de germeni și microbi, sau pur și simplu vrei să ai un spațiu cât mai igienic, alege un sistem de tragere a apei cu senzor care nu necesită contact direct cu pielea.
  • Zgomot redus – pentru familiile numeroase unde apa se trage foarte des și zgomotul devine iritant.
  • Odorizant – Unele toalete inteligente sunt dotate cu un sistem de odorizare, ce diminuează mirosul neplăcut din baie.
  • Bideu – Unele toalete moderne au incorporat un bideu, aceasta fiind o soluție foarte buna pentru băile mici.

Datorită importanței pe care o are în viața noastră și a frecvenței cu care este utilizat, vasul de toaletă trebuie ales cu atenția cuvenită oricărui obiect care are capacitatea de a influența confortul și calitatea vieții.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video