Cele mai noi trenduri in amenajarea camerei de baie

153 vizualizari
trenduri baie
Distribuie pe

Camera de baie - o lume de experiențe digitale
Telefoanele inteligente și tabletele au schimbat lumea. Avem posibilitatea de a asculta muzică, viziona filme sau să comunicăm cu prietenii aproape oriunde. Acest fapt prezintă repercusiuni însemnate și asupra planificării și proiectării camerelor de baie moderne. Specialiștii în tehnică sanitară, încălzire și climatizare vorbesc despre o așa numită “infrastructură a camerelor de baie inteligente”. Sunt luate în vizor premisele introducerii lumii digitale și a internetului în cadrul camerei de baie. Referitor la aceste aspecte nu e vorba doar de distracție, ci și de gestiunea și controlul aparatelor și a temperaturilor. Încorporarea unor funcții importante de confort și economisire a energiei într-un sistem conectat Smart Home (casă inteligentă) este de asemenea de adăugat aici. De o însemnătate majoră este înainte de toate planificarea din spatele pereților, întrucât digitalizare fără curent electric nu există. Proprietarii sau familiile în creștere care visează la o baie smart ar trebui să includă cât mai devreme posibil în plan un specialist în tehnică sanitară, încălzire și climatizare. O instalare coordonată a conductelor sanitare și de curent electric necesită cunoștințe profesioniste în domeniu.

Digitalizarea a luat amploare și în cadrul camerei de baie. Foarte important: camerele de baie dotate precum o lume de experiențe digitale cu caracteristici multifuncționale și multimedia ar trebui planificate și executate de către profesioniști în tehnică sanitară, încălzire și climatizare. Foto: rilueda/Fotolia/ZVSHK

Noul trend: camera de baie living
Ca și în trecut în cazul bucătăriei se transformă și camera de baie tot mai mult în zonă de living. Aceasta devine centru de sănătate și wellness pentru întreaga familie. Fotolii, scaune sau canapele de zi își fac încet simțită prezența. De asemenea iluminatul plăcut, aromele și muzica devin tot mai importante. Noile concepte de spațiu iau în considerare o ambianță specială de relaxare și o notă de fler personal. Trendul este cât se poate de explicit: funcționalitatea, scenariile de lumină și design-ul cresc împreună. Ca și în cazul altor domenii de living, internetul își ocupă locul în domeniul de wellness.
Cine dorește să își mute viitorul în camera de baie are nevoie în primul rând de următoarele: conexiuni electrice bine planificate și instalate într-un mod profesionist. Din acest motiv se recomandă implicarea unui profesionist în tehnică sanitară, încălzire și climatizare atunci când vine vorba de planificarea sau reamenajarea pe principii de viitor a camerelor de baie. Profesionistul deține cunoștințe în ceea ce privește conexiunile sanitare și electrice necesare în viitor astfel încât camera de baie să întrunească cerințele moderne.
Foto dreapta: Camerele de baie living și digitalizarea: pretențiile domeniilor moderne de wellness se schimbă. Duravit/Fotolia/ZVSHK

Camerele de baie fără frontiere sunt în trend
Traiul individual la vârsta a 3-a devine o temă pregnantă printre proprietarii de locuințe. Camera de baie joacă un rol important fiind un domeniu cheie - acest lucru este subliniat de către Asociația Sanitară, Încălzire și Cli-matizare (ZVSHK) în studiul “Camere de baie smart”. Pe viitor conceptele de reamenajare care implică spațiu lărgit și libertate de mișcare în siguranță vor fi tot mai solicitate. Lipsa pragurilor, cabinele de duș la nivelul solului, materiale durabile și ușor de curățat: speciliștii în tehnică sanitară, încălzire și climatizare cunosc toate detaliile necesare pe care o cameră de baie adaptată la etate trebuie să le îndeplinească. Ei realizează concepte individuale ale camerelor de baie luând în considerare necesitățile din viitor. Sunt incluse aici instalații sanitare elaborate care conferă o punte între camere de baie de relaxare și o experiență de wellness pe de o parte și utilitate practică pentru toate generațiile pe de altă parte. Sunt în centrul atenției aspecte precum libertate fără frontiere, spațiu pentru libertate de mișcare în scaun cu rotile, mânerele de susținere și obiecte sanitare ajustabile pe verticală. Dar și podele antialunecare și armături hands-free conferă siguranță și asigură confort. Persoanele care își planifică o cameră de baie pentru viitor ar trebui să se informeze în primă instanță la o companie de profil despre toate posibilitățile. Profesioniștii nu oferă doar sugestii de instalare, ci și consultanță despre posibilele cerințe. Statul oferă finanțare când vine vorba de reamenajarea locuințelor potrivit cerințelor vârstei a 3-a.
Foto dreapta: duravit/ZVSHK

Camera de baie se află într-o continuă schimbare
Clasic și de durată: materialele naturale și nobile în locul pereților placați cresc confortul camerei de baie pe termen lung. Combinația dintre mobila de baie nobilă prezentată în contrast puternic și corpuri de iluminat gestionabile individual sau scenarii de diferite culori conferă o valoare ridicată de bunăstare în domeniul de wellness și sănătate. Lavoarele și căzile de baie nu mai sunt neapărat poziționate lângă pereți ci sunt mutate în mijloc. De asemenea se integrează muzica, materialele video și internetul. Tehnica sanitară este inclusă într-un sistem smart home (casă inteligentă) și se poate gestiona prin intermediul unei aplicații. Cine construiește în ziua de azi ar trebui să ia în considerare conexiunile de electricitate și comunicare încă din etapa de planificare.

Articol adaptat dupa https://www.zvshk.de/, traducere din lb. germană Laura Kiss, referent comunicare

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video