Cum desfundăm scurgerile de la duș sau cadă?

1580 vizualizari
scurgerile de la duș sau cadă
Distribuie pe

Să intri să faci un duș fierbinte și să observi că apa se adună în jurul picioarelor tale și nu se scurge poate îngreuna începutul oricărei zile. Cauza este, de obicei, o scurgere înfundată cu păr și resturi de săpun care se acumulează de ceva timp. 
Nu chema încă instalatorul! Există soluții inteligente, pentru a desfunda și cea mai încăpățânată dintre scurgerile din baia ta.  Înainte de a apela la un instalator, verifică dacă ai uneltele adecvate pentru a rezolva singur aceasta treabă, printre care:
    • dizolvant lichid pentru desfundarea canalizării
    • dispozitiv de captare a părului
    • șarpele de desfundat țevi

Înainte de a începe
Înainte de a începe să cureți un canal de scurgere înfundat, există câțiva factori de luat în considerare. În timp ce multe dintre metodele de mai jos vor fi eficiente pentru a elimina înfundarea scurgerilor cauzate de păr sau de acumularea de grăsime și săpun, acestea nu sunt eficiente împotriva blocajelor cauzate de obiecte.
În aceste cazuri, vei avea probabil nevoie de expertiza și instrumentele pe care le aduce un instalator profesionist. Dacă cureți singur un canal de scurgere, asigură-te că porți  mănuși și protecție pentru ochi, deoarece această lucrare te poate pune în contact cu substanțe chimice caustice și bacterii potențial dăunătoare.

Utilizarea curățătorilor chimici pentru desfundarea canalizării
Un detergent chimic pentru scurgerea dușului este cea mai comună măsură pe care oamenii o iau atunci când se confruntă cu o scurgere înfundată, și asta pentru un motiv întemeiat. Folosirea unui curățător chimic pentru scurgerea dușului sau a căzii nu necesită unelte sau abilități speciale. Tot ce trebuie să faci este să deschizi recipientul și să arunci detergentul în scurgere. 
Cele mai multe blocaje se vor elimina în aproximativ 10 până la 15 minute. Această abordare este, de asemenea, mult mai ieftină decât să chemi un instalator sau să închiriezi echipament specific.
Dezavantajul folosirii unui detergent chimic pentru canalizare este că acesta va elimina doar blocajele cauzate de păr sau de resturile de săpun. Acestea nu vor funcționa dacă un obiect cauzează blocajul sau dacă există o acumulare semnificativă de minerale. De asemenea, detergenții de canalizare trebuie utilizați cu moderație, deoarece majoritatea acestora sunt destul de toxici și dăunători pentru mediu. Utilizarea excesivă a curățătorilor de canalizare chimici poate, de asemenea, să slăbească țevile din PVC și să corodeze instalațiile sanitare metalice mai vechi.

Rezolvarea înfundării recurente a scurgerilor 
Dacă ești nevoit să curăți în mod repetat scurgerea dușului sau a căzii, la fiecare câteva săptămâni sau chiar la câteva luni, atunci ai o problemă legată de scurgerea din baie. Există câteva cauze posibile ale acestui tip de înfundare, una dintre ele fiind cantitățile abundente de păr care cad în scurgerea dușului. Poți limita cantitatea de păr din scurgere prin achiziționarea unui dispozitiv de captare al părului care se așază peste scurgere.
Un alt motiv posibil pentru care se tot înfundă scurgerea dușului este acela că scurgerea poate avea o acumulare excesivă de reziduuri în interiorul țevii. În timp ce un detergent de canalizare ar putea curăța eficient materialul adunat în scurgere,  pentru ca scurgerea să funcționeze din nou, este posibil să nu o curețe complet. În acest caz, un șarpe de desfundat țevi poate face minuni.     

Deblochează o scurgere de duș sau cadă cu apă fiartă
Acest truc este poate cel mai simplu. Apa caldă ajută la spargerea și dizolvarea murdăriei care blochează scurgerea. Încercă asta doar dacă ai țevi metalice în casă; nu folosi apă clocotită dacă ai țevi din PVC, deoarece ar putea provoca slăbirea îmbinărilor.
Deblochează o scurgere de duș folosind bicarbonat de sodiu și oțet
Atunci când bicarbonatul de sodiu și oțetul se combină, amestecul creează bule care pot sparge o mică înfundătură cauzată de păr sau murdărie.
Amestecă 1/3 cană de bicarbonat de sodiu cu 1/3 cană de oțet. De îndată ce începe să facă bule (ceea ce va fi imediat), toarnă soluția în scurgerea înfundată. Lăsă amestecul să stea în scurgere timp de cel puțin 1 oră. Deschide robinetul de apă caldă în scurgere pentru a ajuta la spălarea amestecului prin țevi.

Utilizarea unui umeraș de sârmă
Deși utilizarea unui șarpe de scurgere este metoda ideală pentru îndepărtarea fizică a blocajelor din scurgere, nu toți proprietarii de locuințe au acest instrument specializat. Un umeraș este o altă soluție pentru cum să cureți o scurgere de duș, deoarece îndepărtează blocajele cauzate de păr sau de reziduuri de grăsime, pe care un curățător de canalizare nu le poate aborda.
Va trebui să vă puneți mănuși de cauciuc înainte de a începe. Folosiți o șurubelniță pentru a deșuruba sau pentru a scoate capacul de scurgere a dușului sau a căzii. Odată ce capacul de scurgere este scos și îndepărtat, îndreptați un umeraș de sârmă. Păstrați cârligul la capăt, care va fi folosit pentru a pescui părul și alte resturi din scurgere.
Împinge sârma umerașului pe scurgere până când întâmpi o oarecare rezistență. Extrage părul, spuma de săpun acumulată sau alte resturi care cauzează înfundarea.
Spală scurgerea proaspăt desfundată cu apă clocotită.

Prevenirea înfundării scurgerilor 
Cel mai bun mod de a face față unei canalizări înfundate este să prevenirea apariției problemei în primul rând. Există câteva măsuri ușoare pe care le poți lua pentru a menține o scurgere curată:
    • Instalează un dispozitiv de captare al părului care nu va permite părului să intre în scurgere.
    • Curăță periodic scurgerea.  Pentru a preveni acumulările, este o idee bună să cureți  scurgerea la fiecare două luni cu un produs de curățare a scurgerii făcut în casă, format din părți egale de oțet și bicarbonat de sodiu. Toarnă bicarbonatul de sodiu în scurgere, adăugă oțetul, așteaptă 10 minute, apoi spală cu apă caldă.

    • Spală simultan toate canalele de scurgere. Una dintre cele mai bune modalități de a menține canalele de scurgere limpezi este spălarea periodică a tuturor canalizărilor simultan. Pentru a face acest lucru, umple toate căzile și chiuvetele cu apă caldă. Apoi, deschide toate canalele de scurgere și trage apa la toate toaletele simultan (în funcție de câte canalizări și toalete ai, s-ar putea să fie nevoie să implicați întreaga familie pentru această acțiune). Acest lucru va trimite o cascadă uriașă de apă prin țevile de scurgere, ajutând la evacuarea oricăror acumulări.

Desfundarea scurgerii dușului nu trebuie să implice neapărat angajarea unui instalator profesionist. Prin urmarea uneia dintre metodele prezentate mai sus, poți remedia, pe cont propriu, blocajele din baia ta. 
Adesea, singurele unelte și consumabile necesare sunt o doză de detergent specific pentru scurgere sau un umeraș metalic. Cu toate acestea, dacă un obiect a rămas blocat în scurgere sau dacă eforturile tale eșuează, este posibil să fie nevoie să apelezi la profesioniști.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video