Franke aniversează 25 de ani în România cu mai bine de 4 milioane de produse vândute, dintre care chiuvete peste 100.000 pe an

47 vizualizari
franke aniversare 100 ani
Distribuie pe

Franke România, companie parte din divizia Franke Home Solutions a grupului Franke, fondat în 1911 în Elveția, a sărbătorit pe 9 februarie 2023 25 de ani de la începerea operațiunilor în țara noastră.

Evoluția Franke România și a produselor bestsellers

În România, activitatea Franke a început cu o echipă de 5 oameni, ajungând în prezent la 30 de angajați, cu o activitate desfășurată în departamentele vânzări și marketing, service, logistică și administrativ, la care se adaugă activitatea consumer direct, prin propriul Master Showroom, de la sediul Franke România, de pe șoseaua de centură a Capitalei (Bd. Biruinței 98, comuna Pantelimon).

Primele produse vândute în România au fost chiuvetele de inox drop on, pentru masca de bucătărie, așa cum o cereau trendurile în designul bucătăriei de acum 25 de ani, reprezentând mai bine de 75% din produsele vândute în primul an de activitate (în total, 19.500 de chiuvete vândute în 1998).

În prezent, Franke vinde mai bine de 150.000 de produse pe an, specifice zonei de preparare a hranei (chiuvete, baterii, tocătoare de resturi vegetale și accesorii și mașini de spălat vase), zonei de gătit (hote, plite, cuptoare) și produse pentru păstrarea alimentelor (frigidere, crame de vinuri). Din cele peste 100.000 de chiuvete vândute pe an, peste 70% sunt din Fragranite, un material patentat Franke (rezistent la impact, șocuri termice, zgârieturi, tratat cu o altă tehnologie exclusivă, Sanitized, care împiedică înmulțirea bacteriilor și microbilor datorită ionilor de argint).

franke 100 ani

Vânzări pe măsura inovațiilor

Cu o cifră de afaceri timidă, dar promițătoare, acum mai bine de 20 de ani, de 500.000 de dolari la finele lui 1998, compania Franke România se poate lăuda astăzi cu o cifră de afaceri de 12,9 milioane de euro (la sfârșitul lui 2022). În plus, profitul operațional a progresat de la 2,2% la 10%, pe o piață cu condiții volatile de la an la an, cel mai recent influențată de un context geopolitic și geoeconomic mai mult decât provocator.

Elementul distinctiv al produselor companiei originare din Elveția în țara noastră este reprezentat de coeziunea tuturor utilităților din bucătărie într-un mod elegant. Franke România oferă sisteme complete pentru bucătăriile casnice, cu produse care sunt complementare, aduc plusvaloare, eficientizează consumul și resursele, iar în plus se asortează armonios.

Alături de colecțiile deja lansate Maris, Smart, Mythos, în linii unice de design, destinate diferitelor categorii de consumatori, devenite în scurt timp printre cele mai apreciate de publicul român, anul acesta Franke va promova alte produse inovatoare, care dăruiesc în primul rând un mod de viață îmbunătățit, aducând în prim-plan bucătăria, ca centru al casei, al familiei, al locului unde te reîntâlnești cu cei dragi sau cu tine însuți și în care te simți cel mai bine.

Lansările de ultimă oră, precum hota AQ Air Sense, care purifică și monitorizează calitatea aerului din casă, vor fi conectate la noua aplicație Franke Home Cloud, în care pot fi incluse mai multe electrocasnice de la Franke.

Florin Porojan

„Franke România este acum o companie matură, cu o experiență de 25 de ani, o experiență relevantă pe piața românească în sectorul nostru de activitate. Au fost ani și grei, și frumoși, de muncă asiduă, dar și de realizari. Dacă analizăm începutul, care a fost un pionierat, ca pentru tot antreprenoriatul românesc, alături de prezent, traversat de crize financiare, pandemii și crize geopolitice, putem spune că am rezistat și am reușit împreună, datorită partenerilor noștri de încredere, profesionalismului angajaților și, în primul rând, datorită publicului și clienților. Le mulțumim tuturor celor care au preferat Franke și și-au înzestrat bucătăriile cu produsele noastre!”, punctează Florin Porojan, director general Franke România.

 

Aflați mai multe pe www.franke.ro și www.frankemagazinonline.ro.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video