10.4% din populatia Romaniei consuma apa potabila tratata in statiile construite de Veolia Water Solutions & Technologies Romania

165 vizualizari
Veolia Water Solutions & Technologies Romania, OTV Romania Apa
Distribuie pe

Statiile construite de VWS Romania pot trata 1.7 milioane m3/zi de apa potabila deservind 2.24 milioane locuitori (populatie stabila la 1 ianuarie 2009), adica 10.4% din populatia tarii, si epureaza 130,000 m3/zi de apa uzata corespunzatoare pentru 400,000 locuitori echivalenti.
Pentru consolidarea prezentei pe piata locala, incepand cu iulie 2009 compania OTV Romania Apa a devenit Veolia Water Solutions & Technologies Romania.
Compania mama considerata „Liderul mondial in tratarea apei”, prin filiala romaneasca este unul din principalii furnizori de solutii la cheie pentru statii de apa potabila si epurare.
La sutinerea titlului de lider mondial in tratarea apei, contribuie si referintele realizate in Romania: cinci uzine de potabilizare (Crivina, Arcuda, Rosu, Mioveni, Baia Mare) si trei statii de epurare (municipal: Buzau, Baia Mare; industrial: Buzau).
Realizarea statiilor este in conformitate cu proiectarea proprie VWS Romania ce respecta normele tehnico-legale locale. Prin proiectare se implementeaza concepte tehnologice patentate, dezvoltate si testate in centrele de cercetare si dezvoltare ale grupului. Referintele multiple pe plan international si local confirma eficienta si siguranta tehnologiilor Veolia.
Statia de potabilizare de la Crivina este o referinta de renume mondial datorita tehnologiilor inovatoare si de maxima eficienta folosite (pre si inter-ozonare, decantare rapida, redundanta sporita).
Statia de epurare de la Buzau valorifica namolul rezultat din tratarea apei uzate si il transforma in electricitate si energie termica. Aceasta dotare tehnica, rara in tara, are un inalt randament si in plus valorifica un deseu, namolul, care de obicei ajunge la groapa de gunoi.
Echipa de inginerie din Romania are o experinta bogata, avand in compunere specialisti romani, francezi cat si alte nationalitati. Activitatea echipei VWS Romania se desfasoara si pe plan international, deoarece divizia de proiectare tehnologica furnizeaza solutii si catre beneficiari din alte tari.
Grupul francez Veolia Water Solutions & Technologies este reprezentat local prin filiala nationala Veolia Water Solutions & Technologies Romania (VWS Romania), fosta companie OTV Romania Apa (OTV - Omnium de Traitement et de Valorisation).
Veolia Water Solutions & Technologies Romania (VWS Romania) este condusa de Directorul General George Catalin Costache.

 

Grupul Veolia Water Solutions & Technologies (VWS) este liderul in proiectarea, realizarea si furnizarea de solutii tehnologice pentru tratarea apei. Cu un numar de 8,900 de angajati in 57 de tari, Veolia Water Solutions & Technologies a inregistrat venituri de 2.5 miliarde Euro in 2008.

www.vws.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video