150 de ani de AFRISO: Interviu aniversar cu dl. Horia Voicu, Director AFRISO-EURO-INDEX

672 vizualizari
Interviu Horia Voicu, Director Afriso-Euro-Index SRL
Distribuie pe

AFRISOAnul 2019 reprezintă o aniversare deosebită pentru AFRISO: 150 de ani de tradiție neîntreruptă în domeniul aparatelor de măsură și control. În toți acești ani compania a inovat continuu și a ridicat standardele în tot ce înseamnă măsurări și echipamente de siguranță în instalații.
Dl. Horia Voicu, Director AFRISO-EURO-INDEX a oferit un interviu pentru InstalNews.ro cu această ocazie specială, în care ne vorbește despre însemnătatea aniversării companiei, gamele de produse, planurile de viitor și trendurile pieței în 2019.

Ce reprezintă AFRISO şi ce înseamnă anul 2019 pentru companie?

Dl. Horia Voicu: AFRISO înseamnă o îndelungată tradiţie în tehnica germană a măsurării. Anul acesta se împlinesc 150 de ani de când AFRISO a început să producă primele aparate de măsură în fabrica din Schmiedefeld, Germania. Grupul AFRISO este în România de 27 de ani, activând în prezent în Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Timişoara, cu o echipă de 250 de persoane – vânzări, producţie, unitate de service, laborator metrologic pentru presiuni, laborator etalonări pentru analizoare de gaze de ardere.
Ne mândrim cu faptul că AFRISO a ales România pentru a produce, în fabrica proprie din Bucureşti, peste 3 milioane de aparate de măsură pe an, aparate de cea mai bună calitate, distribuite de firma mamă în întreaga lume.

În ce domenii activează grupul AFRISO?

Dl. Horia Voicu: Suntem lideri de piaţă în domeniul aparatelor de măsură pentru instalaţii, oferim soluţii germane complete, de cea mai bună calitate în domeniul încălzirii, industriei, alimentării cu apă şi protecției mediului. Suntem, de asemenea, reprezentantul grupului MINOL-ZENNER în România.
Oferim cele mai complete servicii post-vânzare în domeniul aparatelor de măsură şi control - service la cele mai înalte standarde, calibrări, etalonări, verificări metrologice. Laboratorul propriu al grupului AFRISO-EURO-INDEX este singurul de acest fel, în România, acreditat RENAR şi atestat BRML, pentru analizoare de gaze de ardere respectiv presiuni.

În materie de produse noi, ce aduce anul 2019?

Dl. Horia Voicu: Promovarea celor mai moderne tehnologii de măsurare şi de preluare automată a datelor reprezintă pentru echipa noastră o prioritate. Atât în domeniul măsurării parametrilor relevanţi ai proceselor de ardere, în special, şi din HVAC, în general, precum şi al preluării de la distanţă, wireless, a datelor de consum de apă şi energie termică, venim în 2019 cu cele mai noi tehnologii ce aduc în România nu doar economii de resurse - apă, energie, cât şi costuri mult reduse de exploatare (de exemplu pentru contorizarea apei / energiei termice), dar şi confort sporit. Dorim să promovăm toate soluţiile Zenner Smart City - ce înglobează de exemplu tehnologii LoRaWAN wireless de citire a contoarelor din condominii şi localităţi întregi, însă totodată ne axăm şi pe domeniul Smart Home prin tot ceea ce oferă inovativul sistem AFRISOhome. Acesta integrează aparate de măsură, control şi siguranţă în locuinţe, fără a necesita niciun fel de baterii, cabluri de conectare sau alimentare electrică. Totul pe principiul Energy Harvesting, folosind energie disponibilă nelimitat şi gratuit în mediul ambiental - solară, cinetică, presiune, diferenţe de temperatură etc.
Jubileul AFRISO 150 de ani va fi marcat în primul rând de binecunoscutele analizoare de gaze de ardere EUROLYZER STx şi MULTILYZER STx - acum în varianta aniversară, Black Edition. Calitatea premium, 100% Made in Germany a analizoarelor AFRISO este disponibilă acum în pachete promoţionale, deosebit de atractive, adresate în mod special profesioniştilor din domeniu.AFRISO 150 de ani

Care sunt gamele de produse comercializate în România?

Dl. Horia Voicu: Analizoare de gaze de ardere, aparate de măsură a presiunii, temperaturii, debitului şi consumului de apă, energie termică şi combustibil, precum şi echipamente de siguranţă şi accesorii pentru instalaţii - supape de siguranţă, aerisitoare automate, siguranţe lipsă apă. Sisteme de monitorizare şi control de la distanţă a parametrilor de siguranţă şi confort în locuinţe (Smart Home) şi contorizare apă cu preluare automatizată de date despre consum şi regim de funcţionare (Smart City).

Cum caracterizati piaţa, la momentul acesta?

Dl. Horia Voicu: Tendinţele pieţei de aparate de măsură şi control la nivel global precum şi local sunt de digitalizare şi integrare în sfera IoT. Se pune accent pe modularitate, pe soluţii inteligente însă în acelaşi timp precise, robuste şi de încredere. Piaţa din România se află şi ea în pas cu evoluţiile la nivel global, utilizatorii români de aparate de măsură sunt bine informaţi şi instruiţi, au aşteptări cel puţin la fel de înalte şi justificate precum cei din vestul Europei

Cum considerați că va evolua piaţa?

Dl. Horia Voicu: Colectarea datelor măsurate în sistem automatizat, rapid, cu costuri minime dar şi securizat este o temă ce va fi de maximă actualitate în perioada următoare. Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Dintre produsele comercializate, care sunt cele mai inovatoare?

Dl. Horia Voicu: Noile analizoare de gaze din gama high-end, profesională, MULTILYZER STx, sistemul modular de aparate de măsură CAPBs, contoarele de apă şi energie termică cu preluare automată de date (LoRaWAN) de la distanţă şi sistemul Smart Home AFRISOhome.

Termodebitmetrul portabil FlowTemp® ST este un aparat unic în lume, ce ajută la verificarea preparatoarelor de apă caldă menajeră / boiler şi instant precum şi la testarea contoarelor de apă şi energie termică, fără demontarea acestora din instalaţie. Revoluţionarul FlowTemp® ST este rapid, precis, digital, verificat TÜV şi permite imprimarea buletinului direct la locul măsurării.

Sistemul modular de aparate de măsură CAPBs® de la AFRISO reprezintă cel mai eficient şi evoluat mod de a determina toţi parametrii relevanţi în domeniul instalaţiilor. Spre exemplu, noul senzor WQ10 permite determinarea calității apei din instalațiile de încălzire: duritate, pH, conductivitate, total substante dizolvate (TDS), salinitate si temperatură. Compatibilitatea este asigurată atât cu analizoare de gaze şi manometre digitale AFRISO cât şi cu orice smartphone şi tabletă iOS/Android. Un modul de bază, o multitudine de capete interschimbabile, pentru orice aplicaţie HVAC, totul la calitate 100% Made in Germany.

Ce așteptări aveţi pentru anul 2019?

Dl. Horia Voicu: Estimăm o creştere a cererii atât în privinţa produselor, cât şi a serviciilor din portofoliul nostru, în special pe segmentul noilor tehnologii de măsurare cu transmitere automatizată a datelor.

150 de ani de AFRISO

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video