APC by Schneider Electric: sase beneficii cheie ale centrelor de date modulare prefabricate fata de cele traditionale

79 vizualizari
APC by Schneider Electric
Distribuie pe

Un proiect care implica centre de date modulare prefabricate ofera beneficii evidente in termeni de predictibilitate, scalabilitate, durata si costuri, insa multe dintre avantajele practice ale dezvoltarii unui astfel de proiect sunt mai putin cunoscute. APC by Schneider Electric prezinta principalele diferente intre centrele de date modulare prefabricate si cele traditionale.

„Proiectarea si dezvoltarea unui centru de date prezinta o multitudine de provocari. De la probleme de performanta si compatibilitate, la costuri suplimentare si termene depasite, acestea pot avea un impact semnificativ asupra unei afaceri. Optarea pentru un centru de date modular prefabricat poate reduce semnificativ durata de proiectare, implicand un proces de instalare si constructie mai simplu si mai rapid. In plus, utilizand strictul necesar, un astfel de proiect poate reduce cheltuielile de capital directe, iar complexitatea acestuia poate creste pe masura ce afacerea se dezvolta”
a declarat Mirela Danciu, Vicepresedinte APC by Schneider Electric.

Un centru de date modular prefabricat este un centru de date format din cel putin un ansamblu de subsisteme pre-proiectate, asamblate in fabrica si pretestate, care sunt instalate in mod traditional separat, la fata locului – montate pe un sistem de glisare sau intr-o incinta. APC by Schneider Electric a identificat sase avantaje majore ale centrelor de date modulare prefabricate fata de cele traditionale:

1. Un proces de achizitie mai simplu si mai rapid
Procesul de achizitie pentru un centru de date prefabricat este mai simplu si mai rapid decat cel pentru un centru de date traditional. In parte, simplitatea este data de faptul ca se achizitioneaza fiecare modul de la un singur furnizor, ca sistem complet singular sau ca set de sisteme, si nu o colectie de subsisteme individuale de la diferiti furnizori. Provocarile implicate de livrarea proiectelor de centre de date traditionale – cum ar fi primirea listei de materiale incompleta sau lipsa unor termene de livrare pentru anumite elemente – sunt evitate in cazul in care intregul sistem este livrat ca ansamblu.

Exista reglementari care influenteaza dimensiunile si greutatea modulelor prefabricate pentru livrarea lor pe sosele (si alte forme de transport), dar, in general, integratorii si furnizorii de prefabricate iau in considerare acest lucru, din moment ce mobilitatea este unul dintre cele mai frecvente motive pentru implementarea centrelor de date prefabricate. Mai mult, unul dintre beneficiile modulelor de centre de date prefabricate este capacitatea acestora de a fi transportate cu usurinta.

2. Nevoi de ambalare reduse
Proiectele traditionale de centre de date folosesc un volum semnificativ de paleti, carton, plastic si alte materiale de ambalare pentru a transporta echipamentul in siguranta la locatia centrului de date. Acest lucru rezulta in costuri suplimentare si un grad de complexitate sporit (de exemplu, containerele de gunoi si orele de munca pe om necesare colectarii ambalajelor). In cazul modulelor prefabricate, cele mai multe dintre subsistemele infrastructurii fizice (alimentare, racire, compartimentare) sunt instalate si fixate in interiorul modulelor dinaintea livrarii, ceea ce duce la o reducere semnificativa a volumului de ambalaj necesar transportarii in siguranta a modulelor.

3. Instalare mai rapida in locul de exploatare
Modulele prefabricate bine proiectate implica un proces de instalare mai simplu si mai rapid. Consideratiile cheie in timpul procesului de instalare includ pozitionarea modulelor, manipularea si plasarea acestora, precum si modul in care acestea trebuie fixate pentru a asigura o functionare fiabila si eficienta.

4. Proces de implementare imbunatatit
Modulele prefabricate schimba procesul de planificare a centrului de date, comprimand semnificativ durata transformarii acestuia din concept in realitate. Pentru modulele instalate in spatii deschise neacoperite, planificarea reprezinta adesea o cursa intre executarea si finalizarea planului sitului si termenul livrarii. Intelegerea aspectelor unice ale acestor proiecte de centre de date (in comparatie cu centrele de date traditionale) este hotaratoare in evitarea intarzierilor, costurilor inutile, defectiunilor si/ sau functionarii ineficiente.

5. Module preasamblate de alimentare si racire 
Modulele standardizate, preasamblate si integrate de alimentare si racire a unitatii centrului de date sunt mai rapid de instalat cu aproape 60% si implica o reducere a costurilor cu cel putin 13% in primul stadiu, in comparatie cu infrastructura de alimentare si racire a unui centru de date traditional. Modulele cunoscute in industria centrelor de date drept centrale containerizate de alimentare electrica si racire permit proiectantilor de centre de date sa isi schimbe perspectiva, trecand de la conceptul de „constructie” personalizata la cel de „integrare in sit” standardizata.

6. Economii de 30%, in comparatie cu centrele de date traditionale
Modulele de alimentare si racire a incintei centrului de date standardizate, scalabile, preasamblate si integrate implica economii de 30% in costurile totale de proprietate (TCO), in comparatie cu infrastructura traditionala de alimentare si racire a unui centru de date. Evitarea aglomerarii constructiei si scalarea design-ului in timp contribuie semnificativ la economiile totale.

De cele mai multe ori, centrele de date traditionale incorporeaza in mod intentionat o capacitate excesiva in avans, deoarece extinderea ulterioara a capacitatii de alimentare si racire este extrem de dificila si costisitoare intr-un centru de date aflat in productie. Acest lucru determina o planificare a capacitatii excesiv de conservatoare care duce mai tarziu la costuri crescute de capital si o ineficienta cronica a centrului de date. In schimb, implementarea corecta a modulelor prefabricate elimina aceasta tendinta costisitoare de supradimensionare, deoarece arhitectura sa standardizata, modulara face ca extinderea sau reducerea capacitatii sa se ajusteze mult mai usor la cererea reala. 

Exista mai multe abordari pentru implementarea centrelor de date modulare prefabricate, insa o configurare optima depinde de cerintele specifice ale unei afaceri. Spre exemplu, in timp ce un centru de date prefabricat ar putea fi cea mai buna alegere pentru unele business-uri, altele ar putea opta pentru combinarea modulelor prefabricate cu sisteme traditionale. Intelegerea beneficiilor si limitarilor fiecarui format ajuta la alegerea celei mai potrivite abordari, decizia fiind influentata si de alti factori precum nevoile business-ului in ceea ce priveste capacitatea, scalabilitatea, constrangerile de spatiu si de buget.

www.schneider-electric.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video