«BIM for Infrastructure» - un eveniment despre tehnologii si procese aplicate in proiectele din infrastructura folosind modul de lucru BIM

83 vizualizari
Man and Machine Romania
Distribuie pe


Man and Machine Romania, parte a grupului Mensch und Maschine Software SE (M+M) (www.mum.de), a organizat seminarul „BIM for Infrastructure” dedicat specialistilor din domeniul infrastructurii. Evenimentul a avut loc la JW Marriott Grand Hotel Bucuresti in data de 23 noiembrie si a gazduit 25 de ingineri de specialitate din cadrul a 13 companii din sectoarele de drumuri, poduri, cai ferate dar si retele utilitare.

In cadrul evenimentului au fost prezentate tehnologii utilizate in proiectele BIM din infrastructura, aspecte ale bunelor practici si beneficiile metodologiei BIM precum si impactul benefic al adoptiei acesteia asupra tuturor participantilor la proiect.

Agenda a cuprins prezentari tehnice ale solutiilor Autodesk (Civil 3D, Infraworks 360, Vehicle Tracking, Revit Structure si Navisworks) si Urbano 9 (Hydra si Canalis). Printre temele principale discutate s-au numarat: planificarea urbana, proiectarea de drumuri bazata pe modele virtuale, analiza in detaliu a cailor de rulare, incadrarea in curbe, intersectii si sensuri giratorii, proiectarea retelelor edilitare, modelarea podurilor, planificarea modelului de executie, toate acestea facute intr-un mod mai eficient si inteligent folosing metodologia BIM.

Si cum suntem in era smartphones si a tabletelor, evenimentul nostru s-a incheiat cu prezentarea unei aplicatii mobile BIM, dedicata celor ce vor sa lucreze direct din santier sau din afara biroului, Autodesk BIM 360. 

Participantii au luat parte in mod activ la discutii, exprimandu-si punctul de vedere in legatura cu importanta implementarii metodei de lucru BIM in proiectele de constructii, feedbackul primit fiind unul pozitiv.

„Dorim ca beneficiarii nostri sa fie la curent cu noutatile din Infrastructura, in special datorita adoptiei rapide a metodologiei BIM in Europa si pentru proiectele din Infrastructura. Tranzitia catre BIM presupune un mod de lucru colaborativ intre toti participantii la proiect, tehnologie, procese si instruire, de aceea venim in intampinarea nevoilor clientilor nostri cu o paleta de servicii de implementare, scolarizare si consultanta. Toti avem acelasi scop – un mediu de lucru integrat BIM, cu fluxuri de lucru omogene, colaborare imbunatatita si acces rapid la date si informatii prin intermediul aplicatiilor mobile”, a declarat Oana Vacaretu, Business Developement Manager, Man and Machine Romania

 www.manandmachine.ro
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video