Aerteknika

Cobotware devine integrator Universal Robots si ofera solutii de robotizare de ultima generatie pentru companii

Cobotware devine integrator Universal Robots
vizualizari

Cobotware, un start-up tehnologic din București, a început colaborarea cu Universal Robots - firma care a inventat roboții colaborativi, denumiți și coboți – și oferă companiilor soluții de automatizare a producției bazate pe cele mai noi tehnologii disponibile în domeniu. Cererea pentru astfel de tehnologii este în creștere datorită lipsei relative a forței de muncă specializate și nevoii de creștere a producției industriale.

Potrivit reprezentanților Cobotware, cele mai multe cereri pentru implementarea soluțiilor bazate pe coboți vin din industrie – auto, electronice dar și mase plastice sau bunuri de larg consum.

Antreprenorii și managerii din România ne cer detalii concrete, vor să știe cât de repede putem optimiza anumite procese, astfel încât ei să poată crește producția, fără să afecteze calitatea produselor. Coboții Universal Robots pot fi instalați rapid, operarea lor este facilă – este nevoie de pregătirea personalului doar câteva ore și prezintă un grad ridicat de securitate în timpul exploatării.

Coboții de la Universal Robots ne ajută să oferim servicii personalizate pentru cerințele clienților astfel încât să livrăm la timp întregul proiect – analiza activităților de automatizat, transformarea lor într-un proces robotizat și livrarea la cheie a soluției robotice. Estimăm că anul 2018 va fi unul în care retehnologizarea industriei românești va atrage investiții mai mari ca oricând și nu va ocoli nici un sector. Toată lumea vorbește despre obiectivele pentru 2020, dar investițiile trebuie făcute în 2018”, a declarat Adrian Dumitrașcu, general manager Cobotware.

Adrian Dumitrașcu, general manager Cobotware

”Am ales să colaborăm cu Cobotware pentru că are specialiști capabili să livreze proiecte tech complexe în timp scurt și personalizate pe nevoile clienților noștri. În plus, ei pot răspunde eficient vârfurilor de cerere pe care le așteptăm în 2018 din partea clienților industriali. Roboții colaborativi de la Universal Robots au un cost redus față de instalațiile industriale, sunt ușor de instalat, flexibili, nu necesită specialiști pentru programarea lor și eliberează angajații de povara unor sarcini repetitive sau chiar periculoase. Ei fac parte din Industry 4.0, conceptul industrial care beneficiază de pe urma dezvoltării internetului, tehnologiilor cloud și inteligenței artificiale”, afirmă Horia Stănese, directorul de dezvoltare Universal Robots.

Roboții, tot mai căutați în industrie

Managerii și antreprenorii se bazează tot mai mult pe soluțiile de automatizare și robotizare pentru a crește producția și a scădea costurile, în condițiile în care angajații potriviți se găsesc din ce în ce mai greu. Astfel, potrivit studiului ”Automatizarea în companiile românești”, realizat de compania iVox pentru Universal Robots, liderul de piață în domeniul coboților, 34,7% dintre respondenți au declarat că intenționează să achiziționeze, în următoarele 12 luni, noi soluții de automatizare / robotizare pentru compania în care lucrează. Motivele principale care stau la baza dorinței de a implementa o soluție de automatizare sunt nevoia de a reduce costurile (54%) și creșterea producției (44%), însă 54,5% dintre respondenți consideră că ar avea nevoie de ajutor din partea specialiștilor.

cobotware.ro, universal-robots.com

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019