E4TC de la RWTH Aachen Campus stabileste potentialul Noul studiu: «Engineering 4.0»

80 vizualizari
Dr. Thomas Gartzen, Directorul executiv al E4TC
Distribuie pe

European 4.0 Transformation Center (E4TC) de la RWTH Aachen Campus a investigat digitalizarea strategică a ingineriei de proiectare și comandă și dispunerea tehnică a utilajelor și sistemelor din fabrici. Raportul de cercetare de 38 de pagini, intitulat «Engineering 4.0», se bazează pe un studiu de teren de opt luni al producătorilor germani de utilaje (care fabrică atât produse în serie, cât și utilaje speciale), al birourilor de inginerie / planificatorilor de hardware și al producătorilor de componente. Pentru prima oară, metodologia dezvoltată pentru a cuantifica potențialul disponibil în inginerie și măsurile de implementat permite luarea în considerare bine fondată a fluxurilor de lucru actuale din inginerie, atât pentru producția în serie, cât și pentru fabricarea de utilaje speciale. Concluzia centrală a studiului: Prin automatizarea parțială a proceselor de inginerie se obține un raport optim costuri/beneficii.

Eplan - Engineering 4.0

Studiul Engineering 4.0: Noul studiu «Engineering 4.0» - disponibil exclusiv de la Eplan - evidențiază câmpuri de acțiune interesante pentru eficiența în inginerie. Calea către eficiență sporită în lanțul de valoare este trasată prin metode tradiționale, de la standardizare până la automatizare.

Cercetătorii de la E4TC din Aachen, Germania, au început cu un model al fluxului de lucru din inginerie și au creat o matrice de evaluare cu cinci niveluri de eficiență. Matricea «Nivel de eficiență» conține descrieri detaliate ale metodologiei / fluxului de lucru și este însoțită de matricea «Nivel de utilizare», care descrie și evaluează utilizarea software-ului CAE, ca cerință preliminară de bază pentru Engineering 4.0. Au fost examinați în total zece pași de proces caracteristici pentru inginerie în fabricarea utilajelor (utilaje în serie / speciale). Modelul fluxului de lucru din inginerie generat cuprinde pașii de lucru tipici ai ciclului de comand

«Companiile dețin efectiv controlul în această situație pentru a exploata economiile posibile de timp și costuri prin proiecte de standardizare sau automatizare,» spune Dr. Thomas Gartzen, Directorul executiv al E4TC.

Modelul fluxului de lucru din inginerie / Matricea de eficiență

Cercetătorii s-au concentrat pe domeniile de lucru de inginerie, proiectare, specificații de materiale, rapoarte, dispunerea dulapurilor de comandă și dispozitive și șabloane. Motivele pentru aceasta sunt clare: «Dependențele de clienți sau parteneri în acești pași de proces sunt uneori relativ reduse sau inexistente,» spune Dr. Thomas Gartzen, Directorul executiv al E4TC. «Companiile dețin controlul complet în aceste sectoare pentru a exploata economiile posibile de timp și costuri prin proiecte de standardizare sau automatizare.» Calea către niveluri mai înalte de eficiență în lanțul de valoare este trasată prin metode tradiționale, de la standardizare până la automatizare. Pentru a putea evalua eficiența fiecărui pas de lucru, studiul a eșalonat metodologia fluxului de lucru în cinci etape - în care se poate situa nivelul de eficiență (eLevel) al ingineriei.
Graphic standardisationGraphic standardisation.jpg: Timpul și efortul de proiectare pentru standardizare, în funcție de metoda de inginerie.

Graphic Engineering EfficiencyGraphic Engineering Efficiency.jpg: Rezultate: Curba de referință pentru eficiența ingineriei
Graphic Engineering Time ETOGraphic Engineering Time ETO.jpg: Timpul necesar de obicei pentru pașii din inginerie (1-8) în procente, presupunând un nivel eLevel2.

Creșterea potențialului

Pe baza datelor colectate, cercetătorii au stabilit că firmele pot deveni cu 20 la sută mai eficiente de la un eLevel la altul. Metodele de lucru orientate către dispozitive aduc economii de timp de 25 la sută pentru crearea schemelor. Utilizatorii petrec jumătate din acest timp creând scheme cu o bibliotecă de circuite pentru funcțiile produselor. Implementarea automatizării parțiale aduce economii suplimentare de timp de 25 la sută pentru crearea schemelor, iar crearea tuturor rapoartelor este complet eliminată prin implementarea standardizării.
Studiul poate fi descărcat gratuit de la: eplan.de/engineering-4.0 

Eplan Software & Service

EPLAN furnizează soluții software și de servicii în domeniile ingineriei electrice, automatizării și mecatronicii. Compania dezvoltă una dintre soluțiile software de proiectare de vârf pe plan mondial pentru constructorii de mașini și de tablouri. De asemenea, EPLAN este partenerul ideal pentru optimizarea proceselor de inginerie solicitante. 

Atât interfețele standard, cât și cele personalizate cu sistemele ERP și PLM/PDM asigură uniformitatea datelor de-a lungul întregului lanț valoric. Colaborarea cu EPLAN înseamnă comunicare fără limite în întregul spectru al disciplinelor de inginerie. Indiferent dacă este vorba despre întreprinderi mari sau mici: Clienții își pot pune în practică experiența în mod mai eficient. EPLAN dorește să se dezvolte alături de clienții și de partenerii săi și stimulează integrarea și automatizarea în domeniul ingineriei. La nivel mondial, EPLAN are peste 55.000 de clienți. Accentul se pune pe «ingineria eficientă». 

Compania EPLAN a fost fondată în 1984 și face parte din Friedhelm Loh Group, condus de proprietar. Friedhelm Loh Group activează în toată lumea cu 18 unități de producție și 80 de filiale internaționale. În total, grupul are 12.000 de angajați și a avut venituri de circa 2,6 miliarde € în 2018. Pentru a 11-a oară succesiv, această companie familială a câștigat premiul «Cel mai bun angajator din Germania» în 2019. În plus, Friedhelm Loh Group a fost recunoscut drept «Cel mai bun formator profesional», conform unui studiu desfășurat de Deutschland Test și Focus Money. 
Pentru mai multe informații, vizitați: 

www.eplan.de și www.friedhelm-loh-group.com
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video