Energie din lignit: Un produs atractiv ca pret pentru companiile industriale care folosesc energie intensiv

136 vizualizari
energie din lignit
Distribuie pe

Transportatorul de energie din Renania, Germania, inlocuieste antracitul, gazele naturale si produsele petroliere

Companiile industriale din Europa care folosesc in mod intensiv energie recurg tot mai des la o gama de combustibili traditionali si atractivi ca pret, accesibili pe termen lung: combustibili obtinuti din lignitul renan. Datorita continuei internationalizari, acest combustibil a capatat un nume recunoscut peste tot pe glob: Energie din Lignit (Lignite Energy), abreviat „LE”.
Lignitul pulverizat, care va fi comercializat sub denumirea „LE pulverized” (Energie din Lignit pulverizat), are cea mai mare pondere intre diferitele tipuri de produse. Mai mult, patul fluidizat de lignit, comercializat sub numele de „LE grained” (Energie din Lignit Granulat), si brichetele industriale, comercializate ca „LE compact”, vor fi accesibile in continuare.

 
Imagine: Moara de carbune HürthImagine 2: Instalatie energie din lignit pulverizat
Pe imagine:
1. siloz stocare
2. dispozitiv dozare
3. suflanta de transport
4. arzator
5. tambur de uscare
Daca o tona de energie din lignit pulverizat costa 100 €, 1 litru de motorina poate costa aprox. 16€ct, continutul de energie fiind acelasi

                                     Imagine 3: Comparatie combustibili in privinta valorii calorifice 

Pentru a acoperi cererea crescuta de LE pulverizat, RWE Power AG a pus in functiune in iulie 2012 noua moara de carbune la Hürth, in apropiere de Köln, in valoare de 40 milioane de euro si a doua de acest tip din zona miniera a Renaniei. Multumita noii mori, capacitatea de productie anuala a crescut cu 500.000 tone. Rheinbraun Brennstoff GmbH (RBB), subsidiara RWE Power responsabila cu comercializarea energiei din lignit, si-a propus sa vanda peste trei milioane de tone de produs in Europa in acest an, prin introducerea brand-ului umbrela menit sa dea mai multa amploare vanzarilor.

Industriile care folosesc cantitati mari de energie beneficiaza de preturi accesibile
Industriile care au nevoie de cantitati mari de energie – in special industria varului si a cimentului, precum si fabricile de asfalt – inlocuiesc deja antracitul, gazele naturale si produsele petroliere cu energia din lignit pulverizat. Aceasta nu se datoreaza volatilitatii pietelor energiei si marfurilor. Energia din lignit ofera operatorilor avantaje pe care nu le pot gasi in alta parte: preturi predictibile, securitatea investitiei, oferta flexibila si accesibilitate pe termen lung.
Din cauza cresterii constante a pretului energiei, RBB va fi capabila sa ofere acest tip de combustibil clientilor din afara Germaniei – prin intermediul camioanelor cisterna si a marfarelor. Numeroase companii din Franta, Polonia, Cehia, Ungaria, Romania, din tarile Beneluxului si cele din regiunea alpina beneficiaza deja de energie din lignit.

Pentru informatii suplimentare accesati www.lignite-energy.com 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video