Energie rece: proiect inovator cu participare romaneasca

54 vizualizari
Proiectul ”Energie rece” (Cold Energy)
Distribuie pe

Proiectul ”Energie rece” (Cold Energy), dezvoltat in colaborare cu firma romaneasca Agricola Pagnan SRL, este unul dintre cele 15 proiecte inovatoare aprobate de Comisia Europeana la sfarsitul saptamanii trecute. Scopul lui este de a produce si comercializa un sistem de refrigerare inovator brevetat, ce ar permite utilizatorilor sa economiseasca intre 30% si 50% din consumul de energie. Finantarea UE acordata proiectului se ridica la peste 2,4 milioane de euro.  

"Sprijinirea inovarii, ca sursa de crestere economica si de creare de locuri de munca, este pilonul central al programului Orizont 2020. Oferim astfel companiilor de top inovatoare, un sprijin important in cursa catre desfacerea pe piata a propriilor produse, prin furnizarea unui acces rapid la fonduri europene in valoare de 32 de milioane de euro", a declarat comisarul european Carlos Moedas, responsabil pentru cercetare, stiinta si inovare, la anuntarea rezultatelor.

Cele 15 proiecte au fost selectate in cadrul celei de-a cincea editii a Schemei ”Cale rapida catre inovare” (Fast Track to Innovation - FTI). Ele reunesc 70 de parteneri din 19 tari.
Proiectele acopera varii domeni de activitate, cum ar fi tehnologia necesara pentru elaborarea de materiale compozite pentru aeronave sau cea pe baza de electrozi de plumb pentru bolile cardiace, robotii destinati utilizarii in podgorii, fatadele de sticla prefabricate durabile sau un nou tratament pentru boala arteriala periferica.

Schema-pilot FTI a fost lansata in ianuarie 2015. In cea de-a cincea runda au fost depuse, pana la data-limita de 1 iunie 2016, 280 de propuneri de proiecte, ce implicau 1.194 de parteneri.
Numarul total de propuneri primite de la lansarea programului a ajuns astfel la 1.446. Au fost selectate pentru finantare 77 dintre ele, totalizand aproape 166,5 milioane de euro. Aproape jumatate dintre participantii la proiecte (44%) sunt intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri).
Urmatoarea, si ultima, runda este programata pentru 25 octombrie 2016.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video