A fost lansat proiectul START INDUSTRY 4.0, pentru specializarea a 508 persoane din Romania in Industry 4.0

607 vizualizari
locuri de munca industria 4.0
Distribuie pe

Start Industry 4.0

Proiect co-finanțat prin POCU

Compania de training și consultanță Best Smart Consulting a lansat joi, 21 iunie 2018 proiectul START INDUSTRY, cod MySMIS 117624, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (contract POCU/227/3/8/117624), în valoare de 3.527.897,33 lei din care 3.236.782,79 lei (95%) obținuți prin finanțare nerambursabilă. Scopul proiectului îl reprezintă susținerea companiilor cu profil industrial care au puncte de lucru în regiunile Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Vest din România în eforturile de specializare a angajaților pentru Industry 4.0, oferindu-le cursuri și training la standarde ridicate și fără costuri pentru un număr de 508 persoane.

În prezența mai multor reprezentanți ai companiilor din zonă și reprezentanți ai instituțiilor publice, a fost susținută timp de aproape trei ore o conferință de deschidere în cadrul căreia au fost prezentate detalii despre modul în care companiile își pot înscrie angajații la cursurile din proiectul START INDUSTRY 4.0. Cele 50 de cursuri de specializare se adresează managerilor de la orice nivel, directorilor, angajaților din departamentul de Resurse Umane, precum și antreprenorilor. Acestea vor fi realizate pe parcursul unui an, în perioada desfășurării proiectului (mai 2018 - mai 2019), de către traineri cu experiență în domeniul industrial.

Ligia Neacșu, General Manager la Best Smart Consulting, a afirmat în cadrul conferinței: „Compania noastră susține încă din 2012 cursuri pentru angajații din firmele de producție, iar acum dorim să venim în ajutorul organizațiilor din industria producătoare pentru a face față transformărilor de procese în contextul Industry 4.0. Standardele ridicate ale cursurilor de specializare, perfecționare și training organizate de Best Smart Consulting, inclusiv prin intermediul programului Academia Industrială, se vor regăsi și în cadrul proiectului START INDUSTRY 4.0, prin care vor fi pregătiți peste 500 de angajați pentru viitorul proceselor industriale: automatizare, digitalizare, smart factory, machine learning și chiar cyber security”.

Interesul manifestat de reprezentanții aflați la conferință din partea companiilor industriale din zonă și conștientizarea nevoii de formare profesională a angajaților pentru Industry 4.0 demonstrează criza în care se află România în ceea ce privește forța de muncă specializată în Industry 4.0. Astfel, cele 50 de cursuri de specializare oferite gratuit pentru persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate și în urma cărora vor putea obține un certificat profesional sau o diplomă ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) sunt văzute ca un pas esențial pentru adaptarea la cea de-a patra revoluție industrială și pentru viitorul industriei românești.

În urma implementării proiectului, 360 de manageri vor dobândi competențe noi legate de Industry 4.0, 100 de manageri din departamentul Resurse Umane vor avea cunoștințe despre Industry 4.0 care îi vor ajuta în recrutare și 48 de antreprenori vor deține noi competențe antreprenoriale (acreditate ANC) în contextul Industry 4.0.

Mai multe detalii despre proiectul START INDUSTRY 4.0 pot fi obținute pe site-ul dedicat https://industry40.ro/, acolo unde se pot face și înscrieri.

Cursuri industriale
Leadership Industry 4.0, Managementul achizițiilor industriale, Negociere avansată, Logistica producției, Planificarea producției, Managementul producției, Managementul liniei de producție, Managementul calității, Managementul mentenanței, Managementul vibrațiilor, Costuri și bugete în producție, Imbunătățire procese

Cursuri Resurse Umane
Schimbarea competențelor Industry 4.0, Elemente de coaching Industry 4.0, Curs Manager Resurse Umane

Competențe antreprenoriale
Curs Competențe antreprenoriale

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video