Inginerie eficientă de ultimă generație

130 vizualizari
 Eplan la Hannover Messe
Distribuie pe

În mod ideal, soluția de inginerie a unei companii ar trebui să susțină și strategia de digitalizare a acesteia. Dar cum se implementează cel mai bine aceasta? Furnizorul de soluții Eplan și compania sa afiliată Cideon prezintă «Laboratorul de soluții eficiente», elementul central al standului lor comercial din cadrul târgului Hannover Messe - printr-un dialog cu vizitatorii, se realizează o comparație a performanței/obiectivului țintă ca bază pentru digitalizarea sistematică a proceselor de inginerie. Calea bazată pe sistemul cloud asigură și progresul constant al companiei respective: Eplan eView este prezentat vizitatorilor ca prima soluție a sistemului Eplan ePulse. Un al treilea element pe care se pune accentul este lanțul valoric integrat în cooperare cu compania afiliată Rittal.

«Laboratorul de soluții eficiente» reprezintă elementul central al standului comercial comun al companiilor Eplan și Cideon la ediția din acest an a târgului Hannover Messe. Până la urmă, creșterea productivității proceselor de inginerie nu este singura provocare cu care se confruntă companiile în această perioadă. Având în vedere strategiile de digitalizare, de exemplu, situația optimă este atunci când procesele de inginerie ale unei companii contribuie, la rândul lor, la digitalizare. Consultanții vor lucra cu clienții la târg pentru a analiza situația actuală, cu scopul de a descoperi potențialul inițial de optimizare a sistemului de inginerie, a proceselor și a fluxurilor de date și de a oferi idei pe care factorii de decizie le pot prezenta companiilor lor. Transferul personalizat și productiv de cunoștințe devine astfel realitate.

Eplan ePulse - noul sistem cloud

Noul software Eplan eView, care aduce proiectul Eplan în cloud, este disponibil de la începutul anului. Utilizatorii pot să partajeze și să comenteze proiectele direct în cloud. Eplan eView reprezintă prima etapă a noului sistem care deschide calea către cloud la ediția din acest an a târgului, sub marca Eplan ePulse, care extinde platforma Eplan cu aplicații cloud perfect adaptate și permite lucrul în rețea fără probleme în domeniul ingineriei. Debutul s-a realizat cu portofoliul actual de aplicații:Hauke Niehus, vicepreședinte Eplan

«Scopul nostru este de a construi o rețea de inginerie la nivel mondial prin Eplan ePulse și de a oferi în permanență noi funcționalități cu o mare valoare adăugată», spune Hauke Niehus, vicepreședinte Eplan pentru divizia cloud.

«Echipele noastre de dezvoltare lucrează în prezent la o mare varietate de idei pentru acest lucru.» Niehus vede un avantaj decisiv pentru mediul cloud în gradul său ridicat de flexibilitate, ceea ce înseamnă că echipele pot reacționa rapid la feedbackul utilizatorului. «Acest lucru ne permite să optimizăm soluțiile în scurt timp.» Noul sistem oferă numeroase oportunități de colaborare în inginerie, inclusiv conexiuni de la cloud la cloud, care vor fi prezentate folosind exemple de întreținere cu cele mai bune practici.

Discutarea viziunilor: «Laboratorul viitorului»

În viitor, aplicațiile oferite în Eplan ePulse nu se vor limita la familia de produse Eplan. După cum explică Niehus, «colaborăm cu clienții noștri și cu partenerii din industrie în acest domeniu». «Laboratorul viitorului», un concept complet nou, special creat, va permite discuții vizionare orientate spre viitor în cadrul târgului Hannover Messe. Toți vectorii inovării orientați spre viitor, inclusiv gânditorii neconvenționali, sunt invitați să testeze prototipurile și să contribuie cu propriile lor cerințe pentru viitoarele medii cloud. Acest dialog cu clienții este important pentru Eplan în scopul de a alinia soluțiile și de a coordona în cele din urmă întregul portofoliu la nevoile de pe piață, precum și de a le îmbunătăți și dezvolta continuu.

Platforma Eplan: îmbunătățirea consecventă a proiectelor

Platforma Eplan, versiunea 2.8 este disponibilă de la sfârșitul anului trecut și îmbunătățirile tehnice continuă. În cadrul târgului de la Hanovra se pune accentul pe Eplan Preplanning: utilizatorii beneficiază de un grad maxim de suport cu o afișare simplificată a buclelor PCT de nivel superior în automatizarea proceselor, noi opțiuni pentru predarea obiectelor de planificare și noi macrouri pentru automatizarea cladirilor. Domeniul proiectării cablajelor cu Eplan Harness proD este, de asemenea, interesant: schimbul de date de proiect cu Eplan Pro Panel și Eplan Electric P8 simplifică mai mult ca oricând integrarea proceselor din discipline înrudite.

Procesul (simplu) reprezintă obiectivul

Maxima este clară: Rittal și Eplan automatizează și industrializează procesele de inginerie pentru dulapuri de comandă și instalații de distribuție. Companiile afiliate colaborează la Hanovra pentru a demonstra avantajele enorme ale digitalizării și automatizării lanțului valoric și modul în care timpii de producție și de asamblare pot fi reduși în mod semnificativ în procesul de cablare. Prezentările vor arăta calea de la schematică și diagrama de cablare 3D până la fabricarea automată a firelor individuale și, în cele din urmă, instalarea lor într-un dulap de comandă real. Un alt element de bază este furnizarea de date digitale ale dispozitivului și configuratoare de produse prin inginerie și procese de pregătire a lucrărilor, pentru o cale eficientă către modelul digital și ulterior către producția conectată digital.

La târgul Hannover Messe, Cideon va prezenta cea mai nouă versiune software din colecția Autodesk de aplicații pentru proiectarea și fabricarea produselor. De asemenea, vor avea loc demonstrații impresionante ale proceselor de inginerie integrate în SAP ERP, ceea ce permite ca datele de proiectare și listele de aparate să fie disponibile în mod direct pentru procesele din aval.

Aflați mai multe la:
www.eplan.de/hm19

Eplan Software & Service

EPLAN Software & Service este unul din cei mai importanți furnizori de servicii la nivel mondial în domeniul dezvoltării soluțiilor CAx, de configurație și mecatronice și oferă companiilor consultanță privind modurile în care își pot optimiza procesele de inginerie. Atât interfețele standard, cât și cele personalizate cu sistemele ERP și PLM/PDM asigură uniformitatea datelor în cadrul dezvoltării produselor, procesării comenzilor și fabricației. Printre factorii care asigură reușita în inginerie se numără concentrarea consecventă pe clienți, asistența la nivel global, dezvoltarea inovatoare și expertiza în interfețe. În calitate de furnizor global, EPLAN deservește peste 45.000 de clienți din toată lumea, cu peste 120.000 de instalări, prin calitatea excepțională a produselor și maximizarea eficienței.

Compania EPLAN a fost fondată în 1984 și face parte din Friedhelm Loh Group, condus de proprietar. Friedhelm Loh Group activează în toată lumea cu 18 unități de producție și 78 de filiale internaționale. În total, grupul are peste 11.500 de angajați și a avut venituri de circa 2,2 miliarde € în 2015. Pentru a opta oară succesiv, această companie familială a câștigat premiul «Cel mai bun angajator din Germania» în 2016. În plus, Friedhelm Loh Group a fost recunoscut drept «Cel mai bun formator profesional», conform unui studiu desfășurat de Deutschland Test și Focus Money.

Aflați mai multe la www.eplan.de și www.friedhelm-loh-group.com.
 

Eplan Software & Service GmbH Sediu permanent România
Str. Ana Aslan Nr.40 ,Etaj I
400528 Cluj-Napoca
Romania
Ceclan Raluca
Phone: +40 264 438 723
Fax: +40 264 438 724
ceclan.r@eplan.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video