Internetul lucrurilor devine personal - Bosch se axeaza pe asistenti inteligenti

56 vizualizari
Noua platforma IoT
Distribuie pe

Conectivitatea ajunge la urmatoarea faza de dezvoltare 

• Struth, membru al consiliului de administratie Bosch: "Prin personalizare, Bosch impulsioneaza noi tendinte in conectivitate” 
• Produsele devin insotitori inteligenti in toate sferele vietii: casa inteligenta, orasul inteligent, mobilitate conectata si Industrie 4.0 
• Premiera modiala: un start-up B
osch prezinta un nou robot casnic 
• Noua platforma IoT: Po
vesti, clipuri video si animatii despre lumea conectata Bosch la iot.bosch.com 
Imaginati-va ca ati avea un ajutor personal sau un inger pazitor in fiecare sfera a vietii. Cineva care ar sti intotdeauna daca ati lasat cuptorul pornit - chiar daca ati fi deja pe drum undeva cu masina sau stand la birou. La CES 2017, Bosch a demonstrat ca solutiile conectate au transformat deja aceasta viziune in realitate. „Personalizarea este o tendinta in crestere in domeniul conectivitatii si noi impulsionam aceasta tendinta”, a declarat Dr. Werner Struth, membru al consiliului de administratie Bosch, in timpul conferintei de presa a companiei din cadrul CES 2017 din Las Vegas. In cadrul celui mai mare targ de produse electronice de consum din lume, furnizorul global de tehnologie si servicii isi indreapta atentia asupra urmatoarelor domenii: case inteligente, orase inteligente, mobilitate conectata si Industrie 4.0. 

Odata cu personalizarea tot mai mare a produselor si serviciilor, conectivitatea ajunge acum la urmatoarea faza de dezvoltare: „Lumea conectata devine emotionala. Dispozitivele devin ajutoare inteligente care fac viata de zi cu zi mai usoara si mai sigura acasa, in oras, in masina si la serviciu.” Conform unui studiu recent, mai mult de 60 de procente din respondenti considera ca asistentii inteligenti se justifica. „Bosch influenteaza toate sferele lumii conectate. Modul nostru de organizare demonstreaza ca suntem bine pregatiti pentru a ne asuma un rol de lider in personalizarea conectivitatii”, a afirmat Struth. Foarte putine intreprinderi industriale detin experienta comparabila la toate cele trei niveluri ale internetului lucrurilor: Bosch ofera o vasta experienta privind tehnologia, software-ul si serviciile cu senzori si detine, totodata, propriul cloud IoT. Acest lucru transforma compania intr-un magazin unic de tip „one-stop shop” pentru internetul lucrurilor (Internet of Things, loT). Securitatea datelor detine un rol esential. „Clientii si utilizatorii beneficiaza de transparenta deplina si decid ei insisi cum sa fie utilizate datele”. 

Mai mult, Bosch are obiectivul de a include in retea suta la suta din produsele sale electronice si de a oferi un pachet de servicii conectate pentru fiecare produs. Clientul este principala preocupare aici: „Tehnologiile conectate trebuie sa aiba intotdeauna un beneficiu”, afirma Struth. „Devine din ce in ce mai importanta oferirea de functii si servicii suplimentare inteligente adaptate nevoilor individuale si obiceiurilor de utilizare”, a declarat Struth. Multumita personalizarii prin conectivitate a produselor si solutiilor, acest lucru devine din ce in ce mai posibil. 

Produse concepute ca asistenti inteligenti inca de la inceput 
Prin personalizarea solutiilor conectate, tehnologiile si serviciile nu sunt numai adaptate nevoilor individuale; Bosch dezvolta, totodata, produse care sunt specific concepute pentru a fi asistenti personali. Acestia pot, de asemenea, sa comunice cu utilizatorii lor. Un exemplu este Elful meu din bucatarie: „My kitchen elf” - sau Mykie, prescurtat. Cu acest concept, BSH Hausgeräte GmbH a patruns in lumea asistentilor personali. Mykie este actionat de vocea utilizatorului. Asculta utilizatorii, raspunde intrebarilor lor si ajuta cu o serie de munci casnice zilnice. Spre exemplu, Mykie stie imediat ce este in frigider, cat de mult trebuie sa stea in cuptor prajitura sau daca soarele va straluci in cursul dupa-amiezii. Cu Mykie conectat, utilizatorul poate controla intreaga gama de electrocasnice Home Connect. Mykie poate, de asemenea, sa ii aduca impreuna, virtual, pe utilizatorii sai - astfel incat ei pot gati impreuna sau schimba idei despre retete, spre exemplu. 

Premiera mondiala: un start-up Bosch prezinta un nou robot casnic 
Mayfield Robotics, compania recent infiintata pe care o sustine Robert Bosch Start-up GmbH (BOSP), isi indreapta atentia asupra activitatii privind robotii casnici. Compania este specializata in dezvoltarea robotilor casnici. La CES 2017, compania l-a prezentat pe Kuri, primul sau robot comercial, care este planificat pentru lansare in Statele Unite la sfarsitul anului 2017. Robotul are aproximativ 50 de centimetri inaltime si este prevazut cu boxe, microfon, camera video si o serie de senzori. Se poate deplasa prin incapere, totodata luand nota de cele mai scurte trasee posibile. Kuri interactioneaza cu locatarii si, cand o vede pe mama, reactioneaza diferit fata de cand se intalneste cu fiul cel mic al acesteia in casa. Spre exemplu, Kuri poate difuza muzica sau informa parintii, care sunt blocati in traficul rutier, ca au ajuns de la scoala copiii lor. Peste 30 de ingineri si proiectanti de robotica lucreaza la sediul companiei recent infiintate, in Redwood City, California. Ei beneficiaza mai ales de libertatea creativa si cultura inspirationala a start-up-urilor din Silicon Valley. „Pentru Bosch, investitiile tintite in companii creative nou-infiintate sunt importante deoarece ne permit sa raspundem noilor tendinte din stadiul incipient. Procedand astfel, ne asiguram accesul la dezvoltari industriale disruptive”, a afirmat Struth. 

Viziunea Bosch privind Internetul lucrurilor 

„Noi consideram conectivitatea ca fiind mai mult decat tehnologie. Face parte din vietile noastre. Imbunatateste mobilitatea, contureaza orasele viitorului, face casele mai inteligente, industria conectata si asistenta medicala mai eficienta. In fiecare sfera, Bosch actioneaza in directia unei lumi conectate. O lume care ofera posibilitati pe care nimeni nu le-a putut imagina vreodata. Asadar, sa mergem dincolo de construirea dispozitivelor conectate. Sa construim conexiuni cu beneficii reale - pretutindeni in lume, in intreaga retea web, in cadrul cloud-ului. Sa conectam fondatori cu finantatori, visatori cu executanti, partile cu intregul. Sa realizam legatura intre domeniul virtual si cel fizic si sa lasam o mostenire durabila in lumea noastra. Sa fim pur si simplu conectati."

Mai multe informatii pe www.bosch.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video