Linde a inaugurat noua unitate de separare a aerului la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati

204 vizualizari
Linde Gaz Romania unitate de separare a aerului
Distribuie pe

Linde Gaz Romania, membra a grupului Linde, a inaugurat pe 20 iunie noua unitate de separare a aerului la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati. In anul 2008, Linde a semnat pe termen lung un contract de furnizare a gazelor industriale cu ArcelorMittal, cel mai mare producator mondial de otel in Romania. Noua unitate este complet automatizata, avand o capacitate de productie de peste 2,000 tone de oxigen pe zi precum si volume insemnate de azot si argon, pentru productia de otel.

“Aceasta inaugurare oficiala a fabricii confirma succesul afacerii noastre in Romania, si totodata pozitia noastra de lider de piata in Europa de Est”, a declarat Dr. Hans-Hermann Kremer, Head of RBU Eastern Europe & Middle East. „Noua unitate de separare a aerului, cea mai avansata din punct de vedere tehnologic, ofera o livrare foarte eficienta a gazelor si creste in mod semnificativ siguranta aprovizionarii pentru ArcelorMittal, unul dintre clientii nostri cei mai importanti, aici in Romania”.

Contractul, valabil pe o perioada lunga de timp, este cel mai mare contract incheiat de grupul Linde cu un client unic in Romania si prevede, pe langa constructia unitatii de separare a aerului, si reabilitarea dotarilor existente, in cadrul unui program de investitii care depaseste valoarea de 100 milioane Euro.

„Acest echipament de productie trebuie sa ne livreze volumele solicitate de oxigen si de alte gaze tehnice, la nivelele de calitate stabilite si la cele mai bune costuri, ca parte a planului nostru de a proteja sustenabilitatea operatiunilor fluxului principal al Combinatului. Felicitam Linde pentru efortul investitional facut si dorim sa avem o colaborare fructuoasa si pe termen lung”, a declarat Bruno Ribo, CEO ArcelorMittal Galati. 

Conceptul tehnic al proiectului a fost dezvoltat de o echipa mixta a diviziilor Linde Gas si Engineering, conform conditiilor specifice legate de gazele industriale in combinatul siderurgic precum complexitatea inerenta, continuitatea si imprevizibilitatea cauzate de fluctuatiile pietei regionale de otel.

 

 

 

“Operarea instalatiilor existente au fost imediat preluate de Linde in iunie 2008, la doar 2 luni de la semnarea contractului. Incepand cu aceasta data, Linde a asigurat o aprovizionare neintrerupta cu gaze a fabricii de otel, in timp ce executa in acelasi timp lucrarile de modernizare. Am reusit sa punem in aplicare un proiect extrem de complex, care a cuprins modernizarea unor echipamente, construirea unora noi si integrarea lor intr-un sistem functional in mod continuu, fara lacune de aprovizionare pentru client”, a declarat Oliver Pfann, Director General al Linde Gaz Romania.

Volumul de activitati s-a concretizat in trei etape majore: demolarea echipamentelor si instalatiilor apartinand ArcelorMittal Galati; constructia noului turn de racire si a unei statii de tratare a apei si construirea noii unitati de separare a aerului. Ritmul sustinut al programelor de reparatii si modernizari au avut ca scop principal imbunatatirea randamentelor si performantelor tehnice, marirea gradului de siguranta in exploatare precum si implementarea standardelor de siguranta Linde. 

In 20 iunie 2012, Linde Gaz Romania a sarbatorit inaugurarea oficiala a unitatii alaturi de clienti, parteneri si invitati din regiune, in prezenta reprezentantilor la nivel inalt din conducerea Linde.


Despre Linde Group
Linde Gaz Romania, membra a Grupului Linde, este liderul pietei nationale in domeniul gazelor industriale. Compania produce si distribuie gaze industriale, speciale, alimentare si medicale, produse dedicate sudarii, echipamente, accesorii si ofera o gama larga de servicii conexe alimentarii si utilizarii gazului. Linde Gaz Romania este prezenta in majoritatea sectoarelor industriale din Romania iar aria de distributie acopera toate regiunile geografice. Pentru mai multe informatii, vizitati website-ulhttp://www.linde.ro

Grupul Linde este unul din liderii globali pe pieta gazelor si a ingineriilor avand peste 50,500 angajati in peste 100 state din intreaga lume. In anul 2011 grupul a realizat vanzari de 13,787 miliarde Euro. Strategia grupului Linde este orientata spre o crestere sustenabila pe termen lung si se concentreaza pe o extindere internationala cu produse si servicii inovatoare. Linde actioneaza cu responsabilitate fata de actionari, parteneri de afaceri, angajati, societate si mediu – in fiecare domeniu de activitate, in toate regiunile si locatiile din lume. Grupul Linde este dedicat tehnologiilor si produselor care imbina valoarea pentru clienti si dezvoltarea durabila. Pentru informatii suplimentare, vizitati website-ul http://www.linde.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video