Aerteknika

Masurarea cu precizie inalta a debitelor de aer cu echipamente profesionale

Testo2
vizualizari


Unul din factorii ce influenţează confortul persoanelor dintr-o încăpere este circulaţia aerului. Modul în care confortul termic este atins depinde de sistemele de ventilaţie prezente în clădirea respectivă. Difuzoarele cu jet turbionar au o importanţă tot mai mare deoarece aerul proaspăt furnizat într-o încăpere este difuzat ceea ce reduce viteza medie a aerului şi, ca urmare, confortul perceput este mărit. Totuşi, curenţii şi turbulenţele apărute la difuzoarele turbionare fac ca măsurarea cu precizie a debitului de aer, implicit şi reglarea corectă a sistemului de ventilaţie, să devină o sarcină dificilă. Dispozitivele de uniformizare a aerului concepute de Testo rezolvă cu ușurință aceste probleme. Ele transformă jetul turbionar de aer într-unul aproape uniform, asigurând astfel o determinare precisă a debitului volumic de aer chiar și în cazul difuzoarelor respective.

 

Dispozitivul de uniformizare a fluxului de aer testovent 417 preia aerul cu comportament turbionar ce iese din difuzor sau anemostat şi îl transformă într-un aer cu aspect aproape uniform. Influenţa vârtejului asupra vitezei de rotație a elicei anemometrului cu care se măsoară scade iar debitul de aer poate fi măsurat rapid, uşor şi cu precizie, utilizând de exemplu anemometrul testo 417. Dispozitivul de uniformizare a aerului testovent 417 este instalat între pâlnia de măsurare şi anemometrul cu palete. Interiorul său are o structură specială de tip “fagure” ce determină întreruperea vârtejului şi conversia lui într-un jet aproape uniform. Ca urmare, sunt obţinute măsurători ale debitelor de aer la difuzoarele turbionare cu până la 50% mai precise decât ar fi posibil fără acest dispozitiv.

Ușor, precis și simplu de folosit: noul balometru testo 420 este soluția ideală pentru măsurarea debitelor de aer la sistemele de ventilație cu dimensiuni mari. Având o greutate de doar 2,9 kg, testo 420 este cel mai ușor balometru de pe piață. În ceea ce privește exactitatea măsurătorilor, testo 420 stabilește noi standarde. Sistemul de uniformizare a fluxului de aer cu care acesta este echipat determină o reducere semnificativă a erorilor de măsurare datorate turbulențelor apărute în special la difuzoarele de ventilație cu jet turbionar. În plus, echipamentul mai măsoară și alți parametri importanți în evaluarea calității aerului ambiental cum ar fi temperatura, umiditatea sau presiunea diferențială și absolută.
Atunci când măsoară cu balometrul testo 420 debitul de aer la sistemele de ventilație și aer condiționat de dimensiuni mari, utilizatorii pot îndeplini fără efort și într-un mod eficient cele mai înalte cerințe privind igiena, asigurând astfel o calitate ridicată a aerului ambiental. Mai mult chiar, cu ajutorul opțiunii Bluetooth și a aplicației pentru mobil inclusă, balometrul testo 420 poate fi controlat de la distanță de pe orice dispozitiv mobil cum ar fi telefoanele inteligente sau tabletele, fiind astfel în concordanță cu cerințele moderne.

Pentru mai multe informații despre echipamentele profesionale de la Testo pentru măsurarea debitelor de aer vă rugăm să accesați site-ul www.testo.ro sau să ne contactați prin e-mail la info@testo.ro sau telefonic la 0264-202.170.
Experții noșt
ri vă stau la dispoziție pentru orice solicitare.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

HSE

 

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

IEAS 2019