Masurarea cu precizie inalta a debitelor de aer cu echipamente profesionale

128 vizualizari
Testo2
Distribuie pe


Unul din factorii ce influenţează confortul persoanelor dintr-o încăpere este circulaţia aerului. Modul în care confortul termic este atins depinde de sistemele de ventilaţie prezente în clădirea respectivă. Difuzoarele cu jet turbionar au o importanţă tot mai mare deoarece aerul proaspăt furnizat într-o încăpere este difuzat ceea ce reduce viteza medie a aerului şi, ca urmare, confortul perceput este mărit. Totuşi, curenţii şi turbulenţele apărute la difuzoarele turbionare fac ca măsurarea cu precizie a debitului de aer, implicit şi reglarea corectă a sistemului de ventilaţie, să devină o sarcină dificilă. Dispozitivele de uniformizare a aerului concepute de Testo rezolvă cu ușurință aceste probleme. Ele transformă jetul turbionar de aer într-unul aproape uniform, asigurând astfel o determinare precisă a debitului volumic de aer chiar și în cazul difuzoarelor respective.

 

Dispozitivul de uniformizare a fluxului de aer testovent 417 preia aerul cu comportament turbionar ce iese din difuzor sau anemostat şi îl transformă într-un aer cu aspect aproape uniform. Influenţa vârtejului asupra vitezei de rotație a elicei anemometrului cu care se măsoară scade iar debitul de aer poate fi măsurat rapid, uşor şi cu precizie, utilizând de exemplu anemometrul testo 417. Dispozitivul de uniformizare a aerului testovent 417 este instalat între pâlnia de măsurare şi anemometrul cu palete. Interiorul său are o structură specială de tip “fagure” ce determină întreruperea vârtejului şi conversia lui într-un jet aproape uniform. Ca urmare, sunt obţinute măsurători ale debitelor de aer la difuzoarele turbionare cu până la 50% mai precise decât ar fi posibil fără acest dispozitiv.

Ușor, precis și simplu de folosit: noul balometru testo 420 este soluția ideală pentru măsurarea debitelor de aer la sistemele de ventilație cu dimensiuni mari. Având o greutate de doar 2,9 kg, testo 420 este cel mai ușor balometru de pe piață. În ceea ce privește exactitatea măsurătorilor, testo 420 stabilește noi standarde. Sistemul de uniformizare a fluxului de aer cu care acesta este echipat determină o reducere semnificativă a erorilor de măsurare datorate turbulențelor apărute în special la difuzoarele de ventilație cu jet turbionar. În plus, echipamentul mai măsoară și alți parametri importanți în evaluarea calității aerului ambiental cum ar fi temperatura, umiditatea sau presiunea diferențială și absolută.
Atunci când măsoară cu balometrul testo 420 debitul de aer la sistemele de ventilație și aer condiționat de dimensiuni mari, utilizatorii pot îndeplini fără efort și într-un mod eficient cele mai înalte cerințe privind igiena, asigurând astfel o calitate ridicată a aerului ambiental. Mai mult chiar, cu ajutorul opțiunii Bluetooth și a aplicației pentru mobil inclusă, balometrul testo 420 poate fi controlat de la distanță de pe orice dispozitiv mobil cum ar fi telefoanele inteligente sau tabletele, fiind astfel în concordanță cu cerințele moderne.

Pentru mai multe informații despre echipamentele profesionale de la Testo pentru măsurarea debitelor de aer vă rugăm să accesați site-ul www.testo.ro sau să ne contactați prin e-mail la info@testo.ro sau telefonic la 0264-202.170.
Experții noșt
ri vă stau la dispoziție pentru orice solicitare.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video