Aerteknika

Microprocesoare pentru supercalculatoarele viitorului

microprocesoare
vizualizari

EPI (European Processor Initiative) este consorțiul european ce are ca obiectiv proiectarea, dezvoltarea și introducerea pe piață a unui microprocesor cu consum redus de energie, unul din elementele esențiale necesare pentru construirea de supercalculatoare europene cu supracapacitate de procesare (adică posibilitatea de a efectua un miliard de miliarde – adică 10 la puterea 18 – operațiuni pe secundă). Acesta a fost prezentat publicului de Comisia Europeană vineri, 23 martie.

23/03/2018

"Datorită acestor noi tehnologii europene, oamenii de știință și sectorul industrial european vor avea acces la o tehnică de calcul de înaltă performanță și, în același timp, eficientă din punct de vedere energetic. Acest lucru va aduce beneficii Europei ca lider în domeniul științific și în ceea ce privește competitivitatea industrială, competențele tehnice și de know-how, precum și întregii societăți", au subliniat vicepreședintele Andrus Ansip, responsabil pentru piața unică digitală, și comisarul european Mariya Gabriel, responsabil pentru economia și societatea digitale. 

Consorțiul reunește experți din comunitatea de cercetători ce se concentrează pe tehnica de calcul de înaltă performanță (High-Performance Computing - HPC), reprezentanți ai marilor centre din domeniu, precum și din partea sectorului industrial de profil, și potențiali utilizatori ai acestor aplicații din domeniul științific sau industrial, respectiv 23 de parteneri din 10 țări europene.

Contribuția financiară a Uniunii Europene la această inițiativă este estimată să ajungă la 120 milioane de euro și se va realiza prin programul Orizont 2020. Acordurile specifice de finanțare în sprijinul activităților consorțiului vor fi publicate la o dată ulterioară.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare