novapex

 

Raport IFR: Piata robotilor industriali va creste cu 14%

IFR World Robotics 2018
vizualizari

Vânzările de roboți industriali s-au dublat în ultimii 4 ani. 5 țări cumulează aproape 73% din cererea totală de roboți. Rezultatele raportului Federației Internaționale pentru Robotică (IFR) din acest an au fost anunțate la o conferință de presă la World Robot Summit din Tokyo.

Principalele concluzii ale studiului arată că investițiile în roboți industriali continuă să crească rapid. Vânzările globale de roboți industriali s-au dublat în 2017 față de 2013 (creștere de 114%), iar prognoza pentru următorii trei ani (2018-2021) arată că vânzările vor avansa în medie cu 14% pe an. Anul 2017 a înregistrat un număr record de 381.000 de roboți livrați la nivel mondial, o creștere de 30% față de anul anterior. Volumul vânzărilor a avansat cu 21% în aceeași perioadă, până la 16,2 miliarde de euro.

"Ca și în cazul rapoartelor anterioare ale IFR, concluziile din acest an sunt în concordanță cu propriile noastre estimări. Vedem un interes semnificativ și dorința de a automatiza procesele industriale. Tot mai multe companii - indiferent de mărime - își dau seama de avantajele folosirii roboților în procesele lor de producție ", spune Esben Østergaard, co-fondator și CTO la Universal Robots.

În raportul din 2018, IFR evidențiază multe tehnologii de ultimă generație, cum ar fi conceptul de colaborare om-mașină și programarea simplă a roboților, care va contribui la îmbunătățirea productivității producției și extinderea numărului de aplicații pentru roboți.

"Automatizarea bazată pe roboți îmbunătățește calitatea produselor și asigură uniformizarea fluxului de producție. Roboții colaborativi - bazați pe colaborarea dintre om și mașină - sunt deosebit de eficienți, deoarece lucrează împreună cu angajații, în loc să îi înlocuiască. Vom vedea cu siguranță o cerere accelerată de bunuri de consum care prezintă un element "specific uman", alături de o calitate înaltă a produselor realizate", spune Esben Østergaard.

IFR World Robotics 2018

Universal Robots a crezut întotdeauna în programarea simplă, care este unul dintre motivele pentru care compania este lider de piață în cadrul roboților colaborativi de astăzi.

"Încurajarea și înțelegerea programelor noastre destinate coboților a fost o parte a ADN-ului nostru încă de la început. Definim de fapt conceptul de robot "colaborativ" prin ușurința de utilizare și ușurința de integrare a acestuia în practic orice industrie", continuă Esben Østergaard.

Raportul constată o cerere tot mai mare pentru automatizarea bazată pe roboți, în special în industria auto, electronică și în industria metalurgică. Cinci piețe majore: China, Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite și Germania au reprezentat 73% din volumul total al vânzărilor de roboți industriali în 2017, ceea ce corespunde și experienței Universal Robots pe piețele cheie.

IFR World Robotics 2018

Raportul global privind robotizarea este publicat în fiecare an de către Federația Internațională de Robotică (IFR), iar ediția din acest an fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă susținute de IFR la summit-ul Robot World, care se desfășoară la Tokyo.

Citiți mai multe despre raportul IFR World Robotics 2018 aici.

 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:19020
Data publicarii: 11.06.2021
Valoarea estimata:
Data publicarii: 11.06.2021
Valoarea estimata:
Data publicarii: 11.06.2021