Siemens inaugureaza un Laborator de Automatizari la Cluj

143 vizualizari
Laboratorul de Automatizari din cadrul Universitatii Tehnice Siemens
Distribuie pe

In data de 23 octombrie 2012, Siemens Romania a inaugurat Laboratorul de Automatizari din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca

Colaborarea cu invatamantul universitar reprezinta un interes major pentru compania Siemens, avand in vedere prioritatea de a recruta studenti cu potential in domeniile tehnice prin intermediul unor programe de integrare a acestora in companie, inclusiv in domeniul automatizarilor industriale.

Incepand din acest an, studentii Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca vor putea fi pregatiti practic pe ramura de Automatizari intr-un laborator cu tehnologie de ultima ora, dotat de Siemens. Sistemele de automatizare vor reprezenta o baza de cercetare si vor putea dezvolta aplicatii diverse, pentru a ilustra avantajele utilizarii tehnologiei de automatizare in industrie.

“Cercetarea este fundamentala pentru orice ramura de inginerie. Intr-un mediu atat de dinamic cum este cel al automatizarilor industriale, presiunile si cerintele pietei impun dezvoltarea unor solutii tehnice care sa eficientizeze procesele si operatiunile. Prin inaugurarea acestui Laborator vom contribui la pregatirea practica a inginerilor de maine, care vor avea de gestionat astfel de provocari”, a declarat Daniel Barciuc, Country Division Lead I IA DT Siemens SRL.

Aplicatiile care vor rula pe echipamentele instalate in Laborator au fost dezvoltate de catre firma Evopro, partener Siemens. Fiecare dintre cele sase sisteme propuse trateazaa aplicatii diferite, cum ar fi: selectie si sortare echipamente, reglaj temperatura in incinta inchisa, etc.

Pe viitor, astfel de laboratoare pot deveni centre de instruire pentru profesori interesati de specializare in automatizari realizate cu echipamente Siemens.


Siemens in Romania
Cu o activitate de peste 100 de ani in Romania, perioada in care a fost sinonima cu realizari tehnice, inovatie, calitate si incredere, Siemens este cea mai mare companie din Romania care detine solutii inovatoare complete in urmatoarele segmente de activitate: Energie, Sanatate, Industrie. Siemens are sediul central in Bucuresti si prezentta regionala in Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si aproximativ 2100 de angajati. Pentru mai multe informatii despre Siemens in Romania, va rugam sa vizitati: www.siemens.ro

Pentru mai multe informatii va rugam contactati:
Dan Santimbreanu 
Head of Corporate Communications
Tel.: +40 (21) 6296-668; Fax: +40 (21) 6296-412 
dan.santimbreanu@siemens.com 
www.siemens.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video