Sistemul pre-action Victaulic de antiincendiu din dotarea Turnului Eiffel poate rezista la presiuni de pana la 21 bari

37 vizualizari
Sistemul pre-action Victaulic
Distribuie pe

In momentul in care echipa responsabila cu siguranta si securitatea de la Turnul Eiffel lua in considerare instalarea unui nou sistem de protectie antiincendiu, se cauta un sistem ce avea sa asigure cel mai inalt nivel posibil de siguranta unei constructii care are 324 metri inaltime si este vizitata de in jur de sapte milioane de persoane in fiecare an. 
In urma unui proces de licitatie, SETE, compania care administreaza Turnul Eiffel, a ales sistemul pre-action Victaulic pentru a intrunii normele stringente de securitate antiincendiu din turn. 


In cazul unei constructii de genul Turnului Eiffel, actionarea prematura cu apa poate fi la fel de dezastruoasa ca si un incendiu. Caracteristica sistemului pre-action consta din incarcarea prealabila a conductelor cu aer presurizat. Apa este mentinuta in afara instalatiei de catre un solenoid actionat electric, care este activat de un semnal de alarma. In cazul in care sistemul de alarma detecteaza fum, spre exemplu, valva se deschide si umple instalatia. Atunci cand temperatura creste sub actiunea unui foc real, sprinklerul porneste si incepe sa distribuie apa imediat. Numarul alarmelor false este diminuat prin faptul ca este necesara producerea a doua evenimente inainte ca sistemul sa fie activat. Apa atunci este distribuita zonei afectate, dupa ce sprinklerul a fost activat de caldura.


Sistemul pre-action Victaulic a fost selectat pentru presiunea de lucru de pana la 21 bari, in timp ce majoritatea sistemelor au o presiune de lucru de numai pana la 17,5 bari. Sistemul pre-action Victaulic este de asemenea omologat de catre CNPP (Centrul National pentru Prevenire si Protectie), iar multe alte sisteme de pe piata nu dispun de aceasta omologare. CNPP a reprezentat un aspect foarte important, fara de care, asigurarea unei cladiri atat de publice, ar fi fost dificila. Sistemul pre-action din dotarea Turnului Eiffel poate fi de asemeni golit si resetat cu usurinta, in cazul activarii alarmei. 

Sistemul din turn, compus din 500 de capete aspersoare, este alimentat de o coloana de apa sub presiune, ce se ridica de la nivelul camerei de control si pana la o inaltime de 100 de metri, la etajul al doilea. Sistemul asigura securitatea antiincendiu in zonele publice ale turnului, in bucatarie, unde se pot crea temperaturi de pana la 141°C, si in restaurant, la etajul al doilea. Este senzitiv la diferite grade de caldura (68°C in restaurant si bufet, 93°C in zona bucatariei, in general, si 141°C langa friteuza pentru cartofi).

Potrivit spuselor lui Rodolphe Winiarski, Sef Vanzari al Departamentului Antiincendiu Victaulic Franta, „Sistemul de sprinklere cu dubla actiune instalat in Turnul Eiffel asigura cel mai inalt nivel posibil de incredere si securitate impotriva incendiilor. Inca de la inceput a fost evident ca, in acest caz, aspectele cheie sunt siguranta maxima si o inalta calitate”. 


Informatii suplimentare:

Turnul Eiffel In anul 2009, aproape sapte milioane de turisti au vizitat Turnul Eiffel, generand o cifra de afaceri in jur de 66 milioane de euro. Turnul este deservit de aproximativ 620 de angajati, iar de la finele anului 2005 este administrat de SETE. Turnul este monitorizat prin intermediul unui post de observatie si securitate 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana. In privinta sigurantei impotriva incendiilor, turnul este monitorizat prin intermediul a 530 de puncte de supraveghere, o retea de sprinklere si peste 200 de extinctoare de diferite tipuri.
Victaulic este liderul mondial pentru solutii mecanice in sistemele de tevi pentru instalatii. De la inventarea sistemului canelat in urma cu 85 de ani, Victaulic a dezvoltat produse pentru o gama larga de sisteme de instalatii comerciale, industriale si pentru diverse institutii. Victaulic, companie certificata ISO 9001, cu sediul in Easton - Pennsylvania, SUA, detine un personal angajat de peste 3 500 de persoane, precum si unitati de productie si de distributie in lumea intreaga. Pentru mai multe informatii despre Victaulic, vizitati www.victaulic.com sau telefonati la +P: +32 93 81 15 00.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video