Un sistem polivalent de inginerie

135 vizualizari
Eplan versiunea 2.7
Distribuie pe
Noua platformă Eplan versiunea 2.7 este disponibilă din septembrie. Sistemul platformei pentru digitizare uniformă și un accent interdisciplinar pentru procesele de inginerie permit îmbunătățirea continuă a datelor pe tot procesul lanțului de valoare. Cele nouăsprezece limbi ale software-ului, numeroasele îmbunătățiri de detaliu și conexiunile bidirecționale cu tehnologia de automatizare - inclusiv cu portalul TIA de la Siemens și cu Melsoft IQ de la Mitsubishi - garantează procese mai eficiente de inginerie.

octombrie 2017 - soluțiile oferite de platforma Eplan pentru ingineria electrică și tehnologia hidraulică, proiectarea dulapurilor de comandă și tehnologia de proces utilizează o bază de date uniformă, iar informațiile de proiect pot fi transferate pe parcursul întregului proces, de la proiectare, la producție și chiar întreținere. Așa-numita «sursă unică de adevăr» este esența oricărei aplicații. Astfel, furnizorul de sisteme Eplan și-a poziționat sistemul ca element fundamental al digitizării uniforme pentru tehnologia de automatizare a proiectării. Aceasta are loc adesea la nivel global, iar software-ul este creat în acest scop, fiind disponibil în nouăsprezece limbi. Adăugarea unei noi versiuni în limba turcă și a unei interfețe cu utilizatorul în limba română completează versatilitatea compatibilității lingvistice a platformei.

Crearea și reutilizarea șabloanelor
Au fost aduse, de asemenea, numeroase îmbunătățiri în secțiuni individuale ale platformei. Utilizând posibilitățile de definire extinsă pentru șabloane de scheme din ingineria electrică și hidraulică, utilizatorii își pot standardiza mai ușor proiectele și pot reutiliza datele 1:1. De exemplu, casetele pentru macrouri pot fi create acum ca linii poligonale și le permit utilizatorilor să creeze definiții personalizate pentru șabloane de scheme, facilitând standardizarea mai rapidă. Aceste tipuri de șabloane pot fi utile, de asemenea, pentru a începe utilizarea Eplan Cogineer - noua soluție de inginerie pentru crearea automatizată a schemelor cu un singur clic. Utilizatorii vor putea vedea o avanpremieră a versiunii cloud viitoare, care va fi prezentată pentru prima oară la Nürnberg, Germania.

În domeniul ingineriei de proces, noul modul pentru conducte din Eplan Preplanning este unul din elementele importante. Utilizatorii beneficiază de o documentație mai detaliată a instalațiilor, care include date privind conductele din faze chiar mai timpurii ale procesului. De asemenea, manevrarea pentru proiectarea cablajelor a fost simplificată și mai mult pentru utilizatori. Tuburile termocontractabile permit acum alocarea simplă a mufelor în medii de proiectare 2D și 3D, iar opțiunile de vizualizare pentru componentele de conectare au fost îmbunătățite. Astfel, documentația de producție este chiar mai detaliată, ceea ce accelerează procesele de fabricare a cablajelor. Noile opțiuni de proiectare, cum ar fi configurațiile de proprietăți în vizualizările de modele, interfețele de producție extinse din Eplan Pro Panel și actualizarea Eplan Smart Wiring cu noua tehnologie client-server completează numeroasele îmbunătățiri și inovații.

Schimbul de date pentru ingineria electrică și automatizare
Schimbul de date interdisciplinar este, de asemenea, un factor important pentru noua interfață dintre platforma Eplan și portalul TIA Siemens: configurat pentru viitor, pentru formatul din ce în ce mai popular AutomationML pentru medii Industry 4.0. Acest schimb bidirecțional, care funcționează impecabil și cu Melsoft IQ - platforma de automatizare a Mitsubishi - a fost extins și va fi prezentat la SPS IPC Drives. Utilizatorii pot schimba date în ambele direcții în orice stadiu al proiectului, iar ulterior pot edita și apoi sincroniza proiectul. Aceasta înlocuiește verificările manuale, adesea multiple și îndelungate, de depistare a modificărilor sau o abordare iterativă, ceea ce înseamnă că ingineria este cu un pas mai aproape de digitizarea completă a proceselor în era dominată de Industry 4.0 și Internet of Things. În principal însă, cerința preliminară pentru aceasta este digitizarea tuturor proceselor și datelor, de la inginerie la producție, trecând prin funcționare și întreținere. Acesta este singurul mod în care conceptele-cheie de inginerie inteligentă, producție inteligentă și date inteligente pot prinde într-adevăr viață.

Eplan Software & Service
EPLAN Software & Service este unul din cei mai importanți furnizori de servicii la nivel mondial în domeniul dezvoltării soluțiilor CAx, de configurație și mecatronice și oferă companiilor consultanță privind modurile în care își pot optimiza procesele de inginerie. Atât interfețele standard, cât și cele personalizate cu sistemele ERP și PLM/PDM asigură uniformitatea datelor în cadrul dezvoltării produselor, procesării comenzilor și fabricației. Printre factorii care asigură reușita în inginerie se numără concentrarea consecventă pe clienți, asistența la nivel global, dezvoltarea inovatoare și expertiza în interfețe. În calitate de furnizor global, EPLAN deservește peste 45.000 de clienți din toată lumea, cu peste 120.000 de instalări, prin calitatea excepțională a produselor și maximizarea eficienței.

Compania EPLAN a fost fondată în 1984 și face parte din Friedhelm Loh Group, condus de proprietar. Friedhelm Loh Group activează în toată lumea cu 18 unități de producție și 78 de filiale internaționale. În total, grupul are peste 11.500 de angajați și a avut venituri de circa 2,2 miliarde € în 2015. Pentru a opta oară succesiv, această companie familială a câștigat premiul «Cel mai bun angajator din Germania» în 2016. În plus, Friedhelm Loh Group a fost recunoscut drept «Cel mai bun formator profesional», conform unui studiu desfășurat de Deutschland Test și Focus Money.

Aflați mai multe la www.eplan.de și www.friedhelm-loh-group.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video