ELCO lansează o nouă gamă de cazane industriale adaptată noilor cerințe din piața locală de construcții

22 vizualizari
cazane industriale
Distribuie pe
ELCO, brandul german de cazane pentru încălzire de capacități mari, parte din portofoliul Ariston Thermo Group, liderul pieței locale de boilere electrice și centrale termice, lansează o gamă nouă de cazane industriale proiectate pentru a satisface cele mai exigente cerințe de încălzire din industrie, oferind numeroase caracteristici și beneficii ce le permit să fie montate în numeroase aplicații comerciale, fie ca unități unice, fie în cascadă.

“În pofida situației generate de criza pandemică, piața locală de construcții și-a continuat dezvoltarea, conform ultimelor cifre raportate pentru luna iunie de către Eurostat. Acestea indică o creştere de cca. 7% înregistrată în acest domeniu, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, fiind și cea mai mare creștere din Uniunea Europeană. Luând în calcul acest aspect, dar și evoluția pozitivă a business-ului ELCO, am decis să lansăm noua gamă de cazane în condensare L Plus, destinată proiectelor noi sau celor aflate în reabilitare”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Catalin Draguleanu

Potrivit studiilor din piață, domeniul construcțiilor de spații de birouri a fost cel mai puțin afectat de pandemia COVID-19 și a prezentat o tendință pozitivă. Prognozele realizate la începutul pandemiei au prevăzut reducerea necesarului de spații de birouri datorită tendinței în creștere a angajaților de a lucra de acasă. În același timp însă, au fost implementate și reguli stricte de distanțare fizică, iar balanța a înclinat spre nevoia de mai mult spațiu și spre necesitatea de a fi redusă densitatea angajaților din clădirile de birouri. Astfel, în primele 6 luni ale anului 2020, stocurile de birouri din clasele A și B au crescut cu 3% și acum se ridică la 3,22 milioane mp.

În timp ce per total în Uniunea Europeană nivelul lucrărilor de construcții a înregistrat o scădere de 5,8% în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie a anului trecut, singurele state membre în care acest indice a crescut au fost, alături de România, Germania (1,4%), Finlanda (1,2%) şi Olanda (0,8%). Comparativ, în zona euro lucrările de construcţii au consemnat în iunie un declin anual de 5,9%.
 

Noua gamă L Plus– puteri instalate între 60 kW și 1,6MW

Ținând cont de semnalele pozitive din piața de construcții, portofoiul de produse ELCO Heating Solutions a fost consolidat cu noua gamă de cazane în condensare L Plus, care este formată din modelele murale THISION® L PLUS și de cele de pardoseală TRIGON® L PLUS, ce oferă performanțe ridicate, instalare adaptabilă oricărui tip de instalație și întreținere simplă. Ambele tipuri de echipamente termice dispun de puteri de la 60 până la 200kW pentru un singur cazan și până la 1,6 MW la instalarea în cascadă, având în același timp emisii de NOx extrem de mici.
elco

Noile produse din gama L Plus sunt două dintre cele mai puternice, compacte și eficiente cazane aflate în prezent pe piața locală de profil și vin ca răspuns la nevoia identificată în piață. Astfel, ne-am dorit să oferim clienților noștri produse eficiente energetic, cu emisii de noxe foarte reduse și cu o gamă variată de puteri adaptată oricărui tip de instalație, a mai spus Cătălin Drăguleanu.
 

Cea mai importantă caracteristică a noilor sisteme de încălzire de mare capacitate sunt modelele cu două schimbătoare de căldură, care funcționează independent unul de celălalt, oferind astfel posibilitatea funcționării în cascadă fără a fi nevoie de instalarea mai multor unități.
 

Principala cerință a pieței – produse eficiente cu amprentă mică la sol

Domeniul în care activăm este unul foarte dinamic, în care este nevoie tot timpul de adaptare la noile cerințe, la noi rigori, iar lansarea permanentă de produse reprezintă o dovadă clară de flexibilitate și de răspuns prompt la nevoile pieței. În domeniul construcțiilor, nevoia de spațiu și valorificarea acestuia sunt aspecte foarte importante. Astfel, gradul ridicat de eficiență al noilor produse este secondat de posibilitatea de a fi instalate în spații mai mici, datorită amprentei reduse la sol a cazanelor de pardoseală, aspect foarte căutat mai ales la proiectele de reabilitare”, a subliniat Cătălin Drăguleanu.

Performanța net superioară a noilor cazaneELCOle face ideale pentru utilizarea în toată gama de proiecte de construcții, precum: clădiri de birouri, comerciale, administrative sau logistice, unde spaţiul disponibil trebuie folosit în mod inteligent. 

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video