5 sfaturi de siguranță în caz de incendiu pe care să le pui în practică în această toamnă

255 vizualizari
siguranța în caz de incendiu
Distribuie pe

Toamna este, fără îndoială, cea mai confortabilă perioadă a anului. Și asta pentru că: ai ocazia să scoți lumânările cu condimente de dovleac, să dai drumul la calorifer și să aprinzi șemineul (dacă ești suficient de norocos să ai unul) pentru prima dată după luni de zile. În timp ce ai putea să fi tentat să ai astfel de aceste activități fără să te gândești de două ori, este o idee bună să te pui la punct cu privire la sfaturile și măsurile de precauție privind siguranța împotriva incendiilor la începutul sezonului.

Cel mai important este să ai detectoare de fum funcționale, mai ales toamna, când este un bun moment pentru a testa și schimba toate bateriile de la alarmele de fum din casă.

Alte practici importante de siguranță în caz de incendiu includ inspectarea și curățarea șemineului cu lemne, a coșului de fum și a țevilor de la soba cu lemne înainte de a le folosi, precum și verificarea cuptorului tău. Pe vreme rece, evacuarea cuptoarelor de înaltă eficiență este predispusă să înghețe, așa că asigură-te că nu există gheață care să blocheze evacuarea. În timp ce acestea sunt câteva dintre cele mai importante, există alte câteva sfaturi de siguranță împotriva incendiilor de care trebuie să ții cont în acest sezon.

5 sfaturi de la experții în siguranță împotriva incendiilor pentru a vă păstra casa și pe toți cei din ea în siguranță:

1. Nu lăsa niciodată flăcările deschise sau arzătoarele nesupravegheate
Poate fi ușor să lași o oală de supă să fiarbă la foc mic pe aragaz, apoi să pleci și să uiți că ai făcut asta. De fapt, lăsarea nesupravegheată a mâncării pe aragaz este una dintre cele mai frecvente cauze ale incendiilor casnice. Iar acest lucru este valabil și pentru lumânări. Chiar dacă crezi că nimic nu ar putea merge prost cu lumânarea cu parfum de toamnă, există unele variabile pe care nu le poți anticipa sau controla, cum ar fi un obiect care cade pe lumânare și ia foc.

Când vine vorba de aprinderea lumânării din dovleacul pregătit pentru Halloween, fii foarte atent să ții copiii departe de orice flacără deschisă. Mai bine, elimină riscul de incendiu din ecuație și folosește în schimb o lumânare cu baterii sau un băț luminos. 
Probabil că acest lucru este de la sine înțeles, dar vei dori, de asemenea, să ții orice instrumente de aprindere a focului departe de accesul copiilor. 
În cele din urmă, asigură-te că stingi bine toate lumânările, arzătoarele sau șemineele aprinse, pentru a proteja casa de un potențial incendiu.

2. Testează și întreține în mod regulat alarmele de incendiu, detectoarele de monoxid de carbon și aparatele de încălzire.
Alarmele de incendiu sunt principala apărare împotriva incendiilor din gospodărie. Așadar, verificarea faptului că acestea funcționează și înlocuirea bateriilor atunci când este necesar este super importantă.
Adaugă și detectorul de monoxid de carbon pe lista de alarme pe care trebuie să le verifici.  Monoxidul de carbon (CO) este un gaz inodor, insipid, invizibil și inflamabil, care poate fi fatal atunci când este inhalat. Asta înseamnă că, fără un detector, nu ai avea nicio idee dacă casa ta este plină de acest gaz nociv.

Șemineele și aparatele de încălzire, cum ar fi uscătoarele, pot fi, de asemenea, un pericol de CO și de incendiu. Majoritatea proprietarilor de case nu sunt conștienți că uscătorul lor de rufe reprezintă un pericol de incendiu. Este important ca uscătoarele și conductele să fie curățate și inspectate anual pentru a reduce șansele de incendiu. Același lucru este valabil și pentru coșurile de fum - Asigură-te că sunt curățate și întreținute anual pentru a preveni o problemă.

3. Instrucțiuni de siguranță împotriva incendiilor la domiciliu, un plan de evacuare și exerciții trimestriale
O lacună majoră în ceea ce privește siguranța la domiciliu în caz de incendiu este aceea de a avea un plan de evacuare stabilit și exersat. Sfat important: Asigurați-vă că aveți acces la ferestrele și ieșiri în orice moment.
Poți utiliza ghidul Asociației Naționale de Protecție împotriva Incendiilor pentru a te ajuta să elaborezi un plan de evacuare de urgență.
Exercițiile de evacuare în caz de incendiu sunt obișnuite în școli și ar trebui să fie la fel de obișnuite și acasă, mai ales cu copiii care trebuie să fie educați cu privire la ce trebuie să facă în caz de incendiu. Repetiția este esențială, așa că parcurgerea unui exercițiu de siguranță în caz de incendiu acasă o dată la câteva luni se va asigura că toți membrii familiei sunt încrezători cu privire la ceea ce trebuie să facă în caz de urgență.

4. Închide întotdeauna ușile înainte de a dormi
Închiderea ușii înainte de culcare poate preveni foarte eficient răspândirea unui incendiu casnic într-o cameră și reduce nivelul de fum. De asemenea, le dă timp persoanelor din cameră să audă alarma de incendiu, să se trezească și să reacționeze - în loc să inhaleze fum în somn, ceea ce este, o chestiune de viață și de moarte.

5. Obiectele combustibile trebuie ținute la distanță de lumânări și încălzitoare

Pentru persoanele care locuiesc într-o casă sau într-un apartament cu curent de aer, încălzitoarele de cameră pot fi foarte utile în caz de nevoie. Cu toate acestea, un încălzitor poate deveni, de asemenea, un pericol de incendiu dacă este acoperit de praf sau dacă ceva îl blochează în timp ce funcționează. Păstrează obiectele combustibile, cum ar fi lemn, hârtie și plastic - la cel puțin 40 de centimetri distanță de încălzitoare. Să ai încălzitoare cu temporizatoare automate, să planifici când le vei folosi și să ții copiii departe de ele sunt toate practici importante de siguranță împotriva incendiilor care trebuie puse în aplicare.

O notă importantă este că toate sfaturile de siguranță în caz de incendiu din lume nu vor face nicio diferență dacă toți cei cu care locuiești nu sunt pe aceeași lungime de undă. Aceasta include colegii de cameră, partenerii și copiii. Ia în considerare posibilitatea de a tipări o foaie cu o listă de măsuri de precauție pe care să o agăți pe frigider sau de a trimite un e-mail cu un plan de evacuare detaliat. 
Indiferent de modul în care să te mobilizezi în jurul practicilor de siguranță acasă, să știi că a avea un plan și a îți aminti ce trebuie să faci sunt extrem de importante atunci când vine vorba de urgențe legate de incendii. Astfel fiind pregătit te va ajuta să te odihnești liniștit, astfel încât să te poți bucura de toată căldura sezonului.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video