6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a trece la un termostat inteligent

1538 vizualizari
termostat inteligent
Distribuie pe

Un termostat inteligent te va ajuta să obții control asupra confortului tău și să faci economii pe tot parcursul anului. Înainte de a selecta și de a încerca instalarea unui nou termostat inteligent, iată 6 lucruri de care să ții cont.
Cele mai recente termostate inteligente au chiar mai multe funcții decât omologii lor mai vechi, așa că trebuie luate în considerare mai multe aspecte. 
Într-o epocă în care confortul este rege, nu este de mirare că termostatele inteligente au fost integrate în atât de multe case. Aceste gadgeturi permit proprietarilor de locuințe să își controleze sistemele HVAC de la distanță prin intermediul unui smartphone sau prin intermediul unui ecran ușor de utilizat.

1. Instalarea unui termostat inteligent este un prim pas pentru a economisi bani la încălzire și răcire.
Unul dintre cele mai mari beneficii ale termostatelor este capacitatea de a economisi energie. Acestea pot economisi bani în 2 moduri: capacitatea de a monitoriza și controla temperatura de la distanță și funcția (la anumite modele) de a învăța comportamentul utilizatorului și de a ajusta setările  în consecință.
Fiecare dintre aceste capacități ajută ca sistemul HVAC să nu funcționeze inutil atunci când nu este nimeni prin preajmă sau acasă. De fapt, atunci când este instalat și utilizat corect, un termostat inteligent poate economisi până la 25% din facturile de utilități.

2. Termostatele inteligente oferă o varietate de comenzi avansate de climatizare.
Unele termostate inteligente detectează când o cameră este ocupată, apoi ajustează temperatura în funcție de aceasta.
Altele știu când te întoarci acasă de la serviciu- folosind o funcție bazată pe GPS numită "geofencing"- și reglează temperatura astfel încât casa să fie confortabilă la sosirea ta. Și apoi există cea de-a treia generație Nest Learning Thermostat Pro, care combină senzorii de cameră cu locația smartphone-ului tău și preferințele tale. Nu trebuie să faci alte ajustări, cu excepția cazului în care, trebuie să schimbi pe programul pentru vacanțe.

3. Este necesară o conexiune Wi-Fi.
Proprietarii de locuințe vor avea întotdeauna nevoie de o rețea Wi-Fi pentru a profita de toate avantajele unui termostat inteligent, deoarece numai așa pot exista conexiunile la smartphone-uri și la alte dispozitive inteligente pentru casă.

4. Este necesară o aplicație mobilă pentru controlul pe smartphone.
Fiecare termostat inteligent se asociază cu o aplicație mobilă de la același producător, care poate fi descărcată gratuit pe un smartphone, o tabletă sau un laptop și care oferă acces de la distanță. De exemplu, termostatul Honeywell T6 Pro Smart Wi-Fi 3H/2C Smart Wi-Fi 3H/2C Thermostat funcționează prin descărcarea aplicației Lyric din Google Play (pentru dispozitive Android) sau din Apple iTunes (pentru dispozitive iOS).
Capacitatea de a controla termostatele inteligente printr-o aplicație mobilă este poate cea mai bună caracteristică a acestora. Aplicația poate fi folosită pentru a supraveghea o casă de vacanță sau pur și simplu pentru a mări căldura sau aerul condiționat în drum spre casă de la serviciu.

5. Ia în considerare sistemul inteligent de casă existent atunci când cauți modelul potrivit.
Termostatele inteligente de astăzi nu numai că fac o treabă excelentă în ceea ce privește automatizarea și monitorizarea setărilor de temperatură, dar tind, de asemenea, să fie mai integrate cu casa. Cele mai multe se laudă cu compatibilitatea cu unul dintre marile nume în materie de asistenți vocali pentru case inteligente-Google Home, Amazon Alexa, Apple HomeKit, Microsoft Cortana, Samsung SmartThings, Logitech Harmony sau Wink. Atunci când cumperi termostatul potrivit, asigură-te, că cel pe care îl alegi este compatibil cu sistemul smart-home existent. Dacă nu ai încă un sistem smart-home, asigură-te că termostatul pe care îl cumperi este compatibil cu sistemul preferat, astfel încât să fii gata de plecare dacă vei cumpăra unul în viitor. Din fericire, multe termostate inteligente pentru casă se vor conecta la o varietate de sisteme, nu doar la unul singur. De exemplu, termostatul Wi-Fi inteligent Lyric Round de la Honeywell (disponibil la SupplyHouse) se integrează cu Samsung SmartThings, Apple HomeKit și alte sisteme.

6. Dacă nu te pricepi foarte bine la instalații electrice, solicită un electrician să instaleze termostatul inteligent.
Spre deosebire de termostatele mai vechi, termostatele inteligente au adesea nevoie de un cablu C, care furnizează 24 de volți de electricitate pentru a alimenta caracteristici precum ecranele tactile luminate și comunicarea Wi-Fi. Multe case, în special cele mai noi au un cablu C, dar casele vechi nu au. În aceste cazuri, proprietarii de locuințe ar trebui să angajeze un electrician profesionist pentru a instala unul sau, dacă aceasta nu este o opțiune, să selecteze un termostat inteligent care oferă o metodă alternativă de alimentare a unității. De exemplu, termostatul inteligent GLAS Smart Thermostat de la Johnson Controls (disponibil la SupplyHouse) poate fi conectat prin intermediul unui cablu C, dar vine, de asemenea, cu un adaptor pentru cablu C care poate fi instalat lângă placa de control a unității HVAC.

Așadar, înainte de a alege și de a încerca să instalezi un nou termostat inteligent, documentează-te bine și fă cunoștință, cu ajutorul informațiilor din industrie, cu tehnologia.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video