republic

 

Ce trebuie să știi inainte să instalezi un termostat smart

termostat smart
vizualizari

Aspirația spre o viață confortabilă și convenabilă este ceva firesc. Termostatele inteligente dau viață aspirației tale, menținând temperatura ideală pentru locuință, oferind acces de oriunde și reducând amprenta ta de carbon. Pe măsură ce începi căutarea termostatului inteligent perfect, este important ai la îndemână informațiile potrivite. Există câteva lucruri mai puțin cunoscute de care ar trebui să ții cont înainte de a face un upgrade, așa că citește mai departe pentru a afla mai multe.

În contextul curent, economisirea energiei este ceva vital, și este benefic să treci la un termostat de economisire a energiei cât mai devreme. Alege însă cel mai bun moment, când ai timp să faci ajustări dacă instalarea nu decurge corespunzător. Instalarea DIY te poate lăsa fără un sistemul HVAC funcțional până când îl puteți repara. De aceea ar trebui să aștepți o vreme mai blândă și, de asemenea, să apelezi la sfaturile unui profesionist.

Verifică compatibilitatea înainte de a cumpăra un termostat inteligent

Când cumperi un termostat nou, este important să verifici compatibilitatea cu sistemul tău HVAC existent. Majoritatea termostatelor inteligente necesită sisteme HVAC de 24 de volți „de joasă tensiune”, numite adesea „încălzire centrală” sau „aer centralizat”. Probabil ai deja acest tip de sistem dacă:
*Există un termostat în casa ta care controlează temperatura pe tot parcursul.
*Există un singur (sau mai multe) arzătoare mari, de obicei în garaj sau subsol.
*Când oprești alimentarea și scoți termostatul de pe perete, firele sunt mai degrabă subțiri (calibrul 18) decât groase (calibrul 10 până la 14). Aceste fire sunt adesea multicolore.

De asemenea, trebuie să te asiguri că ai un fir de tip C. Cu toate acestea, multe mărci populare de termostate inteligente au adaptoare pentru a rezolva problema, dacă nu ai sau nu ai găsit firul C.

Dacă nu ești convins când te uiți prin sistemele electrice ale casei tale, apelează la un tehnician specializat, ca să nu riști să îți strici sistemul HVAC. Așadar află precis modelul specific pe care îl ai, pentru a vedea dacă este compatibil cu termostatul.

Ia în considerare localizarea termostatului

Termostatele inteligente necesită o conexiune Wi-Fi pentru cele mai bune funcții, și anume gestionarea de la distanță. Dacă ești în căutarea unei experiențe de vârf cu noul termostat, asigură-te că locația acestuia se află într-o zonă a casei tale care beneficiază de o bună acoperire Wi-Fi. Este posibil să trebuiască să muți routerul Wi-Fi al casei tale, pentru a realiza acest lucru.

Dacă termostatul tău actual se află într-o locație neobișnuită sau incomodă, este necesară consultarea unui profesionist pentru a-l muta în același timp în care obții upgrade-ul. 

Fără a avea pretenția unei analize complete, ai acum câteva elemente pe care să le iei în considerare înainte de a trece la un termostat inteligent. Este timpul să începi să profiți de avantajele tehnologiei de economisire a energiei.

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Karoly Nagy, Director General Promelek XXI

Oțelul, cupru, masele plastice au înregistrat, numai în prima parte a anului 2022, creșteri consecutive de preț, în total de peste 12%.

Karoly Nagy, Director General Promelek XXI

Gabriel Tache

Stocarea energiei și sursele regenerabile la fața locului sunt instrumente cheie ce se pot alege pentru a combate prețurile mai mari la energie pe termen scurt.

Gabriel Tache, General Manager Eaton Electric România

Daniel Barciuc, CEO al Siemens România

Trăim într-o lume în care interacțiunea oamenilor cu tehnologia este din ce în ce mai strânsă. Rolul nostru, ca furnizor de soluții, este de a facilita această interacțiune.

Daniel Barciuc, CEO al Siemens România

Knud Erik Andersen, Chief Executive Officer European Energy

Intrăm acum într-o eră în care electricitatea verde este cheia pentru deblocarea provocărilor legate de emisiile de CO2 din transportul greu, industria chimică și sectoarele de încălzire.

Knud Erik Andersen, Chief Executive Officer European Energy

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare