Cogenerarea - Conditia esentiala pentru o utilizare mai eficienta a energiei regenerabile

268 vizualizari
energie descentralizata
Distribuie pe

Asigurarea unei surse de energie fiabile, la prețuri accesibile și cu un grad ridicat de eficiență – este ceea ce determină utilizarea tot mai largă a tehnologiilor pentru furnizori de energie descentralizată, cei ce le folosesc fiind companiile industriale, companiile de utilități municipale, sectorul comerțului cu amănuntul, societățile imobiliare și furnizorii de locuințe rezidențiale. De aici, atragerea de module de cogenerare proiectate ingenios (CHP): ele pot furniza cantitatea potrivită de căldură, răcire, abur și aer comprimat atunci când este nevoie, acolo unde este nevoie.

"Modulele CHP încorporate oferă avantajele duble de a fi dispecerizate rapid și de a oferi nivelul de încărcare de bază, astfel că ele sunt vitale pentru extinderea surselor de energie regenerabilă ", a explicat Markus Kruse, unul dintre directorii Wolf Power Systems GmbH, un grup de companii care a fost în afacerea CHP mai bine de 30 de ani. În acest timp, Wolf Power Systems a instalat peste 2.300 de module cu capacități cuprinse între 18 kW și 2 MW.

"Modulele de cogenerare ( CHP - combined heat and power) pot fi folosite de asemenea pentru a regla fluctuațiile extreme in-feed provenind de la energia eoliană și solară. Generând energie (căldură și energie) la punctul de consum, economisiți costurile de upgrade rețea și evitați pierderile de transmisie care afectează centralele mari ", a adăugat Kruse. Tocmai din aceste motive, mulți experți în domeniul energiei consideră că cogenerarea (CHP) va juca un rol-cheie în punerea la un loc a căldurii, a energiei electrice și a mobilității pentru a crea un sistem energetic integrat și ecologic.

energie descentralizata

La nivel mondial, provocările de pe drumul energiei integrate sunt cu adevărat imense. În același timp, există o gamă largă de tehnologii care apar pe piață ca răspunsuri la aceste provocări – așa cum reiese dintr-o scurtă privire la programul de prezentare pentru forumul "Tehnologii pentru furnizori de energie descentralizată și de producere a energiei pentru clădiri" din sala 27 care va avea loc în cadrul târgului HANNOVER MESSE. În timp ce, în trecut, unitățile de cogenerare descentralizate au avut tendința de a fi utilizate mai mult pentru încălzirea locală - în special în Europa de Nord - acest lucru s-a schimbat într-o oarecare măsură datorită rolului mai mare al energiei regenerabile pe piața energiei electrice.

Astăzi, unitățile CHP au un rol important în alimentarea cu energie a rețelei ori de câte ori soarele nu strălucește și vântul nu bate. "Acest lucru este posibil prin sistemele moderne de control și tehnologiile de stocare a căldurii", a explicat Wilhelm Meinhold de la Sokratherm GmbH, specialist în CHP care furnizează anual aproximativ 100 de unități în clasa 50 - 55 kW. Clienții Sokratherm includ companiile de utilități municipale, spitalele și companiile industriale. La show-ul energetic de la HANNOVER MESSE 2018 va fi prezentat noul său modul GG132, care are o eficiență combinată de 92,5%.

cogenerare

Thorsten Briegel, directorul de produs Bosch KWK Systeme GmbH, anticipează, de asemenea, că sistemele descentralizate combinate de căldură și electricitate vor continua să joace un rol important în tranziția către un sistem energetic ecologic.

"Nu va fi posibil fără CHP descentralizat", a spus el, observând că tehnologiile cogenerarii vor necesita investiții tehnologice continue în dispecerizare mărită - capacitatea de a ridica sau micșora rapid capacitatea în acord cu diverse cerințe. Una dintre cele mai mari provocări este de a standardiza comunicarea M2M între unitățile generatoare, consumatorii conectați și o serie de unități de stocare.

Realizarea unei comunicări constante și eficiente M2M cu ajutorul unor interfețe suplimentare, care urmează să fie create, este cheia folosirii la maxim a potențialului energiei regenerabile.
 

Există mai multe tipuri diferite de tehnologii CHP disponibile. Capacitatea CHP variază foarte mult, cu clase de capacitate variind de la doar câțiva kW până la MW. La capătul inferior al spectrului de capacitate instalată este Energiewerkstatt Gesellschaft für rationelle Energie mbH & Co. KG, furnizor de module mai mici care sunt potrivite pentru piscine, clădiri municipale și agricultură. Energiewerkstatt va prezenta modulul său ASV 40 în sala 27 la show-ul din acest an.

În cele din urmă, varietatea lor face ca soluțiile energetice descentralizate să fie atât de puternice. Acestea pot fi adaptate pentru utilizări și locații specifice pentru a crea o serie de soluții pentru trigenerare (combinarea răcirii, a căldurii și a energiei – CCHP - combined cooling, heat and power), cazane pentru case, aplicații la temperaturi ridicate, mobilitate electrică (stații de încărcare), uscare materiale și aer și abur comprimat industrial.

Sectorul găzduiește, de asemenea, furnizori uimitori de nișă, precum HE Energy GmbH, care combină tehnologia de gazificare a lemnului cu generația termoelectrică. Proprietarul Horst Erichsen declară că compania sa va prezenta un "number one mondial" la expoziția Energy: un arzător domestic care transformă biomasa solidă (lemn) atât în căldură cât și în energie. Nu multă energie, desigur, dar cu siguranță suficientă pentru a menține luminile de uz casnic aprinse în locuri îndepărtate, din afara rețelei.

HE energy

Lemnul este încă unul dintre biocarburanții cei mai frecvent utilizați pentru încălzirea locuințelor. Atât de folosit, de fapt, că este ușor să treci cu vederea marele potențial al biometanului. Potrivit Agenției Germane pentru Energie (Dena), Germania ar putea crește producția de biometan de zece ori până în 2050. Aceasta ar transforma biometanul într-o sursă importantă de energie pentru componenta încălzire a tranziției energetice. Inutil să spunem că acest lucru ar trebui să se întâmple în mână cu tehnologia CHP de descentralizare și cu digitizarea.

Hannover Messe
2018, 23th-27th April

http://www.hannovermesse.de

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video